siyasetten anlamıyorum çok utanıyorum ne olur yardım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Maydanoz gibi yaşıyorum diyosun yani

Gazete dergi kitap akşam haberleri sosyal medya...hepsine hakim ol, yaşadığın ülke yahu insan nasıl bu kadar bihaber olur anlamıyorum

geçen yıl kpss ye hazırlanayım dedim sağolsun vatandaşlık dersi, güncel bilgiler sayesinde bi genel kültür geçmişim oldu

siz bu derslere aşina olmadan mı girdiniz sınava, nasıl atandınız?

Bende pek anlamam ama saçmada olsa fikir üretirim ve onu savunurum ilgilen ogrenmeye çalış netten araştır kendini geliştir ozguven için psikilogdan destek alabilirsin

daha neler okuyacağım acaba, saçma bir fikri saçma olduğunu bildiğin halde nasıl savunuyosun

Bu denli degilse de ben de siyaset bilgisinde zayifim. Gazete okumak, haber okumak, bu konuda fikri olanlari dinlemek bile ogretici olabiliyor. Benim annem meraklidir, kafama takilan bir sey olunca soruyorum.

merhaba ben kitap öneriniz çok isterim gerçekten bu konuda bilgi sahibi olmak ve kendimi geliştirmek adına bildiğniz bütün kitapları yazarsanız çok seninirim

daha neler okuyacağım acaba, saçma bir fikri saçma olduğunu bildiğin halde nasıl savunuyosun

düşüncelerin yanlış ve saçma olduğunu bile bile savunmak.. alt tabakası boş bir bardağın su dolacağını idda etmek gibi bir şey olsa gerek.. halbuki yanlış bildiği bir şeyi düzeltmek için karşı tarafın sözlerini dinlemeli .. böyle bile fikir sahibi olabilir insan, ama nerde.. bazılarımız için sadece kendi bildiklerimiz doğru

Konu sahibi bizden de utandi galiba, cevap vermiyor.

ben en çok kaç puanla ve kaç yılında atandığını merak ediyorum çünkü genel kültürden iyi bi net çıkarabilmek için nerdeyse her dersten azar azar da olsa net çıkarmak gerekiyor matematiğe de yüklenmiş olabilir tabi ama kendisinden duymak istedim görürse yorumumu

gerçekten bu yaşa kadar nasıl geldiniz? ne yaparak geldiniz.
apolitik olmak bir tercih olduğu sürece bir lafım olmaz, o da bir siyasi tercihtir, eninde sonunda ama mesela şu anda Doğu Türkistanda ne oluyor, İşıd ne, bu örgüt niye var, Orta Doğuda ne olup bitiyor, sınır kapılarımız niye açık, mülteci ne demek, biz bu insanları hangi sebeple sınırlarımızda barındırmak zorundayız, barındırmıyoruz dersek uluslararası yaptırımı nedir.
bunları bir insan hangi sebeple HİÇ duymamış olur anlamıyorum.
tamam her siyasi konuda bilmeyebiliriz, hepimizin, yanlış bildiği, eksik bildiği sürüyle şey vardır elbet ama 26 yaşına kadar bunun hiç eksikliğini çekmemek de garip.
neyse öncelikle konu sahibi size tavsiyem Türkiye'nin yakın tarihinden başlamanız. bir siyasi görüşünüz yoksa hem sağcı, hem solcu yazarlardan oku.yun ben Sosyal Demokratımdır ama sağcı yazarları da sıklıkla takip ederim mesela.
yakın Türkiye tarihi için benim tavsiyem Şevket Süreyya Aydemir ve Emre Kongardır. biri sağcı, diğeri solcudur, Özellikle Emre Kongar'ın Türkiye'nin Toplumsal Yapısı (umarım eserin adını yanlış hatırlamamışımdır) Osmanlı döneminden alıp Cumhuriyetten devam edip 80 darbesi ve sonrasına getirir, bu sebeple geniş kapsamlı bir eserdir, aklına esenleri netten araştırıp başka kitaplar edinebilirsin,z

Bende pek anlamam ama saçmada olsa fikir üretirim ve onu savunurum ilgilen ogrenmeye çalış netten araştır kendini geliştir ozguven için psikilogdan destek alabilirsin

saçma da olsa fikir üretip savunmak.. valla şu ülkenin durumu daha net özetlenemezdi herhalde

bu arada pisikolog değil psikolog.. korkarım bunu da savunursunuz ama doğrusu bu :)

Bu söz ettiğiniz gibi utanılacak bir durum değil. Öncelikle rahat olun. Size siyasi fikrinizi soran birine " siyaset ilgi alanımda değil " deyip yollayın. Hiçbir zaman kendinizden utanmayın.

Haberlerden ,güncel konulardan haberdar olmanız sizin açınızdan önemli ve elbetteki gerekli.. Gazetelerden, tartışma programlarından, günlük haber takibinden ve googledan :) takip ederek zaman içersinde pekişirsiniz.

