Siyasi konuda fikir ayrılığı ve tartisma

herkes aklini pazara cikarmis ,sonra gelip yine kendi aklini almis ... fikirlerin degismesi kolay bisey degil. biz 3 kardesiz, ucumuzde farkli parti yanlisiyiz. fikir ozgurlugu olan bi ulkede insanlari sectikleri parti uzerinden yorumlamamaliyiz ,zira bes parmagin bes i bile bir degil .

Suna oy atacaksın buna oy atacaksın tarzında bir yaklaşımımız yok birbirimize bazen ateşli tartışmalar oluyor işte

ilahi bir mesaj sanki çalışmamak için bdvye bir bakayım dedim iki tane üst üste siyasi içerikli konu okudum.
naçizane fikirlerimi aktarıp siyaset üzerine yaptığım tezime geri döneyim:KK48:

yorumları okudum ve şöyle bir ayrıştırma yaptım bazı üyeler siyasi anlamda ilgisiz yani apolitik, düşük düzeyde siyasi katılım gösteriyorlar ve onlara bu tartışmalar çok anlamsız geliyor.
benim gibi düşünen üyelerde de siyasi ilgi düzeyi yüksek
yani hanımlar siyasete katılım sadece parti tutmak oy kullanmak olarak kısıtlanacak bir alan değil. az önce sendikadaki grevle ilgili bir konu açılmıştı onu okudum, sendikalar da sivil toplum kuruluşu olarak siyasi örgütlenmelerdir aslında ve siyaset denince burada kast ettiğim sadece seçim sistemi değil ülke ile ilgili yönetim ve bölüşüm ilişkilerini içeren herşeyi kastediyorum.
çalışma yaptığım grupta siyasi katılım nedir diye sorduğumda bir görüşülenim "apartmanın bahçesine dikilecek çiçeğin ne olacağından tutun da destekleyeceğiniz partiye kadar karar verme" demişti.
yani siyasetten uzak kalmak isteyen insanlar aslında bu ayrımı gözden kaçırıyor. evinizin önünde rüzgardan bir ağaç devrilse ve belediyenin fen işlerini arasanız bu da yurttaşlık duygusuyla gerçekleşen bir siyasal katılım oluyor.

konuya dönelim, siyasi ilgi, merak, olayları izleme, olaylara dahil olma ve aktif mücadeleye girme, örgütlenme gibi birikimli bir yapı siyasi katılım. bu basamakların en üst sıralarına çıkan insanlar için siyasi ilgi güçlü bir motivasyondur.
bunlara dayanarak şunu söyleyeyim konu sahibi, eğer siz ve sevgiliniz için siyasi ilgi hayatınızda öncelikli bir konuma sahipse sıkıntı yaşanabilir ve üzerini kapatmak da sonradan büyük bir çatışmaya sebep olabilir.

şahsen siyasi ilgisi yüksek bir insan olarak eşimle siyasetten konuşmasam boşluk hissederim. Farklı partileri desteklememize rağmen (konjonktür sağolsun ortak paydalarımız var) siyaset konuşmak bizim için vazgeçilmezdir. ve bir çocuk yetiştiriyoruz. siyasi görüşü empoze etmek değil kesinlikle ama siyasi görüş aynı zamanda dünyaya topluma ve ülke sorunlarına bir yaklaşım tarzı olduğu için belli hassasiyetler aşılayarak çocuk yetiştireceğiz inşallah.
siyasetin kirli ve güvenilmez bir alan olması ve 80 sonrası örgütlenme özgürlüğüne vurulan darbelerle siyasetten uzak siyasal katılım düzeyi çok düşük seviyelerde bir anlayış doğdu. halbuki demokratik bir sistemde siyasal katılım bir haktır ve ben kendi haklarım üzerinde kendim söz sahibi olmayı her zaman tercih ederim.

çok uzun oldu okuyanların gözüne sağlık:KK53:
ben şu tezi bitireyim hanımlar, tez bitsin sizin üzerinizde de bi çalışma yapıcam bekleyin beni:rolleyes:

Ben de bir siyasi parti taraftari degilim ama benim belirli bir dunya gorusum var, muhafazakar bir yapim var. Cok farkli serbest bir hayat yasayan birisiyle olamam. Cunku eninde sonunda catismalar olur, fikir ayriliklari buyur. Ve ben birini degistirme yanlisi degilim. Ben nasılsam oyle kabullenilmek isterim ki karsiki kisininde buna hakki var. Bana gore en bastan herseyi dusunmek lazim, ilerde çocuklarina verecegin egitimde, dunya gorusu de. Ben cocuklarimi benim dunya gorusume paralel yetiştirmek isterim. Burda buna karsi cikanlar olabilir ama benim hayat felsefem boyle dusunuyorum. Isteyen serbest birakabilir tabiki.
Ailemde ise hayati cok uc noktada yasayip evli olanlar var. Mhpli ile akpli, chpli ve hdpli evliler var. Nasil yurutuyolar bilmiyorum ama saygim var. Yani olmaz olmaz degil ama sunu biliyorum. Iki zit goruste hangisi basik ise dominant kisi bu kisiyi kendi tarafina cekiyor. Birisi mutlaka fedakarlik yapiyor kendinden ödün veriyor bu da bir gercek.

