Siz bu konuda ne diyorsunuz? Pembe metrobüs olsun mu, olmasın mı?

bnde destekliyorum pembe otobüsü ama sadece istanbul değil bütün metropol şehirlerde olmalı
eşşekten düşenin halinden eşşekten düşen anlar kızlar
erkekler götünü yayıp biniyor otobüslere taciz olaylarınada artık gülüp geçiyoruz o kadar doğallaştıki yazık

İki cins birbirinden ne kadar uzaklaştırılırsa taciz tecavüz vakaları o kadar artar. Sosyolojik bir gerçektir. Şimdi hanımlarımız rahat seyahat edeceklerini düşünerek bu uygulumanın gelmesini istiyor olabilirler ancak gerçek ne yazık ki öyle değil. Kadınlara yönelik cinsel taciz ve tecavüz vakalarının yüksek olduğu yerlere ya da bu eylemleri gerçekleştiren adamların yetiştiği yerlere bir bakmanızı tavsiye ederim. Ne demek istediğimi daha rahat anlarsınız.

Çalışan ve rahatsız bir şekilde işlerine gitmeye çalışan kadınlar başta olmak üzere düşündüğümde seçenek olması gayet güzel. Dileyen biner dilemeyen umumi otobüslerle seyahat ederdi..

Otobuste taciz edilmemek icin erkeklerden soyutlanmak bana gore degil. Plaj ve metrobus uygulamasi cok farkli kulvarlar. O oldu diye bunun da olmasi gerekmiyor. Kadinlar plaji benim kucuklugumden beri olan bir sey. Zaten kemik erimesinin tavan yaptigi bi toplumda elzem. Kadinlar plaji olmasa cogu kadin deniz gunes yuzu goremeyecek.

Metrobusu istemiyorum kesinlikle. Karma otobuse binen kadina tacizi hak etti muamelesi yapilacak hale gelicez cunku. Ister pembe olsun ister karma ben metrobuste insanlara yapisik gitmekten rahatsizim. Arkama kadin dayaninca amaaan nasilsa kadin diyebilen bir insan degilim. Metrobuste kendi alanimi olusturmaya calisiyorum iyi kotu. Kimseye degmiyorum.

Ayni guzergaha metro da konsun insanlar bolunsun boylece biraz daha rahatlar kalabalik zaten.

Bu arada her gun metrobuste taciz falan mi ediliyosunuz siz? Yakalarsiniz adami inersiniz metrobusten 155e haber verilir sikayetci olunur. Polis hicbir sey yapmiyorsa da tacizcilere daha agir cezalar verilsin diye birlik oluruz. Boyle tartismalarla ayristiriliyoruz. Saadet partisi eger taciz tecavuz davalarindaki hafif cezalar icin eylem yapiyor olsaydi emin olun en on sirada giderdim cunku ben partizan degilim.

Ben karma metrobuse bindigimde tacize ugramama garantisi istiyorum.

Bunun çözümü kadınları ayırmak değil eğitim ve medeniyet.Metrobüse haddinden fazla yolcu almasalar sorun kısmen çözülür.
Zaten kişisel alana zerre saygı göstermeyen bir toplumuz.Erkeği de kadını da aynı.Kalabalıkta pazarda,otobüste orda burda size yaslanan,elini sırtınıza koyan teyzelerle mutlaka karşılaşmışsınızdır.Bir sürü boş yer olur gelir yanınıza otururlar.Bazen bankta oturuyorum,yürümek için koskoca alan varken gelip dizimin dibinden geçen oluyor.Mutlaka yanaşırız,bakarız,dinleriz,konuşmak için fırsat kollarız.
Pembe otobüse binmeyenlere kötü gözle bakılacağı fikrine katılıyorum.Hakediyor denecek ki başka bir konuda bazı üyeler,ayrı otobüs istemeyenlere bu yakıştırmayı yaptılar bile.

