siyasetten anlamıyorum çok utanıyorum ne olur yardım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
siyasetten hobi gibi bahsetmiş bazıları, o parti bu partinin ötesinde bi şey bu, atıyorum 4+4+4 sistemi geldi, sınav sistemleri değişiyor yasalar çıkıyo bunlar hep bizim hayatımızı bağlayıcı şeyler, bizim dışımızda değil ki, aa yok ben siyasetle ilgilenmiyorum teog sınavına girmicem bilgim yok diyebiliyor mu gençler

çocuğum henüz çok küçük eğitim sistemi ne hale geldi net bilmiyorum bi ara 5 yaşında çocukların okula gitmesi gündemde idi hatta çıkıp rapor alıp çocuklarını okula göndermeyenler teröristtir dedi birileri, al işte yasa yapıcı bunu gündeme getiriyo o yaşlarda çocuğu olan herkes öyle böyle mecbur ilgilenecek konuyla

siyaset içinde yaşadığımız dünyadaki güncel değişmelerin tümüdür, esasında. Ailelerimizin aldığı emekli maaşlarından, çocuklarımıza okulda verilen eğitime kadar, Zonguldaki işçinin kazandığı paraya kadar hepsi siyasi bir tercihin konusudur.
yaratılan geliri çalışan sınıfına mı, sermaye sınıfına mı dağıtacağız? siyaset budur.
siyasetle ilgilenmiyoruz, peki ekonomiyle de ilgilenmiyor muyuz?
oysa ekonomik sistem de bir siyasi tercihtir.
ABD ve İsveç iki farklı siyasi tercih ve ekonomik sistemdir mesela.
siyaset hayatın kendisidir.
partiler gider ama siyasi tercihler baki kalır.

Facebook,Twitter vb sosyal ağlarda bile bolca siyaset paylaşılırken haberdar olmamanız tuhaf. Bende haber izlemiyorum uzun zaman oldu zira ciddi anlamda rahatsız oluyorum siyasetteki çirkin muhabbetlerden ama sosyal ağlardan haberdar oluyorum.
Siz hergün haber okusanız zaten haberdar olursunuz ama asıl sorununuz konuşamamanız,kendinize olan güvensizliğiniz. Birde lütfen oyunuzu kullanın,18 yaşında olsanız anlarım oy kullanmamanızı bir nebze ama 27 yaşında meslek sahibi bir insanın seçme hakkını kullanmaması çok üzücü.

aynen anlatmak istediklerim bunlar...
hatun memur bide, memura reva görülen zamdan gir mesela dimi

Apolitik olmakla, vatandaşı oldukları ülkenin anayasasindan ve mevcut durumundan bihaber olmayı karıştırıyorlar.

Madde 1: Hiçbirşeyden anlamayıp taraftar gibi parti tutmak için - herkes çalıyor, çalsınlar ne de olsa yol yapıyolar, benzin 10tlde olsa vazgeçmem helal hoş olsun- diyerek kendini bir partiye yakın gösterebilirsin. Türk vatandaşlarının çoğunun bilgiside bu kadar değilmi zaten, bu 20 yıl götürür sizi.

sosyal medyada dolşırken denk geliyorum çoğu habere
gazete ve gündemi ela alan siyası kitaplar okuyabilirsiniz
ve bence en yararlısı siyaset programlarını izlemek

sanırım sadece türkçe matematik çözerek memur oldunuz. tarih, vatandaşlık, güncel bilgi olmadan kazanmak cidden başarı..

araştırma yapıp sonrasında ne yapmayı düşünüyosun mesela, yüzde ve grafiklerin arasında boğulmak mı, kamuoyu yaratıp yasa yapıcılara baskı yapıp bişeyleri degistirmek mi

Size ne ?
Ben size yazdigimi hatirlamiyorum.
Ister grafige bogulurum, ister yüzdeye. Bu benm hayatim benim düsüncem, size hesap mi verecegim.
Nefret ediyorum kendi hayat görüsünü baskalarina dayatmaya calisip, uymayanla aklinca dalga gecmeye calisan insanlardan.
Gidin dünyayi kurtarin, yasa yapicalarina dayatin. Banane sizin hayatinizdan, sizene beni hayatimdan?

ben başka bir yere bağlayacaktım ama sen saldırmayı seçtin hayırlı işler

En iyisini yaparsiniz kafa yormayarak siyasete ve fikirlere zira boylesine tepki vererek sizin bir tez uzerine biriyle tartismaniz imkansiz.
Sizin yerinize sizin diyeceginizi yazayim ben bana "Size nee? "

Canım yapicagin şey çok basit hergün gazete oku haber izle ya da tartışma programları var onlara bak o kadar kolay ki ..sadece bir kanala bir gazeteye bağlı klma bikac farklı grus senin düşüncelerini oluşturur

ay çok teşekkür ederim cevapladığınız için ne sıkılması tv izlemekten iyidir yüzsüslük olcak ama dahada varsa yazmanızı isterim

ay çok teşekkür ederim cevapladığınız için ne sıkılması tv izlemekten iyidir yüzsüslük olcak ama dahada varsa yazmanızı isterim

Şu an şehir dışındayım. Yarın İstanbul'a döndüğümde kitaplığımdan seçip yazarım size özelden.
Rica ederim.

sosyal medyada herkes bir şeyler söylüyor evet artık bende bakmaya çalışıyorum. Benim istediğim gerçek doyurucu bilgi veren kaynaklar edinmek, vatandaşlık olsun, seçimler , siyasi partiler hakkında bilgiler edinmek istiyorum, önerebileceğiniz kaynaklar var ise sevinirim.

Teşekkürler aramıza gel demişsiniz, forumda ki hangi konuları takip etmem gerekir ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…