siyasi görüş farklılığı farklı partilere oy vermek ya da "siyaset konuşmayız biz de olur biter" le hallolcak bir konu değildir. yaşam tarzını etkiler.
ayrıca muhafazakar bir kadınla muhafazakar olmayan bir erkeğin ilişkisi kör topal da olsa yürür ama muhafazakar erkek + muhafazakar olmayan kadının ilişkisi yürümez. ya da kadının sayısız tavizi ve baskı altında yaşamayı kabullenmesiyle yürür.

siyasi taraf bütün düşünce sisteminin izdüşümüdür.asla politik tavrını beğenmediğim biriyle olmam.çünkü bu düşünce sistemi bütün hayatına sinmiştir

bir de fanatiklik,partizanlık aman aman.hele şu anda tüm meşruluğunu kaybetmiş iktidarı savunan birisi sadece parti tutmuş da olmuyor. bir zihniyetin savunuculuğunu yapıyor. ve ben bu zihniyetten tiksiniyorum.değil sevgili arkadaş bile olmam. siz de fikirlerinizde netseniz bir süre sonra tahammül edemeyeceksiniz birbirinize.

yol yakınken ayrılın. bu kadar NET.
aksi halde mutsuz olmanız kaçınılmaz. şu an evli olmadığınız için bazı konulardaki fikir ayrılıklarınız kişisel yaşamlarınızı çok etkilemeyebilir ama evlendikten sonra bu durum sizin hayatınızı bir cehenneme çevirebilir.
hayata bakışınızın bambaşka olduğu insanlarla mutlu bir birliktelik yü rü te mez si niz. hele ki bizim gibi bir ülkede...

Böyle yorumları okuduğumda mantığımin o derinlerden gelen sesi daha bir güçlü çıkıyor ama seviyorum işte ben bu adamı seviyorum belirgin bir sorun da olmadan ayrılmak istemiyorum ona da kiymak istemiyorum

Böyle yorumları okuduğumda mantığımin o derinlerden gelen sesi daha bir güçlü çıkıyor ama seviyorum işte ben bu adamı seviyorum belirgin bir sorun da olmadan ayrılmak istemiyorum ona da kiymak istemiyorum

sevgi siyasi ilgiden güçlü bir duygudur:KK66:

sev kardeşim :KK68: kendini şartlandırma
emin ol yürütemeyeceğin bir noktaya gelirsen kendiliğinden gelişir herşey
şimdi bu konuyu takıp şartlanırsan her hareket batar

Bu kaçıncı mesajım bilmiyorum ama, siyasi konularla tamamen alakasız bir hayat düşünemiyorum ben. Yani sandık başında verilen oylarla iktidara gelen yönetim/yönetimler bizim hayatımızı az ya da çok etkileyecek, değiştirecek şeyler yapıyor, anayasada birşeyler değişiyor falan, kanun çıkarılıyor, eskiden suç olmayan şeyler suç olabiliyor vs. yani en basidinden şu an iktidardaki kişinin başkanlık sistemini getirmek istediğini, bunu da millete empoze etmeye çalıştığını bilmeyen var mıdır bilmiyorum şu ülkede. Yani şimdi gerçekten başkanlık sistemi gelirse bu çok önemli bir olay olur. Ben hayatımı yaşıyorum, bana bişey olmaz gibi bir düşünceye de katılmıyorum. Kullandığımız internete kadar yansıyor bazı şeyler. Bugün birisi iktidara gelse ve eşcinsel evliliği yasal yapsa ülkede birçok şey değişir mesela. Veya her yerden Atatürk resimlerini falan kaldırmaya kalksalar da çok şey değişir. Bunlar sadece uçuk birer örnekti. Yani, gidiyorsunuz o sandıkta oy kullanıyorsunuz, aklınızdan ne geçiyor mesela? Havaya bakarak ya da o piti piti yaparak kullanmıyor kimse bu oyları. Adamlar çıkıp iki kelime ediyorlar, döviz kurları değişiyor mesela. Siyasi düşünceler sadece kafaların içinde kalmıyor bu ülkede. Ve birçok kişinin de dediği gibi, hayat tarzına da yansıyor. O yüzden insanların siyasi görüşleri, düşünceleri önemli olmalıdır bence çünkü bu bir yerde o insanın neyi sorgulayıp neyi sorgulamadığını da gösterir. O insan görmek istediklerini mi görüyor yoksa gerçekleri mi görüyor? Bu önemli.

Esimle ayni partiye gönül verip ayni adama sövmemiz büyük kazanc benim acımdan.
Farkli partilerdeki zihniyette olan insanlar cok tartisiyolar
Hele de partizanlik varsa insanin icinde aman aman.

X