- 21 Ağustos 2013
- 26.658
- 55.303
-
- Konu Sahibi gul_perisi
siyaset içinde yaşadığımız dünyadaki güncel değişmelerin tümüdür, esasında. Ailelerimizin aldığı emekli maaşlarından, çocuklarımıza okulda verilen eğitime kadar, Zonguldaki işçinin kazandığı paraya kadar hepsi siyasi bir tercihin konusudur.siyasetten hobi gibi bahsetmiş bazıları, o parti bu partinin ötesinde bi şey bu, atıyorum 4+4+4 sistemi geldi, sınav sistemleri değişiyor yasalar çıkıyo bunlar hep bizim hayatımızı bağlayıcı şeyler, bizim dışımızda değil ki, aa yok ben siyasetle ilgilenmiyorum teog sınavına girmicem bilgim yok diyebiliyor mu gençler
siyaset içinde yaşadığımız dünyadaki güncel değişmelerin tümüdür, esasında. Ailelerimizin aldığı emekli maaşlarından, çocuklarımıza okulda verilen eğitime kadar, Zonguldaki işçinin kazandığı paraya kadar hepsi siyasi bir tercihin konusudur.
yaratılan geliri çalışan sınıfına mı, sermaye sınıfına mı dağıtacağız? siyaset budur.
siyasetle ilgilenmiyoruz, peki ekonomiyle de ilgilenmiyor muyuz?
oysa ekonomik sistem de bir siyasi tercihtir.
ABD ve İsveç iki farklı siyasi tercih ve ekonomik sistemdir mesela.
siyaset hayatın kendisidir.
partiler gider ama siyasi tercihler baki kalır.
Apolitik olmakla, vatandaşı oldukları ülkenin anayasasindan ve mevcut durumundan bihaber olmayı karıştırıyorlar.siyasetten hobi gibi bahsetmiş bazıları, o parti bu partinin ötesinde bi şey bu, atıyorum 4+4+4 sistemi geldi, sınav sistemleri değişiyor yasalar çıkıyo bunlar hep bizim hayatımızı bağlayıcı şeyler, bizim dışımızda değil ki, aa yok ben siyasetle ilgilenmiyorum teog sınavına girmicem bilgim yok diyebiliyor mu gençler
araştırma yapıp sonrasında ne yapmayı düşünüyosun mesela, yüzde ve grafiklerin arasında boğulmak mı, kamuoyu yaratıp yasa yapıcılara baskı yapıp bişeyleri degistirmek mi
Size ne ?
Ben size yazdigimi hatirlamiyorum.
Ister grafige bogulurum, ister yüzdeye. Bu benm hayatim benim düsüncem, size hesap mi verecegim.
Nefret ediyorum kendi hayat görüsünü baskalarina dayatmaya calisip, uymayanla aklinca dalga gecmeye calisan insanlardan.
Gidin dünyayi kurtarin, yasa yapicalarina dayatin. Banane sizin hayatinizdan, sizene beni hayatimdan?
Size ne ?
Ben size yazdigimi hatirlamiyorum.
Ister grafige bogulurum, ister yüzdeye. Bu benm hayatim benim düsüncem, size hesap mi verecegim.
Nefret ediyorum kendi hayat görüsünü baskalarina dayatmaya calisip, uymayanla aklinca dalga gecmeye calisan insanlardan.
Gidin dünyayi kurtarin, yasa yapicalarina dayatin. Banane sizin hayatinizdan, sizene beni hayatimdan?
Canım yapicagin şey çok basit hergün gazete oku haber izle ya da tartışma programları var onlara bak o kadar kolay ki ..sadece bir kanala bir gazeteye bağlı klma bikac farklı grus senin düşüncelerini oluştururBen 26 yaşındayım bir kamu kurumunda memur olarak çalışıyorum. Yazarken bile çok utanıyorum. Ne olur beni dışlamayın. Ben bu yaşıma kadar nasıl geldim bilmiyorum, kendimi tam bir süzme gibi hissediyorum. Ben ne siyasetten, ne gündemden haberdarım. bu durum beni çok rahatsız ediyor. Seçimlerde bile oy kullanmadım. çünkü kime oy vermeliyim onu bile bilmiyorum. Hiç bir siyasi görüşüm yok. etrafımda ki herkesin bir konu hakkında fikri var. Kendimi nasıl geliştirmeliyim. Gerçekten UTANIYORUM. çalıştığım yerde kendimi hep geri çekiyorum. Zaten asosyallik de var. Nasıl deyim örneğin erken seçim olur mu diyorlar, ben ne seçimi onu bile algılayamıyorum, meclis nedir, Türkiye nasıl yönetilir, Dünyada ki iç savaşlar ne oluyor, neden oluyor, ne bileyim, bu aralar her gün gazete alıyorum, bir şeylerden haberdar olmak istiyorum. Başka neler yapmalıyım. lütfen beni yönlendirin bir akıl verin, bu yaşta bir genç bu kadar cahil olmak istemiyorum nereden başlamalıyım her şey birbirine giriyor. Artık bu durum beni çok zorluyor. İş yerinde geçirdiğim saatler dolmuyor, her an bir konuşma geçecek benimde fikrim sorulacak rezil olacağım diye korkuyorum, heyecanlanıyorum. Arkadaşım bana kime oy vereceksin dedi bende sırf cevap vermek olsun diye mhp dedim, o da ona vereceğine git çöpe at dedi, güldüm geçiştirdim, çünkü neden oy veriyorsun