• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Rengi ve Saç Boyama Siyah saça daha fazla katlanamayacağım, yardım edin.

Eylulu

Boş veer :3
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2011
318
4
46
İzmir
Merhaba hanımlar, benim derdim siyaha boyadığım saçlarım. (Bir kaç resim ekledim albümümde mevcut) Bundan tam bir yıl önce Loreal'in sarı rengiyle kendi saçımı boyadım, sonra her ay dip yaptım, en sonunda aralık ayında lorealin 07 kumralına boyadım, ama sarı ve türevi renklerden o kadar sıkılmıştım ki gittim iki kutu voile siyah inci ile saçlarımı boyadım, ilk bir ay oluk oluk boyanın akmasına rağmen saç rengimde çok bir değişiklik olmadı, şubat ta boyadığım saçlarımı evde çok açık kumral ve ya sarı renk ile boyasam açılır mı, yoksa açıcı mı kullanmalıyım. Palette ve Kolestonun yoğun açıcıları hakkında iyi kötü bilgi sahibiyim, peki Loreal'in sarısını kullanan oldu mu hiç, kuaförüm onu öneriyor çünkü.
Birde, artık kendi saç rengimi uzatıyorum, dipler boyanmayacak ve evde kendi başıma değil annem açacak saçlarımı, fikirleriniz neler 0w0

ben kac gundur ugrasıyorum olmuyor olmuyor , lorealın ultra acıcısını vurdum dıpten kendı saclarım sapsarı oldu onun altı tamamen sıyah kadı tek care oryal vurdurtmak gorunur sıyah sac oryalsız asla acılmıyor asla baska renge donmuyor maalesef

Son düzenleme:
Ouff hadi yaa, neyse ben şansımı denerim ilk önce palette veya koleston açıcı alırım iki kutu onu uygulatırım. Boya silici vs diyorlar ama kapsamlı bir bilgim yok. Gelecek haftasonu yoğun açıcıyla açtırmayı deneyeceğim, inşallah açılır (( T_T ))

dipler vücut ısından çabuk açıldığı için en son diplere vurulmalı 5 cm falan bırakıp son 10-15dkka diplere vurmalısın anladığım kadarıyla bir kere siyaha boyamışsın bence çok zorlamaz seni bikaçkere üst üste siyah boyalı olsaydı açamazdın ...pallette açıcıyla ben açmıştım gayet güzel açmıştı ama koyu saçı ew ortamında açtığında sarı bir saç bekleme turuncu orta tonlarda bir renk elde edersin sonra 8.1 e boyayıp turunculuğu kırarsın

[SUB]Siyah renk açma konusunda çok inatçı oluyor.. oryal zaten palette renk açıcının içindende çıkıyor 10grlık.. Kendin içine artı olarak oryal karıştırabilirsin mesela bir kaçık oryal(mavi toz) bi kutu 9luk oksidan.. komşumuz kıznın saçını bu şekilde açtı hemde siyah renkten açtı 1kutu palette renk açıcının içine 1 yemek kaşıgı kadar mavi toz yani oryal ekledi ve 1 kutuda 9luk oksidan ekledi baya fazla bi karışım oldu çok güzel açtı kızın saçını.. ama boya içine saç bakım yagıda ekledi yanmasına önlem aldı yani.. Benm tavsiyemde palette renk açıcı alman çünkü gerçekten yıpratmıyor koleston fazla yıpratıyor arkadaşımın saçı tiftik tiftik oldu kolestonla.. vede paltette renk açıcının içinden çıkanlara ek olarak 1 yemek kaşıgı oryal, 9luk oksidan ve saç bakım yağı(tavsiyem badem yağı yada varsa elinde karşık saç bakım yağları) eklemen:34: Kolay gelsin canım...[/SUB][/FONT]

Son düzenleme:
dipler vücut ısından çabuk açıldığı için en son diplere vurulmalı 5 cm falan bırakıp son 10-15dkka diplere vurmalısın anladığım kadarıyla bir kere siyaha boyamışsın bence çok zorlamaz seni bikaçkere üst üste siyah boyalı olsaydı açamazdın ...pallette açıcıyla ben açmıştım gayet güzel açmıştı ama koyu saçı ew ortamında açtığında sarı bir saç bekleme turuncu orta tonlarda bir renk elde edersin sonra 8.1 e boyayıp turunculuğu kırarsın

Canım kendi doğal saç rengimi boyamayacağım uzatıyorum artık, boyadan gına geldi :D
Ben de sarı değil turuncu tonlarda saçı daha çok seviyorumm açtıktan sonra küllü kumrala boyayana kadar bir ay fln o turuncu saçı kullanırım ben ^w^ evet sadece bir defa siyaha boyadım ve ondan önceki saç zeminim açık renk bu yüzden biraz daha cesaretliyim.

