Siyah mobilya boyanır mı?

ordanburdanbirisi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Haziran 2009
3.936
4.320
Evlenirken aldığım mobilyalar siyah mobilya yaklaşık 11 yıl oldu ama hala sapasağlam duruyorlar
Bugün yeni salon takımı ve mobilya bakarken fiyatlar çok uçuk geldi ve takımı kaplatmayı mobilyayı boyatmayı düşündüm
Fakat mobilya siyah ama ben ceviz rengi istiyorum internette araştırdım siyah mobilyalar hep beyaza boyanmış ahşap rengine boyananı göremedim
Siyah mobilya ceviz rengine boyanır mı?

Boyanmaz, ama üstü kaplanabilir belki...
Üstünü yapışkan kağıtla falan mı kaplamak gerekir öyle ise alırım yenisini
Acaba tv ünitesini ceviz rengi alsam aynalı konsolun aynasını çıkarsam kapaklı kısımlara ceviz kapak kestirsem kalan kısmıda beyaza boyatsam çok mu saçma sapan bişey olur
:KK51:

Boyarız ablaaaa, diyeni görsem fersah fersah kaçacağım bir işlem.
Gerçi bir dönem eskitme ceviz görünümlü ham mdf mobilyalar pek modaydı. Aynı şekilde yapıldığını hatta sıfırı kadar kaliteli olabileceğini varsaysam bile, ben beyaz yada krem lake tercih ederdim.

Boyanmaz, ama üstü kaplanabilir belki...

Katılıyorum.

Bir tanıdık oğlunu evlendirdi, gelin hanım mutfak dolaplarını beğenmemiş, bir reklamcıyla anlaştılar adam ekibiyle mutfağı baştan yarattı.

Benim de evimde renginden memnun olmadığım eşyalarımı aynı yöntemle kapladık, sonuç mükemmel.

Üstelik değişiklik istedikçe eşyalarınızı sıfırlamış oluyorsunuz ki bu yöntemin bu kadar zahmetsiz, düşük maliyetli olduğuna ve eşyanın yenisinden ayırt edilemeyecek kadar orijinal göründüğüne şahit olmasam kesinlikle inanmazdım.

Eşyalarınızın yüzey ve malzemeleri müsaitse kesinlikle bu fikri değerlendirmenizi öneririm.

Boyarız ablaaaa, diyeni görsem fersah fersah kaçacağım bir işlem.
Gerçi bir dönem eskitme ceviz görünümlü ham mdf mobilyalar pek modaydı. Aynı şekilde yapıldığını hatta sıfırı kadar kaliteli olabileceğini varsaysam bile, ben beyaz yada krem lake tercih ederdim.
Mobilya kültürüm hiç yok anlamıyorum inan hiçbişeyden
Yani ben bu cevaptan boyanmayacağını mı anlayım o_O
Mağazaya giriyorum sadece sunta mı ağaç mı diye soruyorum adam kazıklıyorsada yiyorum :eek:
Olmayacaksa zorlamam

Katılıyorum.

Bir tanıdık oğlunu evlendirdi, gelin hanım mutfak dolaplarını beğenmemiş, bir reklamcıyla anlaştılar adam ekibiyle mutfağı baştan yarattı.

Benim de evimde renginden memnun olmadığım eşyalarımı aynı yöntemle kapladık, sonuç mükemmel.

Üstelik değişiklik istedikçe eşyalarınızı sıfırlamış oluyorsunuz ki bu yöntemin bu kadar zahmetsiz, düşük maliyetli olduğuna ve eşyanın yenisinden ayırt edilemeyecek kadar orijinal göründüğüne şahit olmasam kesinlikle inanmazdım.

Eşyalarınızın yüzey ve malzemeleri müsaitse kesinlikle bu fikri değerlendirmenizi öneririm.
Ben anlamam o işten neyle kapanır o kaplama malzemeleri nerde satılır
İnternetten bakayım kaplamaya neymiş ilkkez duyuyorum sanırım
Eski siyah mobilyaları bilirseniz benimkiler de öyle ama ahşabı güzel başka hiç bir fikrim yok
Koltuk için döşemelik kumaş aldığım yer halledecek ama ahşap mobilya Nasıl olacak bilmiyorum

Üstünü yapışkan kağıtla falan mı kaplamak gerekir öyle ise alırım yenisini
Acaba tv ünitesini ceviz rengi alsam aynalı konsolun aynasını çıkarsam kapaklı kısımlara ceviz kapak kestirsem kalan kısmıda beyaza boyatsam çok mu saçma sapan bişey olur
:KK51:

Yok yapiskanli kağıt belli bir kalite sunar ancak.
Mobilyacilarda kaplama malzemeleri var, onlar yaparlar. Biz evde yapamayız. Şu an kullandığımız mobilyaların çoğu sunta ya da mdf üzerine kaplama zaten. Birini söküp diğerini monte edecekler ya da direkt üstüne yapacaklar. Ama bu işle uğraşacak mobilyaci var mıdır bilmiyorum.