Valla bende takip etmiyorum,anlamiyorumda. Eksikligi hissetmiyorum birbirinin bu yüzden kalbini kiranlari gördükce.
Bencilce belki ama ne kadar az anlarsam o kadar az basim agrir diye düsünüyorum. Siyaset zaten kocaman bi yalancilar dünyasi, anlayip napayim? Onlar paralari cebe indirecek biz birbirimizi yiyecegiz hepsi bu.
Bizim anlayabilecgimiz anca onlarin bize gösterdikleri kadari, arkada neler dönüyor kimsenin haberi yok zaten.
Zamanimi hayvan haklari,cocuk istismari gibi konularla ilgili arastirma yapmakla harcamayi tercih ederim.
Politika bana cok bos geliyor artik.

Kendine bir alt yapı oluşturman lazım
Siyasi akımlar, yönetim şekilleri, siyasi akımların savunduğu fikirler
Yaşadığın ülkenin anayasası, kanun ve kuralları ....
Bunları öğrenip sonra kendine bir görüş belirleyebilirsin
Gazetelerin ve sosyal paylaşım sitelerinin bu konuda içi boş olduğunu düşünüyorum
Bir fikrin ne olduğunu bilmeden ona muhalif olmanın ya da onaylamanın nahoş bir durum olduğunu düşünüyorum
Ve kitaplardan destek almanı öneriyorum, mutlaka kitaplardan
Teknoloji boyumuzu aşmış olsa da ben kitapların öğreticiliğine hala inanıyorum

merhaba ben kitap öneriniz çok isterim gerçekten bu konuda bilgi sahibi olmak ve kendimi geliştirmek adına bildiğniz bütün kitapları yazarsanız çok seninirim

Öncelikle konu sahibi hakkında yapılan atıp tutmalar hiç şık olmamış. Türkiye'de herkes ya hocadır ya siyasi. Din ve siyaset voleybol topu gibi atılır atılır tutulur bunun adı da dinden ve siyasetten anlamak olur. Siyasetten anlamıyorum diyen de otçul muamelesi görür. Ortaya bir ışid konusu atsak 'kafa kesmek dinde yoktur bunlar ne biçim müslümanmış böyle' den öteye yorum okuyamazsın. Uluslar arası silah ticareti ve antlaşmalarını takip etmeden, Çin Rusya ve ABD arasında dönen kavgaları bilmeden, Ortadoğu'da bu üst akla yardım eden zihniyeti ve amaçlarını tanımadan Işid tanınmış olur. Işid ne yapmaya çalışıyor diyen de aptal damgası yer oturur.
Her neyse.

Birkaç kitap ismi yazacağım. Ama bu kitaplar sadece siyasi içerikle alakalı kitaplar. Siyaseti anlamak için gazete okumakla işe başlanmaz öncelikle. Ya da haber izlemekle. Ben Kimya okudum. Kimya'yı anlamak için Anorganik Kimya dersinden önce Genel Kimya diye bir ders koyup bir yıl boyunca sana kimyayı kimya yapan atomu anlatırlar. Siyaseti anlamak için sakın gazete okumaya kalkışmasın öncelikle kimse. Siyaset nedir ve nasıl oluşmuştur'dan başlasın. -gazete okumayın demiyorum. siyasetten anlamak adına gazete okumayın, gazete okuyarak siyaset öğrendiğinizi sanmayın diyorum-
Siyasetten anlamak için Dünya Tarihi, Ekonomi, Uluslararası ilişkiler konularına biraz olsun vakıf olmak gerekir.

Öyle aman aman bir siyaset bilgisi değil ama ortalamanın üzerinde bir siyasi bilgi edinmek istiyorum dediğinizi farz ederek birkaç kitap yazacağım. Eğer sonrasında yine ihtiyacınız olursa forum üzerinden haberleşiriz.

Clive Ponting Dünya Tarihi
Leo Huberman Feodal Toplumdan 20. yüzyıla
Ahmet Davutoğlu Stratejik Derinlik
Alag Rugman Globalleşmenin Sonucu
Reha Çamuroğlu İsmail
Machiavelli Prens
İbrahim Erol Kazak İnsan Toplum İktisat

Sıkılsanız da yavaş yavaş anlamaya çalışarak okuyun, muhakkak faydasını göreceksiniz.

Ben kpss yi nasil kazandiginiza hayret ettim.
Bahsettuginiz kadar vahim bir durumda o sinavi asmaniz cok zor

araştırma yapıp sonrasında ne yapmayı düşünüyosun mesela, yüzde ve grafiklerin arasında boğulmak mı, kamuoyu yaratıp yasa yapıcılara baskı yapıp bişeyleri degistirmek mi

allah allah olabilir yani?
ne var bunda bende nötr'üm siyasete karşı.
herkes istedigini düşünür istediğini ''düşünmez''
zaten ne yapacaksın siyaseti hiç düşünme ne gerek var.
günlük gazete okusan kafi :)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…