- 2 Eylül 2009
- 259
- 72
- 35
-
- Konu Sahibi gul_perisi
Siz kendinizi geliştirmek için neler yapıyorsunuz , hangi gazete , hangi kitabı okumalıyım, yönlendirebileceğiniz bir kaynak var ise sevinirim. teşekkürler.Maydanoz gibi yaşıyorum diyosun yani
Gazete dergi kitap akşam haberleri sosyal medya...hepsine hakim ol, yaşadığın ülke yahu insan nasıl bu kadar bihaber olur anlamıyorum
Teşekkür ederim. Kitapları edinip okuyacağım saolun.gerçekten bu yaşa kadar nasıl geldiniz? ne yaparak geldiniz.
apolitik olmak bir tercih olduğu sürece bir lafım olmaz, o da bir siyasi tercihtir, eninde sonunda ama mesela şu anda Doğu Türkistanda ne oluyor, İşıd ne, bu örgüt niye var, Orta Doğuda ne olup bitiyor, sınır kapılarımız niye açık, mülteci ne demek, biz bu insanları hangi sebeple sınırlarımızda barındırmak zorundayız, barındırmıyoruz dersek uluslararası yaptırımı nedir.
bunları bir insan hangi sebeple HİÇ duymamış olur anlamıyorum.
tamam her siyasi konuda bilmeyebiliriz, hepimizin, yanlış bildiği, eksik bildiği sürüyle şey vardır elbet ama 26 yaşına kadar bunun hiç eksikliğini çekmemek de garip.
neyse öncelikle konu sahibi size tavsiyem Türkiye'nin yakın tarihinden başlamanız. bir siyasi görüşünüz yoksa hem sağcı, hem solcu yazarlardan oku.yun ben Sosyal Demokratımdır ama sağcı yazarları da sıklıkla takip ederim mesela.
yakın Türkiye tarihi için benim tavsiyem Şevket Süreyya Aydemir ve Emre Kongardır. biri sağcı, diğeri solcudur, Özellikle Emre Kongar'ın Türkiye'nin Toplumsal Yapısı (umarım eserin adını yanlış hatırlamamışımdır) Osmanlı döneminden alıp Cumhuriyetten devam edip 80 darbesi ve sonrasına getirir, bu sebeple geniş kapsamlı bir eserdir, aklına esenleri netten araştırıp başka kitaplar edinebilirsin,z
Siz kendinizi geliştirmek için neler yapıyorsunuz , hangi gazete , hangi kitabı okumalıyım, yönlendirebileceğiniz bir kaynak var ise sevinirim. teşekkürler.
Rezil olcak bişey yok fikrini soran olursa ben ilgilenmiyorum bu konularla. Çok hoşlanmıyorum dersin. Cooll bı edayla çıkarsın işin içindenBen 26 yaşındayım bir kamu kurumunda memur olarak çalışıyorum. Yazarken bile çok utanıyorum. Ne olur beni dışlamayın. Ben bu yaşıma kadar nasıl geldim bilmiyorum, kendimi tam bir süzme gibi hissediyorum. Ben ne siyasetten, ne gündemden haberdarım. bu durum beni çok rahatsız ediyor. Seçimlerde bile oy kullanmadım. çünkü kime oy vermeliyim onu bile bilmiyorum. Hiç bir siyasi görüşüm yok. etrafımda ki herkesin bir konu hakkında fikri var. Kendimi nasıl geliştirmeliyim. Gerçekten UTANIYORUM. çalıştığım yerde kendimi hep geri çekiyorum. Zaten asosyallik de var. Nasıl deyim örneğin erken seçim olur mu diyorlar, ben ne seçimi onu bile algılayamıyorum, meclis nedir, Türkiye nasıl yönetilir, Dünyada ki iç savaşlar ne oluyor, neden oluyor, ne bileyim, bu aralar her gün gazete alıyorum, bir şeylerden haberdar olmak istiyorum. Başka neler yapmalıyım. lütfen beni yönlendirin bir akıl verin, bu yaşta bir genç bu kadar cahil olmak istemiyorum nereden başlamalıyım her şey birbirine giriyor. Artık bu durum beni çok zorluyor. İş yerinde geçirdiğim saatler dolmuyor, her an bir konuşma geçecek benimde fikrim sorulacak rezil olacağım diye korkuyorum, heyecanlanıyorum. Arkadaşım bana kime oy vereceksin dedi bende sırf cevap vermek olsun diye mhp dedim, o da ona vereceğine git çöpe at dedi, güldüm geçiştirdim, çünkü neden oy veriyorsun dese hiç bir cevabım yok. kendimi çok ezik hissediyorum, siyasetten bahsedilince hemen rezil olacağım duygusuna kapılıyorum, panikliyorum, yani o an başbakanın adını sorsalar söylemeyecek oluyorum, kendimi çok dışlanmış hissediyorum, bana fikrim sorulmasın diye hemen başka bir şeyle ilgileniyor gibi görünmeye çalışıyorum. Dayanamıyorum, zaten sosyal fobim var, kendimi toplumdan dahada geri çekip, depresyona giriyorum. Kendimi geliştirmek için neler yapmalıyım sizlerden yardım istiyorum, ne bileyim, kitapsa kitap , tartışma programı, belgesel ne önerirsiniz bana kendimi aşabilmem için... Şimdiden teşekkürler, ne olur yadırgamayın ben değişmek istiyorum