- 27 Haziran 2013
- 972
- 4.167
- 38
-
- Konu Sahibi sofarsogood
Evet, ben de suc diye biliyorum. Bu yonden sormak istedim esasen. Ben de etik bulmuyorum ama adamin yaptigi da etik degil. Erkek arkadasimin hirsiz damgasi yiyip isten atilmasina kadar gidebilir durum...Gizli ses kaydi almak yasal olarak suç degil mi? Yanlissam duzeltin. Ama etik de bulmadim, yapmazdim.
Ekstrede bir onceki yilin faturalari tekrar kesilmis gorunuyor.
Evet, ben de suc diye biliyorum. Bu yonden sormak istedim esasen. Ben de etik bulmuyorum ama adamin yaptigi da etik degil. Erkek arkadasimin hirsiz damgasi yiyip isten atilmasina kadar gidebilir durum...
Devir toplu olarak gosterilmiyor. Muhasebe fatura kapatarak islem yapiyor. Diyelim ki bir senede 50 fatura kesildi firmaya. Kirkini odedi on tanesi kaldi. Ekstre basinda o on fatura gorunuyor. Kesim tarihleri de yaziyor, numaralari da. Zaten ayni fatura numarasiyla iki ayri fatura kesilmesi imkansiz otesi. Adamin tek derdi 2015 faturasinin 2016 ekstresinde gorunmesi. Tam cinnetlik anlayacaginiz.iyide extrede bunun çıkması imkansız ..extrenin başında devir bakiyesi olur. ft nolarından ft kesim tarihlerini çok kolay görebilir herkes.. çok saçma bu ..
Devir toplu olarak gosterilmiyor. Muhasebe fatura kapatarak islem yapiyor. Diyelim ki bir senede 50 fatura kesildi firmaya. Kirkini odedi on tanesi kaldi. Ekstre basinda o on fatura gorunuyor. Kesim tarihleri de yaziyor, numaralari da. Zaten ayni fatura numarasiyla iki ayri fatura kesilmesi imkansiz otesi. Adamin tek derdi 2015 faturasinin 2016 ekstresinde gorunmesi. Tam cinnetlik anlayacaginiz.
Genel mudur degil, satis muduru. Erkek arkadasim on dk kadar durumu aciklamis kendisine. Buna ragmen hic duymamis gibi bana soyluyor. Musterilerimiz evet fatura basi odeme yapıyor tutar ne kadar olursa olsun. Hatta kredi karti ekstresi gibi dusunun. Bir onceki aydan odemeniz kaldiysa yeni donem ekstresinde o borc da gorunur, bu sizin bulundugunuz donem icerisinde harcama yaptiginiz anlamina gelmez ve toplam borca yansir seklinde. Ama dedigim gibi adam iyi niyetli degil ve genel mudurumuzun kafasini karistirabilir bu durumu bu sekilde anlatmazsa.genel müdür mü bu?
exrelerin o şekilde olduğunu açıkladınız mı? şirketin muhasebe programı ile alakalı birşey sanırım o.. müşteriler ft başı mı ödeme yapıyor? muhasebe paket programınız bir tuhafmış .
ön muhasebe ve genel muhasebe ayrı mı?
adama genel muhasebe kayıtlarından extre verin bence..
Genel mudur degil, satis muduru. Erkek arkadasim on dk kadar durumu aciklamis kendisine. Buna ragmen hic duymamis gibi bana soyluyor. Musterilerimiz evet fatura basi odeme yapıyor tutar ne kadar olursa olsun. Hatta kredi karti ekstresi gibi dusunun. Bir onceki aydan odemeniz kaldiysa yeni donem ekstresinde o borc da gorunur, bu sizin bulundugunuz donem icerisinde harcama yaptiginiz anlamina gelmez ve toplam borca yansir seklinde. Ama dedigim gibi adam iyi niyetli degil ve genel mudurumuzun kafasini karistirabilir bu durumu bu sekilde anlatmazsa.
Tesekkur ederim yorumunuz icin, soyledikleriniz mantikli geldi cok.siz dediğim gibi adama genel muhasebe kayıtlarından bir extre çıkartın. devir olmadan açılış olmaz genel muh de . adama verdiğiniz ön muhasebe kayıtları anladığım kadarıyla satış çı adam bu farkı bilmez işi değil.. niyeti kötü olmayabilir yani ama bilmediğinden yanlış anlamış gibi geldi bana.
eğer dediğiniz gibi kötü niyetliysede siz genel müdüre çıkıp kendiniz anlatın durumu. muhasebe programımızın işleyişini bilmediğinden yanlış yorumluyor anlattım ama anlamamakta ısrarcı deyin.
o söylemeden siz söyleyin yani..
Tesekkur ederim yorumunuz icin, soyledikleriniz mantikli geldi cok.
Iyi aksamlar...