Bunun çözümü kadınları ayırmak değil eğitim ve medeniyet.Metrobüse haddinden fazla yolcu almasalar sorun kısmen çözülür.
Zaten kişisel alana zerre saygı göstermeyen bir toplumuz.Erkeği de kadını da aynı.Kalabalıkta pazarda,otobüste orda burda size yaslanan,elini sırtınıza koyan teyzelerle mutlaka karşılaşmışsınızdır.Bir sürü boş yer olur gelir yanınıza otururlar.Bazen bankta oturuyorum,yürümek için koskoca alan varken gelip dizimin dibinden geçen oluyor.Mutlaka yanaşırız,bakarız,dinleriz,konuşmak için fırsat kollarız.
Pembe otobüse binmeyenlere kötü gözle bakılacağı fikrine katılıyorum.Hakediyor denecek ki başka bir konuda bazı üyeler,ayrı otobüs istemeyenlere bu yakıştırmayı yaptılar bile.

nasıl yaa :KK57: "Ayrı otobüs istemiyorsanız taciz sizin gibilere müstehak" mı dendi yani :KK12: olacak iş değil. Konu amacından saptırılmaya zaten meyilli diyordum ama asıl temelindeki amaç farklıymış sanırım. :110:

evet olabilir aslında ama böyle bir şeye kalkışılacağına bu ayılara eğitim verilse de olur. kimin eli kimin cebinde belli değil.

Bu Japonya'da trenlerin durumu... Yani onlarin hakli bir nedeni var. Turkiye'nin hakli nedeni ne? Gelismemis bir ulke olmasi, ucuncu dunya ulkesi yani, ve bunu kabullenmis bir halki olmasi disinda? Malezya gibi, ornek aldigimiz ulke gibi... ABD'de, Isvicre'de, Danimarka'da, Ingiltere'de pembe otobus dusunebiliyor musunuz? Dusuncesi bile komik... Ama bura Turkiye, adamina gore muamele..

Cenabet gezen üniv. öğrencileri pembe otobüse binemez siz arkadaki alev kırmızısı otobüse
aydeee bacım:KK70::cool:

Son düzenleme:

Pembe otobüs olsun diyenler; pembe yerine refah düzeye getirilse herkese zoraki eğitim verip bilgilendirilse daha iyi olmaz mı ?
Tacizin çoğu eğitimsizlik , piskolojik , sapkınlık yada içgüdüsel kısacası sapıklık ,
yani otobüste olmazsa dışarda :KK39:
Eğitim,görgü,ahlak şart bizim ülkemize pembe otobüs değil :KK16:

Neden olmasin? Hem bunun seriatla vs. alakasi yok. Taciz edilme ihtimali olmadan seyahat etmeyi hangi kadin istemez oyle degil mi?

nasıl yaa :KK57: "Ayrı otobüs istemiyorsanız taciz sizin gibilere müstehak" mı dendi yani :KK12: olacak iş değil. Konu amacından saptırılmaya zaten meyilli diyordum ama asıl temelindeki amaç farklıymış sanırım. :110:

Böyle bir yakıştırma yapıldı mı okumadığım için bilmiyorum ama herzaman şu olmuyor mu? Tacize, tecavüze uğrayanın olayı yaşadığı andaki giyimine bakılıyor hemen, askılı giymişse, mini eteği varsa, makyajlıysa, üstündekiler darsa taciz tecavüz mübah sayılıyor, maalesef ki bu yakıştırmayı ilk yapanlar hemcinslerimiz.

Aynı şey şiddet içinde geçerli, kadın tartışma esnasında eşine sesini yükseltmişse, yemek yapmamışsa, kocacım ben şuraya gidebilir miyim diye izin almamışsa dayak yemeyi hak etmiş deniyor.

Bir örnek daha kadın çoluk çocuk büyütme derdine düşmüşse, doğumdan sonra biraz kilo aldıysa, yorgunluk, uykusuzluktan gözü eşini dahi görmüyorsa, ev, çocuk, kayınvalide peşine koşmaktan kendine bakmaya fırsatı yoksa aldatılması doğal görülüyor.