[SUB]Siyah renk açma konusunda çok inatçı oluyor.. oryal zaten palette renk açıcının içindende çıkıyor 10grlık.. Kendin içine artı olarak oryal karıştırabilirsin mesela bir kaçık oryal(mavi toz) bi kutu 9luk oksidan.. komşumuz kıznın saçını bu şekilde açtı hemde siyah renkten açtı 1kutu palette renk açıcının içine 1 yemek kaşıgı kadar mavi toz yani oryal ekledi ve 1 kutuda 9luk oksidan ekledi baya fazla bi karışım oldu çok güzel açtı kızın saçını.. ama boya içine saç bakım yagıda ekledi yanmasına önlem aldı yani.. Benm tavsiyemde palette renk açıcı alman çünkü gerçekten yıpratmıyor koleston fazla yıpratıyor arkadaşımın saçı tiftik tiftik oldu kolestonla.. vede paltette renk açıcının içinden çıkanlara ek olarak 1 yemek kaşıgı oryal, 9luk oksidan ve saç bakım yağı(tavsiyem badem yağı yada varsa elinde karşık saç bakım yağları) eklemen:34: Kolay gelsin canım...[/SUB][/FONT]

Ben de Kolestonu pek düşünmüyordum zaten alırsam iki kutu palette alacağım, canım söylediğin tarifi uygulamakta biraz korktum nedense, palette oriel var demişsin benim saçımda sadece tek kat siyah boya var bir kaç kere boyasam yapardım ama şuan o kadar risk almak istemiyorum birde ben çok üşengecim daha önce oriel vs kullanmadığım için bana biraz karışık geldi saç ve rengiyle uğraşmaktan pek anlamadığım için, ama açıcının içine saç bakım yağı koyma fikri güzelmiş valla aklıma gelmezdi bunu yapacağım.

Teşekkürler kızlar, haftaya palette açıcı ile saçlarımı evde anneme açtıracağım.

[SUB]Tek katsa fazla oryal koyma zaten canım bahsettiğim komşumuzun kızı saçını 4yıldır siyaha boyuyordu :1: paletteyi al sen bende kullandım hiç yıpratmadı içine badem yağı ve kolay taranması saça dagılması içinde saç kremi koydum hep koyarım bütün boyalarıma :34:[/SUB]

bende sıyaha boyamayı dusunuyodum ama gerı donusu baya zor galıba

[SUB]Tek katsa fazla oryal koyma zaten canım bahsettiğim komşumuzun kızı saçını 4yıldır siyaha boyuyordu :1: paletteyi al sen bende kullandım hiç yıpratmadı içine badem yağı ve kolay taranması saça dagılması içinde saç kremi koydum hep koyarım bütün boyalarıma :34:[/SUB]

Tamam canım, boyanın içinde olsa neysede sadece oriel denince gözüm korkuyor ya :26: Bakacağız çaresine ^w^

bende sıyaha boyamayı dusunuyodum ama gerı donusu baya zor galıba

Bence hiiç düşünme bile, ben kışın tek kat boyamama rağmen çok sıkıldım eski saçımı istiyorum, yıllardır boyatanlar iyi dayanmışlar.
Yapma bu hatayı, siyaha boyayıp kıyma saçlarına.:20:

Birde beyaz tenli mavi gözlü olmama rağmen siyah saçlarla kendime önceden giydiğim bir kıyafeti yakıştıramıyorum, kendimi kara böcük gibi hissediyorum. Aynı şeyi yaşayanlar olmuştur mutlaka.

Son düzenleme:
Canım ben yıllarca siyah saç kullandım hemde mavi sayah. An sonunda beyaz sabun ile yıkadım baya bir kaç hafta..Sonra rengi soldu mavilik de gecti baya koyu kahve oldu. Voile altın kahve sürdüm açık kahve oldu kendi saçım yani esas saçım da kızıl olduğu için kızılımsı bir kahve oldu haa yıprındı mı tabiki biraz yıprandı ama süzenli kırık aldırır iyi bakarsan fazla bişiy olmaz. Aklınızda bulunsun :34:

siyah maalesef cok ınatcı oluyor ustune acık renk boyadıkcada tuhaf renkler ortaya cıkıyor ben cok ugrastım ama olmadı en sonunda kuaforde saclarımı actırdım ve kurtuldum....

Ben kuaförde açtırmıştım siyahı. Hemen açıldı ve büyük bir yıpranma da olmadı hiç.

Canım çok zor siyahtan kurtulman.. Ben 3 kere açtım saçlarımı ama hala siyah olan kısımlar tam açılmadı. Ve çok yıprandı saçlarım. Senin doğal rengin ne?

Canım ben yıllarca siyah saç kullandım hemde mavi sayah. An sonunda beyaz sabun ile yıkadım baya bir kaç hafta..Sonra rengi soldu mavilik de gecti baya koyu kahve oldu. Voile altın kahve sürdüm açık kahve oldu kendi saçım yani esas saçım da kızıl olduğu için kızılımsı bir kahve oldu haa yıprındı mı tabiki biraz yıprandı ama süzenli kırık aldırır iyi bakarsan fazla bişiy olmaz. Aklınızda bulunsun :34:

Yok ben beyaz sabun vs uğraşmak istemiyorum, zaten açık renk zemin üstüne tek kat siyah boyalı. Açıcıyla kurtulacağımı düşünüyorum.

siyah maalesef cok ınatcı oluyor ustune acık renk boyadıkcada tuhaf renkler ortaya cıkıyor ben cok ugrastım ama olmadı en sonunda kuaforde saclarımı actırdım ve kurtuldum....