dese hiç bir cevabım yok. kendimi çok ezik hissediyorum, siyasetten bahsedilince hemen rezil olacağım duygusuna kapılıyorum, panikliyorum, yani o an başbakanın adını sorsalar söylemeyecek oluyorum, kendimi çok dışlanmış hissediyorum, bana fikrim sorulmasın diye hemen başka bir şeyle ilgileniyor gibi görünmeye çalışıyorum. Dayanamıyorum, zaten sosyal fobim var, kendimi toplumdan dahada geri çekip, depresyona giriyorum. Kendimi geliştirmek için neler yapmalıyım sizlerden yardım istiyorum, ne bileyim, kitapsa kitap , tartışma programı, belgesel ne önerirsiniz bana kendimi aşabilmem için... Şimdiden teşekkürler, ne olur yadırgamayın ben değişmek istiyorum
ay çok teşekkür ederim cevapladığınız için ne sıkılması tv izlemekten iyidir yüzsüslük olcak ama dahada varsa yazmanızı isterimÖncelikle konu sahibi hakkında yapılan atıp tutmalar hiç şık olmamış. Türkiye'de herkes ya hocadır ya siyasi. Din ve siyaset voleybol topu gibi atılır atılır tutulur bunun adı da dinden ve siyasetten anlamak olur. Siyasetten anlamıyorum diyen de otçul muamelesi görür. Ortaya bir ışid konusu atsak 'kafa kesmek dinde yoktur bunlar ne biçim müslümanmış böyle' den öteye yorum okuyamazsın. Uluslar arası silah ticareti ve antlaşmalarını takip etmeden, Çin Rusya ve ABD arasında dönen kavgaları bilmeden, Ortadoğu'da bu üst akla yardım eden zihniyeti ve amaçlarını tanımadan Işid tanınmış olur. Işid ne yapmaya çalışıyor diyen de aptal damgası yer oturur.
Her neyse.
Birkaç kitap ismi yazacağım. Ama bu kitaplar sadece siyasi içerikle alakalı kitaplar. Siyaseti anlamak için gazete okumakla işe başlanmaz öncelikle. Ya da haber izlemekle. Ben Kimya okudum. Kimya'yı anlamak için Anorganik Kimya dersinden önce Genel Kimya diye bir ders koyup bir yıl boyunca sana kimyayı kimya yapan atomu anlatırlar. Siyaseti anlamak için sakın gazete okumaya kalkışmasın öncelikle kimse. Siyaset nedir ve nasıl oluşmuştur'dan başlasın. -gazete okumayın demiyorum. siyasetten anlamak adına gazete okumayın, gazete okuyarak siyaset öğrendiğinizi sanmayın diyorum-
Siyasetten anlamak için Dünya Tarihi, Ekonomi, Uluslararası ilişkiler konularına biraz olsun vakıf olmak gerekir.
Öyle aman aman bir siyaset bilgisi değil ama ortalamanın üzerinde bir siyasi bilgi edinmek istiyorum dediğinizi farz ederek birkaç kitap yazacağım. Eğer sonrasında yine ihtiyacınız olursa forum üzerinden haberleşiriz.
Clive Ponting Dünya Tarihi
Leo Huberman Feodal Toplumdan 20. yüzyıla
Ahmet Davutoğlu Stratejik Derinlik
Alag Rugman Globalleşmenin Sonucu
Reha Çamuroğlu İsmail
Machiavelli Prens
İbrahim Erol Kazak İnsan Toplum İktisat
Sıkılsanız da yavaş yavaş anlamaya çalışarak okuyun, muhakkak faydasını göreceksiniz.
ay çok teşekkür ederim cevapladığınız için ne sıkılması tv izlemekten iyidir yüzsüslük olcak ama dahada varsa yazmanızı isterim
sosyal medyada herkes bir şeyler söylüyor evet artık bende bakmaya çalışıyorum. Benim istediğim gerçek doyurucu bilgi veren kaynaklar edinmek, vatandaşlık olsun, seçimler , siyasi partiler hakkında bilgiler edinmek istiyorum, önerebileceğiniz kaynaklar var ise sevinirim.Sigaraya baslamis gbi olmus
Isin şakası bir yana..
Benim 20li yaslarimla simdinin 20 li yaslari arasinda cok fark var canim ya..
Gundem o kadar yogun o kadar renkliki.. takip etmemek elde degil. anca bir elinde cimbiz ayna gezen hatunlar ilgisiz olabilir benim gozumde.
Sosyal medya denen sey bukadar yayginken bukonuda habersiz olmak inan sasirtir beni..
güncel konulardan çok fazla soru çıkmıyordu zannediyorum 4 soru felan oluyordu, vatandaşlık ile ilgili soruları ezbere yaptıklarım olmuştu..bende merak ettım kpss de guncel ve tarıh sorularını nasıl yaptınız?
Teşekkürler aramıza gel demişsiniz, forumda ki hangi konuları takip etmem gerekir ?Sen gel biz sana öğretiriz bende yeni başladım ama eskiden beri az çok bilmişliğim var yani gel aramıza gel anlamamk la olmaz araştıracaksın hem oyda kullanmamışsın bundan sonra sana kimse gitte oyunu çöpe at diyemez gönlünden geçen partiye oyunu ver henüz daha önünde uzunca bir yıllar var inşallah
Erken seçimden mi bahsediyorlar herkesöyle umuyor ama