Yok yapiskanli kağıt belli bir kalite sunar ancak.
Mobilyacilarda kaplama malzemeleri var, onlar yaparlar. Biz evde yapamayız. Şu an kullandığımız mobilyaların çoğu sunta ya da mdf üzerine kaplama zaten. Birini söküp diğerini monte edecekler ya da direkt üstüne yapacaklar. Ama bu işle uğraşacak mobilyaci var mıdır bilmiyorum.
Koltukçuya para vereceğiz zaten ozaman ona sorayım fazla verelim sen halletsen gibi
Kalitesiz mi olur kaplatma salon için basit mi durur şimdi baktım fotoğraflara gerçek gibi duruyor ama yakından incelemek lazım tabi
Macera aramadan tv ünitesi yemek masası ve konsolu ayrı alırım olmadı sandalyeler kaplatılacak açık fazla yerleri kalmayacak :)

Koltukçuya para vereceğiz zaten ozaman ona sorayım fazla verelim sen halletsen gibi
Kalitesiz mi olur kaplatma salon için basit mi durur şimdi baktım fotoğraflara gerçek gibi duruyor ama yakından incelemek lazım tabi
Macera aramadan tv ünitesi yemek masası ve konsolu ayrı alırım olmadı sandalyeler kaplatılacak açık fazla yerleri kalmayacak :)

Yapabilirse yapsın koltulukcu ama yapiskanli kağıtla değil mobilyacilarin kullandığı kaplama malzemesiyle. O zaman kötü durmaz.

Koyu renk mobilya açık renge dönüşür ama açık rengi koyuya boyayamazsın.

Mobilyanız mdf mi o çok önemli yani boya ya da kaplama malzeme mi? Sunta ise zaten boyama olmaz.
Yalnız istediğiniz kaplama (ceviz) çok ilginç geldi bana hani bu konu da net bişey söyleyemicem hakikaten.
Zaten maliyet dediğinizde kafanızda nasıl bişey canlanır bilemiyorum ama tekrar boyatmak biraz masraflı olur. Arkadaşların dediği gibi folyo ile kaplamak en uygun çözün olur. Düzgün yapılınca hakikaten iyi işler çıktığının örneğini nette çok gördük.

Boyanır Can'ım önce beyaz boyayla astar yaparsın sonra istediğin rengi wurursun. Hatta kendin bile yapabilirsin bizde herşey beyaz ya yoksa bende çok hewes ediyorum ewde mobilya boyamaya ben geliyim size :KK54:

Koyu renk mobilya açık renge dönüşür ama açık rengi koyuya boyayamazsın.

Mobilyanız mdf mi o çok önemli yani boya ya da kaplama malzeme mi? Sunta ise zaten boyama olmaz.
Yalnız istediğiniz kaplama (ceviz) çok ilginç geldi bana hani bu konu da net bişey söyleyemicem hakikaten.
Zaten maliyet dediğinizde kafanızda nasıl bişey canlanır bilemiyorum ama tekrar boyatmak biraz masraflı olur. Arkadaşların dediği gibi folyo ile kaplamak en uygun çözün olur. Düzgün yapılınca hakikaten iyi işler çıktığının örneğini nette çok gördük.
Malzemeden anlamıyorum ama sunta değil onu biliyorum
Siyah renk yerine daha sıcak duran ahşap renklerini istiyorum illa ceviz rengi olmasına gerek yok siyahtan kurtulsam yeter :)

Boyanır Can'ım önce beyaz boyayla astar yaparsın sonra istediğin rengi wurursun. Hatta kendin bile yapabilirsin bizde herşey beyaz ya yoksa bende çok hewes ediyorum ewde mobilya boyamaya ben geliyim size :KK54:
Bize gelebilirsin bahçeye taşıyalım gönlünce boya :)
Olmazsa da önemli değil zaten gözden çıkarmıştım onları

Siyahtan kurtulayım da farketmez ceviz olur yada ahşapın her tonu olur
Bugün baktıklarım arasında ceviz ve beyaz karışımlar vardı hoşuma gitmişti
Ama farketmez bana sadece siyah olmasın yeter

Benimki vanilya ceviz, ceviz kısımlar çok toz tutuyor. Şimdiki aklım olsa tamamını vanilya yaptırırdım. Beyazı sevmiyorum çiğ duruyor bence ama açık renkler daha hoş, daha ferah sanki. Huş ağacı düşünebilirsin mesela. Cevizin siyahtan çok farkı yok çünkü.

X