Ben 26 yaşındayım bir kamu kurumunda memur olarak çalışıyorum. Yazarken bile çok utanıyorum. Ne olur beni dışlamayın. Ben bu yaşıma kadar nasıl geldim bilmiyorum, kendimi tam bir süzme gibi hissediyorum. Ben ne siyasetten, ne gündemden haberdarım. bu durum beni çok rahatsız ediyor. Seçimlerde bile oy kullanmadım. çünkü kime oy vermeliyim onu bile bilmiyorum. Hiç bir siyasi görüşüm yok. etrafımda ki herkesin bir konu hakkında fikri var. Kendimi nasıl geliştirmeliyim. Gerçekten UTANIYORUM. çalıştığım yerde kendimi hep geri çekiyorum. Zaten asosyallik de var. Nasıl deyim örneğin erken seçim olur mu diyorlar, ben ne seçimi onu bile algılayamıyorum, meclis nedir, Türkiye nasıl yönetilir, Dünyada ki iç savaşlar ne oluyor, neden oluyor, ne bileyim, bu aralar her gün gazete alıyorum, bir şeylerden haberdar olmak istiyorum. Başka neler yapmalıyım. lütfen beni yönlendirin bir akıl verin, bu yaşta bir genç bu kadar cahil olmak istemiyorum nereden başlamalıyım her şey birbirine giriyor. Artık bu durum beni çok zorluyor. İş yerinde geçirdiğim saatler dolmuyor, her an bir konuşma geçecek benimde fikrim sorulacak rezil olacağım diye korkuyorum, heyecanlanıyorum. Arkadaşım bana kime oy vereceksin dedi bende sırf cevap vermek olsun diye mhp dedim, o da ona vereceğine git çöpe at dedi, güldüm geçiştirdim, çünkü neden oy veriyorsun dese hiç bir cevabım yok. kendimi çok ezik hissediyorum, siyasetten bahsedilince hemen rezil olacağım duygusuna kapılıyorum, panikliyorum, yani o an başbakanın adını sorsalar söylemeyecek oluyorum, kendimi çok dışlanmış hissediyorum, bana fikrim sorulmasın diye hemen başka bir şeyle ilgileniyor gibi görünmeye çalışıyorum. Dayanamıyorum, zaten sosyal fobim var, kendimi toplumdan dahada geri çekip, depresyona giriyorum. Kendimi geliştirmek için neler yapmalıyım sizlerden yardım istiyorum, ne bileyim, kitapsa kitap , tartışma programı, belgesel ne önerirsiniz bana kendimi aşabilmem için... Şimdiden teşekkürler, ne olur yadırgamayın ben değişmek istiyorum