siyasetten anlamıyorum çok utanıyorum ne olur yardım

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sen gel biz sana öğretiriz bende yeni başladım ama eskiden beri az çok bilmişliğim var yani gel aramıza gel anlamamk la olmaz araştıracaksın hem oyda kullanmamışsın bundan sonra sana kimse gitte oyunu çöpe at diyemez gönlünden geçen partiye oyunu ver henüz daha önünde uzunca bir yıllar var inşallah
Erken seçimden mi bahsediyorlar herkes öyle umuyor ama

Eh be 88li ne deyim ben sana
Kucuk yasta gözün acilmis , büyüdükçe napmissin
benim bi Amerika hayalim vardı çocukluğumda...
kendisinin kızını da sanırım ramsey in patronu abd de okutuyordu
ben de hep derdim, neden bi fakirin değil de onun kızı...
onun zaten imkanı var...
hep gıcıktım o zamanlar...
şimdi dersen yine gönülsüzüm, hoşlanmadığım çok şey var...
bana daha mantıklı bi cevap yok şimdilik..

Neyse en azindan kafani kurcalayan bişeyler var..
Tohumlar atilmis beyninde. Zamanla filizlenip doğru yolu bulacaktır

Benimde hic alakam yoktu.
Ama burayi okuya okuya bir seyler yer edindi. Siyaset oyle bir seyki icine girdin mi cikamiyorsun
Arastirdikca arastirasin geliyor. :)
Boyle oldugu icinde biraz da olsa fikirler edinebiliyorsun.
O yuzden sen burda takilmaya devam et.
Zaten cogu uye hangi partiyi savundugunu, kendilerince dogru ya da yanlis olani belli ediyorlar. Yorumlari takip et. Hangisi senin dusuncelerine yatkinsa o konuda arastirma yap.

Ama merak ettigim bir sey var sen sinavda vatandaslik sorularini nasil yaptin?

Bu kadar dert edecek ne var anlamadım.Hayat kısa kuşlar uçuyor.Herkesin ilgilendiği şeyler farklı.Tabi ki bi vatandaş ve seçmen olarak bilginizin olması önemli ama kendinden utanacak küçük görecek depresyona girecek bir şey yok ortada arkadaşım.Ama madem bu kadar dert ettin tavsiye edelim bir kaç şey.Aslında basit şeyler. Gündemi takip edin her gün mutlaka haberleri izleyin internette araştırmalar yapın insanların yorumlarını okuyun kitap okuyun zaten gitgide kafanızda düşünceler oturmaya başlar ne size mantıklı gelirse (ki Türkiye siyasetinde bu baya zor) hangisi yakın olursa düşüncenize ona göre oyunuzu verirsiniz.

Siyasi gorusun olmayabilir, ama ulkenin anayasasini bilmelisin. Kendine bi tc anayasasi kitabi edin, her seyi ogrenirsin, meclis secim vs vs... Ben simdi referanduma nasil gidilir, kim karar verir, tbmmnin gorevleri nelerdir hepsini az cok biliyorum. Kpssye hazirlaniyorum baya bilgileniyor insan.

Aileden hic mi kulaktan dolma biseyler duymadin? Ailenin illaki bir siyasi durusu,destekledigi fikri ve partisi vardir.Denk gelmemen ilginc yani.

bir şey bilmene gerek yok.. fanatizm boyutunda birine saplan.. "yiyorlar ama yapıyollaaa" "bizim ki yaptı da sizin ki yapmadı mı" "hani bilmem kaç oy alıyordunuz nolduuğğ" tarzı replikleri ezberle.. al sana siyaset.. ne de olsa bizim ülkede herkes siyaset bilimci, doktor, öğretmen, pedagog, psikolog.. sen de karış araya oldu- bitti.. yarım saat şuradaki siyaset topiğinde gezsen uzman olursun

Siyaseti sevmeyebilirsiniz, bir görüşünüz veya desteklediğiniz ya da oy verdiğiniz bir parti olmayabilir.

Ama bazı şeyleri bilmek zorundasınız.

Genel kültürü falan geçtim, içinde yaşadığınız ve sizin hayatınızı etkileyen şeyler, gündem, ülke yönetimi. Bunları bilmeniz gerekiyor. Birileriyle sohbet etmek için de değil, kendiniz için.

Bence şu anki gündemi bırakıp yakın zaman siyasi tarihiyle ilgili bir şeyler okuyun, en azından altyapınız olur.

Bunun farkına varmanız hoşuma gitti.. Malum ortalıkta hiçbirşeden haberi olmayıpta herşeyi biliyormuş gibi boş konuşan o kadar mal var ki... Bol bol gazete okuyun, tarafsız haber yapan kanalları izleyin.. Gördüğüm kadarıyla elinizin altında internet var. Arama motoruna yazın herşeyin cevabını bulursunuz.. Kolay gelsin..

dalga geciyorsun kesin. nasilkpss kazandın sen. doğru yanlış insan bi siyasi goruse sahip olur ya da hiç bir gorusu beğenmez uzak durur vs. asistanlık var demek bahane değil. kimse siyasi konularda fikir paylaşmak zorunda da değil. dolayısıyla sen yüzeysel de olsa bir şeyler bil de konusmasan da olur. ben siyaset konuşmayı sevmiyorum herkesin gorusu kendinedir der geçersin. ama bir vatandaş olarak neler dönüyor takip etmek lazım.

Devlet memurusun sen siyasetten uzak dur zaten kaç kere yeri değiştirilen sürülen memurlar gördüm bende devlet memuruyum rengimi belli etmiyorum soranlara da ben siyasetten anlamıyorum diyorum , atıp tutan büyükten böbürlenen kişileri gördüm hastanenin başhekimi sürdüler adam gitti , yarın birgün ne malum desteklediğim partinin tepetaklak olmayacağı ? Her gelen kendi adamını istiyor ona göre parti ismi verme kimseye.

Bende pek anlamam ama saçmada olsa fikir üretirim ve onu savunurum ilgilen ogrenmeye çalış netten araştır kendini geliştir ozguven için psikilogdan destek alabilirsin

Siyaset gazete okuyarak öğrenilmez. Haber izleyerek de öğrenilmez. Siyaset akp yada mhp ya da chp hakkında atıp tutmak da değildir. Bu ülkede siyasetten anladığını söyleyen insanların çoğu siyasetten anlamaz sadece siyaset yapar. Siyaseti anlamak için dünya tarihi ekonomi ve uluslararası ilişkiler konularına hakim olmak gerekir. İmkansız birşey değil ama siyaset herkesin anlayacağı kadar basit birşey de değil. Utanacak birşey yok Türkiye insanının çoğu siyasetten anlamıyor zaten rahat ol. Atıp tutuyorum sanılmasın iki yıldır bir gazeteciden siyaset dersi alıyorum bu yüzden siyasetin sandığımız siyaset olmadığını rahatça söyleyebilirim. Eğer kitap okumaktan hoşlanıyorsan sana bir kitap listesi çıkarabilirim çok işine yarar.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…