ilahi bir mesaj sanki çalışmamak için bdvye bir bakayım dedim iki tane üst üste siyasi içerikli konu okudum.
naçizane fikirlerimi aktarıp siyaset üzerine yaptığım tezime geri döneyim
yorumları okudum ve şöyle bir ayrıştırma yaptım bazı üyeler siyasi anlamda ilgisiz yani apolitik, düşük düzeyde siyasi katılım gösteriyorlar ve onlara bu tartışmalar çok anlamsız geliyor.
benim gibi düşünen üyelerde de siyasi ilgi düzeyi yüksek
yani hanımlar siyasete katılım sadece parti tutmak oy kullanmak olarak kısıtlanacak bir alan değil. az önce sendikadaki grevle ilgili bir konu açılmıştı onu okudum, sendikalar da sivil toplum kuruluşu olarak siyasi örgütlenmelerdir aslında ve siyaset denince burada kast ettiğim sadece seçim sistemi değil ülke ile ilgili yönetim ve bölüşüm ilişkilerini içeren herşeyi kastediyorum.
çalışma yaptığım grupta siyasi katılım nedir diye sorduğumda bir görüşülenim "apartmanın bahçesine dikilecek çiçeğin ne olacağından tutun da destekleyeceğiniz partiye kadar karar verme" demişti.
yani siyasetten uzak kalmak isteyen insanlar aslında bu ayrımı gözden kaçırıyor. evinizin önünde rüzgardan bir ağaç devrilse ve belediyenin fen işlerini arasanız bu da yurttaşlık duygusuyla gerçekleşen bir siyasal katılım oluyor.
konuya dönelim, siyasi ilgi, merak, olayları izleme, olaylara dahil olma ve aktif mücadeleye girme, örgütlenme gibi birikimli bir yapı siyasi katılım. bu basamakların en üst sıralarına çıkan insanlar için siyasi ilgi güçlü bir motivasyondur.
bunlara dayanarak şunu söyleyeyim konu sahibi, eğer siz ve sevgiliniz için siyasi ilgi hayatınızda öncelikli bir konuma sahipse sıkıntı yaşanabilir ve üzerini kapatmak da sonradan büyük bir çatışmaya sebep olabilir.
şahsen siyasi ilgisi yüksek bir insan olarak eşimle siyasetten konuşmasam boşluk hissederim. Farklı partileri desteklememize rağmen (konjonktür sağolsun ortak paydalarımız var) siyaset konuşmak bizim için vazgeçilmezdir. ve bir çocuk yetiştiriyoruz. siyasi görüşü empoze etmek değil kesinlikle ama siyasi görüş aynı zamanda dünyaya topluma ve ülke sorunlarına bir yaklaşım tarzı olduğu için belli hassasiyetler aşılayarak çocuk yetiştireceğiz inşallah.
siyasetin kirli ve güvenilmez bir alan olması ve 80 sonrası örgütlenme özgürlüğüne vurulan darbelerle siyasetten uzak siyasal katılım düzeyi çok düşük seviyelerde bir anlayış doğdu. halbuki demokratik bir sistemde siyasal katılım bir haktır ve ben kendi haklarım üzerinde kendim söz sahibi olmayı her zaman tercih ederim.
çok uzun oldu okuyanların gözüne sağlık
ben şu tezi bitireyim hanımlar, tez bitsin sizin üzerinizde de bi çalışma yapıcam bekleyin beni