- 7 Haziran 2013
- 2.740
- 10.125
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Düşündüğünüz üniversite varsa google a o dersin ders programı, dersleri diye araştırınca çıkıyor. Ama net bir şey var ki iyi üniversite gerekli olan bölümler, Ankara, İstanbul tarzı şayet gelmiyorsa gelen bir üniversiteye gidip ortalamasını çok yüksek tutup iyi üniversiteye geçiş yapmalı ve okurken kendisini iyi bir şekilde eğitim, geliştirmeli. Boş girip boş çıkmamalı yani o yüzden işsiz kalınıyor hep kendisine gönüllü staj yerleri aramalı falan filan, işin içine girince hocalarada sorar zaten nasıl geliştirebileceğini kendisini. cognitive
Teşekkürler.
Evet ders programlarına akademik kadroya vs. baktık zaten. Ama pratikte deneyim kazanmış birilerinden bir şeyler öğrenmek daha aydınlatacı olacak. İstanbul üniversitesi düşünüyoruz ama şu an özellikle işletme için siyasal/iktisat/işletme fakültesi olarak üç ayrı fakültede bu bölüm var. Hangisi hangi alanda öğrenci yetiştiriyor ders programlarına bakarak tam kestiremiyorum. Forumlara sıkça baktım tam bir bilgi yok mesela. O yüzden işin içinde olan birilerinden duymak daha avantajlı olacak ^^
Ve evet tonla staj, dil, yurt dışı gibi kendini yetiştirecek seçenekleri dört yıl boyunca bizzat tarafımdan onu yönlendirerek halledeceğiz umarım.
Önerileriniz konuyu okuyan diğer arkadaşlar için de faydalı olacaktır. Tekrar teşekkürler. ^^
Sizin gibi ablası olduğu için şanslı bir kere, tedbirlisiniz bu çok iyi. Siyasal adı üstünde bence daha çok siyasi alanlara atılabilir ve her bölümde olduğu gibi akademisyen olarak kalabilir. İşletme/iktisatı ben de araştırmıştım, İktisat daha kapsamlı ve daha sayısal bir ders, İşletme ise daha sosyal ve sözel bir ders, ama iş alanları neredeyse aynı, çok seçenekleri var, siyasette dahil ve evet söylediğiniz gibi artık dil çok mühim. Siz bu konuda bilgisi olan birisiniz neyseki eminim kardeşiniz iyi yerlere gelecektir, başarılar.