• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Siz ablalarıma göre küçük bir sıkıntı olabilir ama beni yedi bitirdi resmen

melissak

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2012
130
2
68
Ablalarım benimkisi size göre çok büyük bir dert olmasa da her aynaya baktığımda yiyip bitiriyo beni. Derdimi söylemeden önce elbette benim derdimden daha büyük dertler var, Allah daha büyük dert vermesin ama bana yardımcı olursanız binlerce kez mutlu olurum. Şimdi henüz 16 yaşındayım ve yanaklarımda sert sert tüyler var(sadece yanaklarımda değil vücudumun her yerinde). Ki çevreme bakıyorum, yaşıtlarıma hiçbirinin benim gibi tüyleri yok yanaklarında-çenelerinde ve çenemdekileri makasla kestiğim için daha da arttı. 16 yaşında olduğum için şuan epilasyon da yaptıramam. Lütfen şu adını bile söylemeye tiksindiğim varlıkları kökten yok etmeye yarayacak bir formül söyleyin, yalvarırım. Sizin bilginiz benden kat kat daha fazla ve ne olur yardım edin bana. Nasıl kurtulabilirim? Yok olmaları için ne yapmam gerekiyor? Yardımlarınızı bekliyorum. Hepinize çok teşekkürler.

cnm öncelikle gidiyosun hormon testi yaptırıyosun bazı bayanlarda erkeklik hormonu fazla olabiliyo bunun için tüylenmesi fazla olabilir zaten test sonucuna göre doktor seni yönlendirecektir yakın bir arkadaşımda aynı problem var doktora gitti doğum kontrol hapı verdi hem çıkmasını geçiktiriyo hemde sivilce için yararlı ama doktor git mutlaka belki sana başka ilaç verir artık günümüzde herşeyin çözümü var akıllı bir kızsın sakın moralini bozma ayrıca tuzu da azalt oda tüylenmeyi arttırır bu arada 10 tl fiyatı olan tüy sarartıcı al özellikle kollarında filan almana geek kalmadan çok işe yarıyo hem yayılmasını engellemiş olursun :)

öncelikle mutlaka doktora gitmelisin.hormon testi yaptırmalısın sonra ona göre bir tedavi olabilirsin.ayrıca niye epilasyon yaptıramazsın anlayamadım.

Balım benimde senin yaşında bir kuzenim var,o da bu dertten muzdarip malesef. Horman testi de yaptırdı,bütün değerleri normal çıktı..
Kızlar halasına çeker derler,halası da epey tüylü genetik de olabiliyor. Şimdi değil ama 18 yaşına geldiğinde lazer epilasyon yaptıracak (yüz hariç) Kollarında da siyah kıllar varsa sakın oksijen falan alma sarartmak için,kıl uzadıkça dibinden tekrar siyah çıkıyor ve sadece güneşte sarı gözüküyor onun haricinde bir yararı yok. İlla sarartacağım diyorsan papatya toplayıp suda kaynatıp kollarına sürebilirsin hem doğal bir yöntem.. Kuzenim de abla bıktım artık diyor. Genç kızsınız sonuçta çok haklısın bu durumdan rahatsız olmakta.. Öncelikle bir doktora görün,bakalım hormon seviyelerin,değerlerin ne durumda ona göre de doktoruna danışırsın. Kızlarında kaderi bu yahu,senelerdir bende uğraşıp duruyorum illallah edeceğim artık :ssz:

önce bi endokrin uzmanina git o seni yönlendirir zaten gerekirse kadin doguma gidersin ilac tedavileri oluyo eger genetik degilse ama önce mutlaka doktora gitmelisin

Benim arkadaşımda senin anlattığın gibiydi. Hormonlarında sorun varmış meğer. Seninde hormonlarda sorun olabilir.

Hormonel bir sorun yaşıyorsun sanırım canım sen.Epilasyon krem vs gibi şeylere başvurmadan önce bir an önce doktora gitmelisin bence.Endokrinoloji bölümü olsa gerek gitmen gereken de

Konu, icerigi nedeniyle ilgili başlığa tasinmistir.

bende 16 yaşındayım bende aynı sorundan muzdaribim bakalım ne olacak bende gideceğim haydi hayırlısı

bende 16 yaşındayım bende aynı sorundan muzdaribim bakalım ne olacak bende gideceğim haydi hayırlısı

annende falan varmı? benim annemde de var ama sonradan çıkmış hepsi yüzündekilerin. sonucu bildirirsen çok sevinirim.

Back