- 4 Mart 2016
- 3.084
- 2.810
-
- Konu Sahibi lightpinklady
Peki.nedeni.ne ki, acaba kanama falan yapiyor olablr mi bagirsakta vs.?Evet demir ilacı dışkı rengini koyulaştırır ayrıca ishal de yapabilir.
geçmiş olsun ama muhtemelen kan hapından rengi değişmiştir aynı sizin anlattığınız gibi demir hapı kullanmaya başladığımın ertesi günü farket miştim bende
Kullanmaya devam etsem mi etmesem mi?kararsiz kaldim... siz ne yaptiniz,ne.kadar kullandiniz,doktora sorma imkaniniz oldumu?
İlacı aldiktan sonra kalsiyum aliyorsaniz demir emilimi olmaz. C vitaminiyle birlikte almaniz gerekiyor hapi. Ben tekli surup seklinde kullaniyorum onu yudumlayip yaninda mandalin falan yiyorum. Doktorum gunde 2 tane almalisin dedi ama ben 1 taneyi zor alıyorum ve bol c vitaminiyle takviye etmeye çalışıyorum.Demir ilacından oluyordur , endişe edilecek bi durum değil ben hamileliğin başından beri kullanıyorum günde 2tane ama hala kanım düşük o ayrı :) demir emilimi rengini değiştiriyor sadece kanama felan gibi bi durum değil
Koyu renk dışkı ve ishal demir ilacı yuzunden oluyor. Beni doktorum uyarmisti ilaci yazdığında. O agrilar sizilar muhtemelen gaz yüzündendir. Ben cogu zaman yemek yerken bile yoruluyorum cok normal bebek buyudukce hareketlerdeki acizlik artıyor.Arkadaslar oncelikle afedersiniz,biliyorum cok b.ktan bi konu olcak ama..
Hamileyim 30.haftamdayim..ve beni tedirgin etti bu durum..
2gundur simmsiyah ishal oldum. Demir ilaci kullaniyorum,ondan mi ki? Kansizlik dedi dr yazdi, 5gundur falan kullaniyorum. Pek bi etki goremedim. Sikayetlerimde duzelme olmadi,ama yan etki buysa yan.etkiyi neden hemen goruyorum ona da snir oldum..
Sikayetlerime gelecek olursak,sabahlari kalbim cok hizli atiyordu hala da atiyor,kollarim bacaklarim cabuk yoruluyordu hala da oyleyim..Nefes nefese kaliyorum en ufak bir iste harekette,kalkip otururken.bile... Kanima bakildi kansizlgim varmis dr kalsiyum mg ve demir yazdi iste...Neyse arkadaslar...
Off sizce bu dert edilcek birsey mi, mide yada bagirsak kanamasi vs geciriyor olablirmiyim ?
Bebege de zarari olurmu blmiyorum..doktoruma da ulasamiyorum.. napsam ki..
Dipnot: sabahtan beri karnimda adet olcakmisim gibi yaygin pis bir agri da var...
Sabah ve akşam aç karnına alıyorum sabah aradan 2-3 saat geçiyor yemek yiyene kadar zaten. İlaçla arasında en az 2saat yogurt süt çay kahve içmiyorum. Dikkat ediyorum aslında ama aynı civarlarda kalıyor yine değerlerim, doktor ilacımı değiştiydi o ilacıda içtiğim gibi kusmaya başladım hiç içemedim mecbur yine eski ilacıma döndürdü :)İlacı aldiktan sonra kalsiyum aliyorsaniz demir emilimi olmaz. C vitaminiyle birlikte almaniz gerekiyor hapi. Ben tekli surup seklinde kullaniyorum onu yudumlayip yaninda mandalin falan yiyorum. Doktorum gunde 2 tane almalisin dedi ama ben 1 taneyi zor alıyorum ve bol c vitaminiyle takviye etmeye çalışıyorum.
.