merhaba ben kitap öneriniz çok isterim gerçekten bu konuda bilgi sahibi olmak ve kendimi geliştirmek adına bildiğniz bütün kitapları yazarsanız çok seninirim
Öncelikle konu sahibi hakkında yapılan atıp tutmalar hiç şık olmamış. Türkiye'de herkes ya hocadır ya siyasi. Din ve siyaset voleybol topu gibi atılır atılır tutulur bunun adı da dinden ve siyasetten anlamak olur. Siyasetten anlamıyorum diyen de otçul muamelesi görür. Ortaya bir ışid konusu atsak 'kafa kesmek dinde yoktur bunlar ne biçim müslümanmış böyle' den öteye yorum okuyamazsın. Uluslar arası silah ticareti ve antlaşmalarını takip etmeden, Çin Rusya ve ABD arasında dönen kavgaları bilmeden, Ortadoğu'da bu üst akla yardım eden zihniyeti ve amaçlarını tanımadan Işid tanınmış olur. Işid ne yapmaya çalışıyor diyen de aptal damgası yer oturur.
Her neyse.
Birkaç kitap ismi yazacağım. Ama bu kitaplar sadece siyasi içerikle alakalı kitaplar. Siyaseti anlamak için gazete okumakla işe başlanmaz öncelikle. Ya da haber izlemekle. Ben Kimya okudum. Kimya'yı anlamak için Anorganik Kimya dersinden önce Genel Kimya diye bir ders koyup bir yıl boyunca sana kimyayı kimya yapan atomu anlatırlar. Siyaseti anlamak için sakın gazete okumaya kalkışmasın öncelikle kimse. Siyaset nedir ve nasıl oluşmuştur'dan başlasın. -gazete okumayın demiyorum. siyasetten anlamak adına gazete okumayın, gazete okuyarak siyaset öğrendiğinizi sanmayın diyorum-
Siyasetten anlamak için Dünya Tarihi, Ekonomi, Uluslararası ilişkiler konularına biraz olsun vakıf olmak gerekir.
Öyle aman aman bir siyaset bilgisi değil ama ortalamanın üzerinde bir siyasi bilgi edinmek istiyorum dediğinizi farz ederek birkaç kitap yazacağım. Eğer sonrasında yine ihtiyacınız olursa forum üzerinden haberleşiriz.
Clive Ponting Dünya Tarihi
Leo Huberman Feodal Toplumdan 20. yüzyıla
Ahmet Davutoğlu Stratejik Derinlik
Alag Rugman Globalleşmenin Sonucu
Reha Çamuroğlu İsmail
Machiavelli Prens
İbrahim Erol Kazak İnsan Toplum İktisat
Sıkılsanız da yavaş yavaş anlamaya çalışarak okuyun, muhakkak faydasını göreceksiniz.