Ama tam tersi olduğunda yine kadını ayıplıyoruz ayıplayanlar yine kadınlar, erkek sesini yükselttiğinde biz dövsek vicdansız kadınız, bakımsız saçı sakalı birbirine karışmış, kokan, ilgisiz adamı aldatsak ahlaksısız, sokakta adamın tekini taciz etsek yolluyuz.

Bunların hepsini kadınlara yakıştırıp erkeğe hak verenler yine hemcinslerimiz. Herşey hep kadınların aleyhine.
Önce bizlerin yani kadınların düşünce yapılarını değiştirmesi gerekiyor çünkü erkekleri yetiştirenler bizleriz, onları biz doğuruyoruz, biz büyütüyoruz.

Kadına bakış açımız değişmeli ki erkekleri de değiştirebilelim.

Son düzenleme:
Neden olmasin? Hem bunun seriatla vs. alakasi yok. Taciz edilme ihtimali olmadan seyahat etmeyi hangi kadin istemez oyle degil mi?

Tacizi doğuran olay sadece cinsiyet veya uzuv faktörü değil ki. Kadın kadına yolculuk ederiz taciz edilmeyiz anlamına gelmiyor. Toplumu ayrıştırmanın yeni bir yolu sadece.

İnsanız biz , sokakta beraber misket oynayarak büyüdük , aynı sıralarda dirsek çürüttük. Düne kadar arkadaşımız , komşumuz , abimiz olan erkekler ne ara düşmanımız oldu ? Bu tarz haberlerle tüm erkeklere tacizci , tecavüzcü , sapık damgası vurulmaya çalışılmasını şiddetle kınıyorum.

Bakın yakın geçmişten bir haber size. 2 si de kadın.

Lezbiyen cinayetinde ‘kıskançlık’ itirafı

Lezbiyen cinayetinde ‘kıskançlık’ itirafı Türkiye’de işlenen ilk lezbiyen cinayetinin faili Hülya Ceylan “Sevgilim Seher Demir bana ‘bir erkeğe ilgi duymaya başladım’ deyince kıskançlık krizine girdim” dedi.

DHA
Yayınlanma tarihi: 02 Mayıs 2014 Cuma
A+A-
lezbiyen-cinayetinde-kiskanclik-itirafi-4326617.Jpeg

İSTANBUL Esenyurt’ta önceki polisi arayan Hülya Ceylan isimli genç kadın, sevgilisini öldürdüğünü söyleyerek polise teslim olmak istedi. Genç kızın adresi vermesi üzerine olay yerine giden polis belirtilen dairede Seher Demir (21) isimli genç kızı yerde kanlar içinde yatarken buldu. Polisler ilk etapta genç kızın bir erkek tarafından öldürmüş olabileceğini düşündü. Ancak Hülya Ceylan’ın itirafı üzerine şaşkına döndü. Soğukkanlıydı..

Katil zanlısı 26 yaşındaki Hülya Ceylan, polise iddialara göre Seher Demir ile 6 ay önce tanıştığını ve aralarında lezbiyen ilişki olduğunu söyledi.Ceylan, olay günü genç kız ile birlikte ablasının evine geldiklerini ve ilişkiye girdiklerini anlattı.

Vatan'ın haberine göre; zanlının, kız arkadaşının ilişkiden sonra kendisine “bir erkeğe ilgi duyuyorum. Artık seninle ilişkimi bitirmek istiyorum” demesi üzerine kıskançlık krizine girerek sevgilisini bıçakladığını sözlü olarak itiraf ettiği öğrenildi. İlk olarak Esenyurt Asayiş Büro Amirliği’ne getirilen Ceylan, buradan da sorgulanmak üzere Cinayet Büro Amirliği’ne götürüldü. Ceylan burada susma hakkını kullandı. Polis Ceylan’ın kullandığı bıçağı da evde yaptığı aramada buldu. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından Büyükçekmece Adliyesi’ne çıkartılan Hülya Ceylan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soğukkanlı olduğu görülen Hülya C.’nin ailesi ise gözyaşlarına hakim olamadı

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/67299/Lezbiyen_cinayetinde__kiskanclik__itirafi.html#

Tacizi doğuran olay sadece cinsiyet veya uzuv faktörü değil ki. Kadın kadına yolculuk ederiz taciz edilmeyiz anlamına gelmiyor. Toplumu ayrıştırmanın yeni bir yolu sadece.

