Siyah renk ishal :(

lightpinklady

Bslngc:74.7 Gncl:63.2 Hedef:62 12ay
Kayıtlı Üye
4 Mart 2016
3.084
2.810
Arkadaslar oncelikle afedersiniz,biliyorum cok b.ktan bi konu olcak ama..
Hamileyim 30.haftamdayim..ve beni tedirgin etti bu durum..
2gundur simmsiyah ishal oldum. Demir ilaci kullaniyorum,ondan mi ki? Kansizlik dedi dr yazdi, 5gundur falan kullaniyorum. Pek bi etki goremedim. Sikayetlerimde duzelme olmadi,ama yan etki buysa yan.etkiyi neden hemen goruyorum ona da snir oldum..
Sikayetlerime gelecek olursak,sabahlari kalbim cok hizli atiyordu hala da atiyor,kollarim bacaklarim cabuk yoruluyordu hala da oyleyim..Nefes nefese kaliyorum en ufak bir iste harekette,kalkip otururken.bile... Kanima bakildi kansizlgim varmis dr kalsiyum mg ve demir yazdi iste...Neyse arkadaslar...

Off sizce bu dert edilcek birsey mi, mide yada bagirsak kanamasi vs geciriyor olablirmiyim ?
Bebege de zarari olurmu blmiyorum.. :KK43: doktoruma da ulasamiyorum.. napsam ki..

Dipnot: sabahtan beri karnimda adet olcakmisim gibi yaygin pis bir agri da var...

geçmiş olsun ama muhtemelen kan hapından rengi değişmiştir aynı sizin anlattığınız gibi demir hapı kullanmaya başladığımın ertesi günü farket miştim bende

geçmiş olsun ama muhtemelen kan hapından rengi değişmiştir aynı sizin anlattığınız gibi demir hapı kullanmaya başladığımın ertesi günü farket miştim bende

Kullanmaya devam etsem mi etmesem mi?kararsiz kaldim... siz ne yaptiniz,ne.kadar kullandiniz,doktora sorma imkaniniz oldumu?

Kullanmaya devam etsem mi etmesem mi?kararsiz kaldim... siz ne yaptiniz,ne.kadar kullandiniz,doktora sorma imkaniniz oldumu?

Bende 2 hafta oldu başlayalı 17 haftalık hamileyim doktorum doğuma kadar kullanabilirsin demişti yani bir zararı olmaz normal vitamin ilaçlarının bazılarıda renk değişikliği yapabiliyor

aynısı bende de oldu bütün hamileliğim boyunca günde 3 4 kez yapıyordum tuvaletimi ve simsiyahtı doktoruma sorduğumda hamilelikte kabızlık çok zor rahat rahat yapabiliyosan bu ilaç sayesinde bu çok iyi bişey senin için demişti tabi su içmeyi ihmal etme bol bol suyunu iç ve hapını bırakma

Demir ilacından oluyordur , endişe edilecek bi durum değil ben hamileliğin başından beri kullanıyorum günde 2tane ama hala kanım düşük o ayrı :) demir emilimi rengini değiştiriyor sadece kanama felan gibi bi durum değil

Demir ilacından oluyordur , endişe edilecek bi durum değil ben hamileliğin başından beri kullanıyorum günde 2tane ama hala kanım düşük o ayrı :) demir emilimi rengini değiştiriyor sadece kanama felan gibi bi durum değil
İlacı aldiktan sonra kalsiyum aliyorsaniz demir emilimi olmaz. C vitaminiyle birlikte almaniz gerekiyor hapi. Ben tekli surup seklinde kullaniyorum onu yudumlayip yaninda mandalin falan yiyorum. Doktorum gunde 2 tane almalisin dedi ama ben 1 taneyi zor alıyorum ve bol c vitaminiyle takviye etmeye çalışıyorum.

Arkadaslar oncelikle afedersiniz,biliyorum cok b.ktan bi konu olcak ama..
Hamileyim 30.haftamdayim..ve beni tedirgin etti bu durum..
2gundur simmsiyah ishal oldum. Demir ilaci kullaniyorum,ondan mi ki? Kansizlik dedi dr yazdi, 5gundur falan kullaniyorum. Pek bi etki goremedim. Sikayetlerimde duzelme olmadi,ama yan etki buysa yan.etkiyi neden hemen goruyorum ona da snir oldum..
Sikayetlerime gelecek olursak,sabahlari kalbim cok hizli atiyordu hala da atiyor,kollarim bacaklarim cabuk yoruluyordu hala da oyleyim..Nefes nefese kaliyorum en ufak bir iste harekette,kalkip otururken.bile... Kanima bakildi kansizlgim varmis dr kalsiyum mg ve demir yazdi iste...Neyse arkadaslar...

Off sizce bu dert edilcek birsey mi, mide yada bagirsak kanamasi vs geciriyor olablirmiyim ?
Bebege de zarari olurmu blmiyorum.. :KK43: doktoruma da ulasamiyorum.. napsam ki..

Dipnot: sabahtan beri karnimda adet olcakmisim gibi yaygin pis bir agri da var...
Koyu renk dışkı ve ishal demir ilacı yuzunden oluyor. Beni doktorum uyarmisti ilaci yazdığında. O agrilar sizilar muhtemelen gaz yüzündendir. Ben cogu zaman yemek yerken bile yoruluyorum cok normal bebek buyudukce hareketlerdeki acizlik artıyor.

İlacı aldiktan sonra kalsiyum aliyorsaniz demir emilimi olmaz. C vitaminiyle birlikte almaniz gerekiyor hapi. Ben tekli surup seklinde kullaniyorum onu yudumlayip yaninda mandalin falan yiyorum. Doktorum gunde 2 tane almalisin dedi ama ben 1 taneyi zor alıyorum ve bol c vitaminiyle takviye etmeye çalışıyorum.

.
Sabah ve akşam aç karnına alıyorum sabah aradan 2-3 saat geçiyor yemek yiyene kadar zaten. İlaçla arasında en az 2saat yogurt süt çay kahve içmiyorum. Dikkat ediyorum aslında ama aynı civarlarda kalıyor yine değerlerim, doktor ilacımı değiştiydi o ilacıda içtiğim gibi kusmaya başladım hiç içemedim mecbur yine eski ilacıma döndürdü :)
C vitaminini bilmiyordum bide öyle deniyim teşekkürler :KK66:

Narcoleptic insomniac Narcoleptic insomniac ,
Eda1654 Eda1654
aziziyelim aziziyelim
lozen lozen
Arkadaslar ben demiri deneme amacli icmedim 1gun, normale dondum renk bakimindan.. :KK70:
Tekrar icicem tamam,sadece deneme amacli icmedim ,onu bi bosverelim de.. ben cok halsizim. Su saat oldu kalbim hizli.atiyor.. Kollarim bacaklarim cok yorgun oluyor. Yani mesela omuzlarimdan asagisi sanki baya bi yuk kaldrmisim da hamlamis gibi bi gucsuzluk icinde.. hani.kol.kaldrmaya halim yok derler oyleyim..
Siz de oyle oluyor musunuz,sizce neden olabilir yada?

Son düzenleme:
Tatlim karninda bir insan taşıyorsun illaki oluyor. Ben de bugun dedigin gibiyim iyiki dersim erken bitiyor bugun attim kendimi eve yemek bile yapmayi dusunmuyorum aksama kadar uzanicam uyuklicam.

X