Siz bu konuda ne diyorsunuz? Pembe metrobüs olsun mu, olmasın mı?

bu sefer de pembe metrobüse binmeyen kadınlar iffetsiz miş gibi bir algı oluşcak, normal metrobüse binen kadın tacize ugrayınca pembe ye binseydin diycekler, taciz meşrulaştırcaklar, bunu yerine taciz edenlere agır cezalar verilsin ama yok illa suçlu kadın çıkcak ya , ayrıca ben hemcimslerimden daha çok korkuyorum o kadar kadının oldugu bir metrobüste kavga olmaması mümkün değil ki , şu forumda bile bazen birbirimizi yiyoruz , çıkacak tartışmaları şimdiden görüyorum ,
sen niye oraya oturdun ?
ben senden daha yaşlıyım bana niye yer vermiyosun vs.
tutmaz bu uygulama ve de gerçekten bir erkeğin çarşafa bürünüp , kadınmış gibi metrobüse binmesi zor değil.

Erkekler taciz ediyor niye niye biz soyutlanmak zorundayız
Direk onlara bir yaptırım uygulasalar mesela?
Taciz vakalarında suçluyu serbest bırakmasalar, tecavüzde kendi rızasıyla olmuş demeseler?
Burda da çözümü kadını soyutlamada bulmuşlar
Şu kafası başka yere çalışan zihniyetten bir kurtulabilsek

simdi pembesine binmeyen kadınlarada namussuz gozuyle bakarlar,bizim milletimiz on yargılıdır...
allahtanki,toplu tasıma araclarıyla hic isim olmadı.
he he zenginsin anladık :KK53: (şaka yapıyorum, izmir de metrobüs bile yok ama bende önce ne gelse binerim dedim)

Son düzenleme:
Bence olsun özellikle büyük metropol şehirlerde insan çokluğundan dolayı insan kendini güvende hissetmek istiyor çeşitlilik iyi japonyada dahi sadece kadınlar için tren var orada sapıklardan dolayı,
bizde neden olmasın
bu konuda katı olmamak gerek
benim oyum 'evet'

olsun, en azından mis gibi parfüm kokusuyla yolculuk ederiz..
Bu sosyal tespitte yalnız değilim o halde, otobüslerde ter kokusu %90 erkeklerden geliyor. Her şeyi oldugu gibi düzenli banyo yapmayı da kadına kitlemişiz. :KK53:

Mavi otobüs yapsalar ya pembe yerine. Tacizi yapan onlar neden biz pembe otobüs beklemek zorunda kalıyoruz? Mavi yerine normal otobüse aramıza binen erkekleri de biz taciz ederiz. :KK53:

'Kızım yollu bu, baksana mavi varken karma karma otobüse o kadar kadının arasına binmiş.' diyerekten. :p

hımmm e peki yanında ergenlik çağındaki erkek çocuğu olan kadın nereye binecek, 14 yaşında erkeği pembeye alacak değiller ya... abbaaaaavvvvv (ay ben bu abavvv lafını bi yerden duydum çok hoşuma gitti şimdi herşeye onu kullanma ihtiyacı hissediyorum immmdaaaatttt)

Valla ben çok isterim sırf bayanlara özgü otobüs olmasını. Onların bacaklarını 180 derece acıp oturmalarından bizim de cama sıkışmamızdan gına geldi artık.

pozitif ayrımcılık da bir yere kadar. kadın erkek eşitse buna ne gerek var. çocuk hamile engelli veya yaşlı olsa anlarım.

Kadınlar plajını destekliyorum ama pembe otobüs, minibüs, metrobüsü desteklemiyorum, plajı destekleyen toplu taşıma aracını niye desteklemez, bu ne yaman çelişki böyle diyorsanız, bence plaj çok başka bir kategoride, yatıyorsun, güneşleniyorsun, açığımız var, kapalımız var, kadınlar plajı eşi, sevgilisi yanında yokken tedirgin olmadan denize girmek isteyen kadınlara alternatif bir yer.

Pembe otobüs olursa plaj seçeneği gibi olmaz, alternatif olarak düşünülmez direkt baskı hissedersin üstünde, durakta bir sürü kadın pembe otobüsü beklerken sen diğer otobüse bindiğinde hemcinslerin tuhaf karşılar ilk önce ve zamanla diğer otobüslerde erkek egemenliği hakim olur, bugün bir kahvehaneye girebiliyor mu kadın, girersen tüm gözler sana doğru çevrilir, otobüslerde öyle olur işte, bir tanıdıkla aynı otobüste yolculuk yaptığında akşam eşine bıyık altından sırıtarak yetiştirir o tanıdık, var ya gündüz senin hanımı bizim otobüste gördüm hıhıhı laflarına maruz kalan eşin pembe otobüs baskısı yapar.

Sorun tacizse tacize ağır yaptırımlar olmalı, kadın erkek toplum içinde birlikte yaşamayı öğrenmeli, ayrıştırma daha çok merak uyandırmaktan başka birşeye yaramaz, kadınlar en çok sokaklarda tacize uğruyor, o zaman bu mantıkla sokakları da ayırmamız gerekiyor, pembe sokaklar yapalım, yalnızca kadınlar yürüsün diye.
Ki bizim toplumumuzda ne yasaksa, ne tabuysa, ne günahsa onu merak etme eğilimi var, şoför U dönüşü yasak olan yerden döner, evlilik dışı cinsellik tabudur, hergün bu tabunun defalarca yıkılışını okuyoruz.

Bilmiyorum, benim düşüncelerime, bakış açıma uygun gelmedi bu talep:KK43:

tacize ağır yaptırımların caydırıcı olacağından ümitli değilim.kıldan tüyden sebeplerle cinayet işleyebilen adam,tacize yaptırımı pek umursamaz gibime geliyor.yapacak olan adamın aklı şeyinde olacağı için mantıklı düşünebileceğini sanmıyorum.düşünebilse zaten en başta yapmaz.
ayrıca illa taciz olmasına gerek yok,elin herifiyle dip dibe gideceğime kadınla gitmeyi tercih ederim.en azından aklından sapıkça düşünceler geçme ihtimali daha az olur :)

ben sıcak bakıyorum açıkcası,ailesiyle binecek olan karmaya biner zaten ayrılmaya gerek yok.

pembe metrobüste mümkünse daha çok koltuk olsun. ayrıca pembe otobüste koysunlar. bol bol koltuk olsun mümkünse 2 katlı olsun ve yaşlı teyzeler oturuyoruz diye gözlerini dikip bakmasın ! erken gelen oturur !

Back