İnsanız biz , sokakta beraber misket oynayarak büyüdük , aynı sıralarda dirsek çürüttük. Düne kadar arkadaşımız , komşumuz , abimiz olan erkekler ne ara düşmanımız oldu ? Bu tarz haberlerle tüm erkeklere tacizci , tecavüzcü , sapık damgası vurulmaya çalışılmasını şiddetle kınıyorum.

Bakın yakın geçmişten bir haber size. 2 si de kadın.

Lezbiyen cinayetinde ‘kıskançlık’ itirafı

Lezbiyen cinayetinde ‘kıskançlık’ itirafı Türkiye’de işlenen ilk lezbiyen cinayetinin faili Hülya Ceylan “Sevgilim Seher Demir bana ‘bir erkeğe ilgi duymaya başladım’ deyince kıskançlık krizine girdim” dedi.

DHA
Yayınlanma tarihi: 02 Mayıs 2014 Cuma
A+A-
lezbiyen-cinayetinde-kiskanclik-itirafi-4326617.Jpeg

İSTANBUL Esenyurt’ta önceki polisi arayan Hülya Ceylan isimli genç kadın, sevgilisini öldürdüğünü söyleyerek polise teslim olmak istedi. Genç kızın adresi vermesi üzerine olay yerine giden polis belirtilen dairede Seher Demir (21) isimli genç kızı yerde kanlar içinde yatarken buldu. Polisler ilk etapta genç kızın bir erkek tarafından öldürmüş olabileceğini düşündü. Ancak Hülya Ceylan’ın itirafı üzerine şaşkına döndü. Soğukkanlıydı..

Katil zanlısı 26 yaşındaki Hülya Ceylan, polise iddialara göre Seher Demir ile 6 ay önce tanıştığını ve aralarında lezbiyen ilişki olduğunu söyledi.Ceylan, olay günü genç kız ile birlikte ablasının evine geldiklerini ve ilişkiye girdiklerini anlattı.

Vatan'ın haberine göre; zanlının, kız arkadaşının ilişkiden sonra kendisine “bir erkeğe ilgi duyuyorum. Artık seninle ilişkimi bitirmek istiyorum” demesi üzerine kıskançlık krizine girerek sevgilisini bıçakladığını sözlü olarak itiraf ettiği öğrenildi. İlk olarak Esenyurt Asayiş Büro Amirliği’ne getirilen Ceylan, buradan da sorgulanmak üzere Cinayet Büro Amirliği’ne götürüldü. Ceylan burada susma hakkını kullandı. Polis Ceylan’ın kullandığı bıçağı da evde yaptığı aramada buldu. İşlemlerinin tamamlanmasının ardından Büyükçekmece Adliyesi’ne çıkartılan Hülya Ceylan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Soğukkanlı olduğu görülen Hülya C.’nin ailesi ise gözyaşlarına hakim olamadı

http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/67299/Lezbiyen_cinayetinde__kiskanclik__itirafi.html#

Ben de bilmiyorum bu erkekler ne zaman boyle oldu? Suan bir gercek var ki her toplu tasima aracinda taciz yasaniyor. Hem erkeklerle bir arada yolculuk etmeyenler icin hala normal metrobusler otobusler mevcut. Insanlara bu sekilde tercih hakki taninmasi ve bu tercihi yapan insanlari tercihlerinden dolayi suclayamayiz.

Back