Sivrisinekler Damar nasl buluyor ?

MutlulukRecetem

EvlendmEkonomiyeCanVerdim
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2008
4.065
3
116
37
Antalya
Isının, sivrisinek ve diğer kan emicilere damarı bulma ve en doğru yerden sokma konusunda yol gösterdiği ortaya çıktı. İşte bilim adamlarını şaşkına çeviren mucize:

Fransa'daki François Rabelais de Tours Üniversitesi ve Brezilya'daki Oswaldo Cruz Derneği ile Minas Gerais Federal Üniversitesi'nden bilim adamları, kanla beslenen böceklerin nasıl kan damarlarını kolayca bulabildikleri sorusuna yanıt aradı.

Tahtakurularını inceleyen araştırmacılar, bu hayvanların hortumunu deriye temas etmeden ve deri üzerinde gezdirmeden doğrudan bir damarın üzerine yerleştirdiklerini gördü.

Bir tavşanın derisi üzerinde 1,5 dereceye kadar onlarca noktada ısı farkının olduğu saptamasından yola çıkan bilim adamları, böceklerin damarları bulmak için bu ısı farklılıklarını kullanabileceklerini düşündü.

Bilim adamları, ısının isteğe göre ayarlanabildiği, metal plakadan ve damar görevi gören metal bir telden oluşan yapay bir deri tasarladı. Böcekler, yapay deriye de canlı derisine verdikleri aynı tepkiyi verdi, hortumlarını telin en sıcak bölümüne soktular.

Bu arada araştırmacılar, tahtakurularının antenlerinin ısı duyarlılığında önemli rol oynadığını da gördü. Yapay deriyle karşılaşan böceklerden sadece bir anteni olanlar hedefi şaşırırken, iki anteni de olmayanlar deriyi sokamadı.

Araştırma, internetteki Plos One dergisinde yayımlandı.

kanımı istedikleri kadar hatta bütün sülalerine yetecek kadar emebilirler.. ben sadece bu işi sessiz sedasız yapmalarını istiyorum...

vızıltısını duymak bıle bütün gece uykularımı kacırıyo. hele kasıntısını hec sormayın...

evet sıcak insanlara çok geliyor bu meretler.
eşim ve oğlum ilaçsız dışarı cıkamazlar.
ama bana gelmezleerr kaydirigubbakcemile3,çoookk nadiirr yani,tenim soğuktur ondan demekki..

bi de beni araştırsalar keşke.yıllardır böcek ve sivrisineklerden hatta karasineklerden bile ısırık yedim.arıların haddi hesabı yok.ama bu tatilde niyeyse yazlıkta herkesi yediler beni sadece parmağımdan ısırabilmişler.yaşlandım sanırırm.vücüt ısım mı düştü ne

Annemi hiç ellemiyorlar ama beni katlediyorlar :mymeka: Hele o vızıltıları yokmu :bbo: Bazen yataktan kalkıyorum, kovalama oynuyoruz, hep ben kazanıyorum bu zevzeklere karşı savaşı sırnaşık şey

beni yemelerinden bıktım.sürekli kaşınması beni deli ediyor.onlardan sonsuza kadar kurtulmak istiyorum ben senağlama

benide cok nadir sokar.. genelde eşimi sokar o gece savaşırken ben mışıl mışıl uyurum..

Sivrisinek mi dediniz? Kapsamı alanı dışına çıkmasalarda bizim kanımızı bize bıraksalar ne iyi olur ...
Bana da hiç rahat vermiyorlar.ılaç sürmeden ne yatabilirim nede oturabilirim.Onlardan da bana rahat yok...........................
:olmaz: :olmaz: :olmaz:

en çok eşim için üzülüyorum onlarla gecenin kaçı olursa olsun kalkıp uğraşıyokaydirigubbakcemile3

Back