İnşallah benim öyle olmaz

Ben kuaförde açtırmıştım siyahı. Hemen açıldı ve büyük bir yıpranma da olmadı hiç.

Bana da kuaförüm çok rahat açarız senin saçını dedi ama 80 tl istiyor ve ben şuan o kadar parayı kuaföre yatıracak durumda değilim, iki kutu açıcı iki kutu boya alacak bütçe ayırdım.

Canım çok zor siyahtan kurtulman.. Ben 3 kere açtım saçlarımı ama hala siyah olan kısımlar tam açılmadı. Ve çok yıprandı saçlarım. Senin doğal rengin ne?

Ben sarı saç üstüne kumral olan saçın üstüne siyah sürdüm sadece bir defa, o kadar uğraştıracağını sanmıyorum.
Doğal saç rengim aynen böyle,Eki Görüntüle 219333
Tamamen doğal saç rengimi kullanıyorken herkes balyaj var mı gölgeli mi diye soruyordu yazın daha bir açıldığında ise boyattığımı düşünüyorlardı.
Şimdi sadece siyaha boyalı yerleri açıp küllü kumrala boyayacağım, diplerden çıkan kendi saçım aynen kalacak ellemeyeceğim.

kuafore 100tl werip actrmıstım onda da 1 ay bakır kullanmıstım sonra sarıya dönebildm.)

Kuaföre hem güvenmiyorum hem de ona bu kadar masraf yapamam.

siyah saçtan kurtulmak çok zor.. Ben bir defa oryalle bir defa da bitkisel açıcı ile açtırdım kuaföre bir kez de palette in röfle seti idi sanırım onunla açmaya çalıştım. . Ama belime kadar olan saçlarımı kestirmek zorunda kaldım.. Evde denediğim olmadı . tam açılmıyor. ve açık bir renge boyamak isiyorsan her yeri aynı ton olsun diyorsan olmuyor. alacalı bulacalı oluyor. Kuaförde oryalle ilk açtırdıgımda güzel oldu yıpranmış görünmüyordu ancak 2 hafta sonra saçlarım dökülmeye kopmaya başladı. kestirmek zorunda kaldım ve uzatamadım. Kızıla boyamıştım. Kızıl sürekli boya istedigi için 4 5 ay sonra tekrar siyah yaptım.. aradan 1 yıl geçti sıkıldım ve bi kuaför buldum bitkisel açıcı kullanan tekrar rengini açtırdım .. saçlarım mahvoldu.. ilk boyandıgında fazla belli olmuyor ama saçtan boya aktıkça çok kötü görünüyor.. ve düzelmesini beklemem 4 yılımı aldı Gerçekten rengini değiştirmek istiyorsan bence doğal rengine gelmesini bekle.. Dayanamam diyorsan çok iyi güvenebileceğn bir kuaför bul.. saçının bir parçasında açıcıyı denesinler . yıpranma olmuyorsa öyle açtır.. Yoksa pişman olabilirsin..

Bana da kuaförüm çok rahat açarız senin saçını dedi ama 80 tl istiyor ve ben şuan o kadar parayı kuaföre yatıracak durumda değilim, iki kutu açıcı iki kutu boya alacak bütçe ayırdım.

2 kutu açıcı + 2 kutu boya ne kadar orda :51:

Hepsi toplam 30-35 liraya denk gelecek, şuan içinde bulunduğum ekonomik krizden dolayı 1tl harcarken bile çok dikkatli olmam lazım. Yani 80 ile 35 lira arasında bu yüzden fark oluyor, birde ben mayıs ayında sormuştum yaptıracaksan iki hafta içinde yaptır, yazın fiyatlara zam gelecek demişti.
Neyse, uğraşmayayım o zaman, uzadıkça kurtulurum bende napayım.
Vazgeçtim açmayacağım.

benım sacllarım tam bel hızamda kalcama yakın sıyah boyalıydı kuaforde 100 tl ye actırdım Allah a sukur yanmadı bıse olmadı bırazcık yıprandı gıbı oldu ama oda sac kremlerıyle halloluyo gayet guzel acıldı tamamı bal rengı oldu sımdı kasımı da actım cok guzel oldu ben begendım :) okadar kuafor dolastım hepsı en fazla cıkolata kahveye kadar acılır bu sac dıodu 150 200 lıra para ıstıodu sonunda oylesıne sordugum bır kuafor hem dıgerlerıne nıspeten uygun yaptı hemde bal rengıne kadar actı cok tatlıı:) yanar falan dıyolardı dıger kuaforler bu kadar uzun saç valla okadar acıldı bı gram yanmadı benım kalcaya kadar olan sac yanmadıysa kımsenın kı yanmaz cok ıtaat etmeyın kuaforun dedıklerıne bence :)

Son düzenleme:
Back