• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Siyahtan açık tonlara dönmek isteyenler RESİMLİ!

Thoenix

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2011
25
0
36
İstanbul
Selam kızlar

Belki aranızda bilenler vardır,saçlarımın rengini açmaya çalışıyordum,bence evde yapılan işlemlere göre saçlarım sağlıklı ve parlak olduğu için de başarılı oldum,size saçlarımın eski ve yeni halinin fotoğraflarını paylaşıyorum,merak edenler bana yazabilir.

Öncelikle anlatayım saçlarım bir buçuk sene boyunca siyaha boyalıydı,kolestonun siyah boyasına,yaklaşık 9-10 kere boyamışımdır sonra 3-4 ay kadar hiç boyamadım ve rengini açmaya karar verdim.Sonuç aşağıdaki gibi,orjinal rengimse kumral.
$eski copy.webp$yeni.webp

Son düzenleme:
Selam kızlar

Belki aranızda bilenler vardır,saçlarımın rengini açmaya çalışıyordum,bence evde yapılan işlemlere göre saçlarım sağlıklı ve parlak olduğu için de başarılı oldum,size saçlarımın eski ve yeni halinin fotoğraflarını paylaşıyorum,merak edenler bana yazabilir.

Öncelikle anlatayım saçlarım bir buçuk sene boyunca siyaha boyalıydı,kolestonun siyah boyasına,yaklaşık 9-10 kere boyamışımdır sonra 3-4 ay kadar hiç boyamadım ve rengini açmaya karar verdim.Sonuç aşağıdaki gibi,orjinal rengimse kumral.
Eki Görüntüle 179926 Eki Görüntüle 179927

Neyle açtın acaba? Yardım edebilir misin?

Birkaç defa işlem yaptım,Saçların hakkında bilgi verirsen daha net birşey söyleyebilirim

Yaklaşık 6 ay kadar önce mavi siyaha boyamıştım. Lakin kendi saç rengim de siyah. Kızıl yapmak istiyorum şimdi de. Açtırmaktan da çekiniyorum çok yıpranacaklar korkusuyla. O yüzden siz deneyince fikir almak istedim.

Yaklaşık 6 ay kadar önce mavi siyaha boyamıştım. Lakin kendi saç rengim de siyah. Kızıl yapmak istiyorum şimdi de. Açtırmaktan da çekiniyorum çok yıpranacaklar korkusuyla. O yüzden siz deneyince fikir almak istedim.

Saçların ince telli değilse bir kere doğru şekilde açtırmaktan zarar gelmez,eğer açtırmam diyorsanda boya silicilerden satın alıp mavi siyah kısımlarına sür,sonra koleston yoğun renk açıcıyla tüm saçını aç,istediğin bir kızıla boyarsın zaten sarı olması ilk anda imkansız ama kendi saçların ince telliyse onları sarı yapar.

Olduda kendi saçların sapsarı altlar turuncu oldu yine korkma zaten hepsini kızıla boyayacağından kendi saçların hemen rengini alır.ancak seçeceğin kızıl diplerinden 1 ton kadar koyu olmalı ve açılan boyalı kısmına yakın olmalı ki tüm saçın aynı renk olsun.

Ama ben boya silici almadım,saçlarım o kadar yoğun siyaha boyanmıştı ki 4 ay boyamasamda akmadı,koleston yoğun açıcı saçımı çok çok az açtı,ben orieli boya ile karıştırarak kullandım 25 dk bekledim,sonra hemen bakım kremimi sürdüm sorun olmadı.üzerinede boya tabiki.

Son düzenleme:
ben yaklaşık bir yıl önce siyah olan saçlarımı açtırdım ve yakışmadığını söylediler ve yaklaşık yedi ay önce siyaha boyadım siyaha boyadığım zaman biraz uzundu omuz altlarımı biraz geçiyordu fakat bir ay evvel kestirdim şimdiomuz üzerlerinde kat kat ama en kısası bayagı kısa tekrardan evde açık renklere boyamak istiyorum fakat açmadan boyaları karıştırp açık bir enk yapıp biraz kahveleşsin istiyorum acaba siyak akmışmıdır vede hangi renkleri karıştırıp boyasam diyorum ne dersin seninki güzel mesela o renk...

ben yaklaşık bir yıl önce siyah olan saçlarımı açtırdım ve yakışmadığını söylediler ve yaklaşık yedi ay önce siyaha boyadım siyaha boyadığım zaman biraz uzundu omuz altlarımı biraz geçiyordu fakat bir ay evvel kestirdim şimdiomuz üzerlerinde kat kat ama en kısası bayagı kısa tekrardan evde açık renklere boyamak istiyorum fakat açmadan boyaları karıştırp açık bir enk yapıp biraz kahveleşsin istiyorum acaba siyak akmışmıdır vede hangi renkleri karıştırıp boyasam diyorum ne dersin seninki güzel mesela o renk...

7 aylık boya baya akmıştır ama boya kimyasal işlem olduğu için siyah aksada tamamen çıkmaz,lorealin ürünleri var ama pahalı,eğer 85tl açıcıya artı 35 tl 1lt oksidana veririm diyorsan en zararsız o şekilde çıkarsın ama emin değilsen,koleston yoğun renk açıcı alıp saçlarının boyalı kısımlarına gelecek şekilde sür 45-50 dk bekleyip yıka birkaç ton açılır,sonra bakım yapıp yine aynı yere sürersen birkaç ton daha açılır üzerine tüm saçına kızıl bakır boyayabilirsin.kendi saçın hemen boyanın rengini verir zaten.

Oriel saçların uçlarını kırıyor,saçların kısaysa uçlarındanda aldırmak istemezsin o yüzden önermem.

Boya ile açmaya gelince,%9 luk oksidan ile çok açık sarıyı 1buçuk şişe oksidana 1 kutu boya şeklinde karıştırıp yine önce boyalı yerlere sürebilirsin buda birkaç ton farkeder ancak,kısaca siyahtan kurtulmak tek seferde olmuyor birkaç kez tekrar etmek gerekiyor.Buda ince telli saçları yıpratır.Saçlarının cinside çok önemli.

İyice araştır umarım yardımcı olabilmişimdir.

Son düzenleme:
sağol canım anldığım kadarıyla saçımı açarak boyamaktan başka şansım yokkkneyse birazdaha bekleyip öyle bu işlemi yapmak..

Back