Sivilceliyim yüz tüylerimi nasıl alabilirim?

flowershunshine

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2023
1
0
1
26
Merhaba. 22 yaşındayım ve pcosum var. Anlayacağınız üzere yüz tüylerimi almasam aşırı belli oluyor siyah siyah. Soeun şu ki akne lekelerim var ve sivilceli bir tipim. Çok güzel bir cilt rutinim var lekeler tam geçiyor yüzümü agdayla almak zorunda kalıyorum yeniden yüzüm sivilce basıyor Jiletle alayım desem sivilceli tiplerin alması yasak lazer de olmuyor. Öneriniz var mı lütfen?

merhaba ben de genel olarak kıllı bir yapıya sahibim aynı şekilde 22 yaşındayım. birkaç senedir sivilce problemim var ve baş belası lekelere sahibim. çoğu kişi bu görüşüme karşı çıksa da, ben yıllardır yüz tüylerimi şu anda da çok popüler olan usturayla alıyorum. kuru ve pullanan bir cilde sahip olduğum için başvurduğum bir yöntemdi. yüzümü ne yaparsam yapayım pullanmanın önüne geçiremediğim için usturayla nazikçe soymaya başladım ve zamanla benim rutinim haline geldi. şimdi artık yüzümü kontrol altına alabildiğim için usturayı, kıllarımı almak için kullanıyorum. zaten yüzümde yanaklarım dahil uzun kıllarım olmasından kaynaklı aldıktan sonra tekrar çıkmaları beni rahatsız etmedi çünkü zaten her zaman yüzümdelerdi. ben, yüzümü almadan beni rahatsız edeceklerine yüzümü aldıktan sonra jiletli görüntü rahatsız etsin çok önemli değil diye devam ettirdim.

sivilcemin reglden önce azıttığı zamanlarda bu işlemi uygulamıyorum tabii ki. yüzüm çok daha hassaslaşıyor. reglden iki hafta sonrası usturamı ve yağ bazlı bi kremimi alıp nazikçe alıyorum kıllarımı. fauller ve ensedeki saçları da bu yolla alıyorum. sırtım da kıllı olduğu için elimde olsa oraya bile uzanmak istiyorum ama tabii ki bu durumlarda annem jiletle yardımıma koşuyor. bu arada annem 52 yaşında ve çok katı kurallara sahipti bu kıl alma konularında. ama yıllardır süren çabamdan ötürü bana inandı ve artık kendisi de 1 buçuk haftada bir yüzünü aldırıyor bana usturayla. asla izin vermeyeceği şeyi bende test ettiğimiz için artık o da vazgeçemiyor. burda son olarak söylemek istediğim şey yüzdeki kıllar çok hızlı uzadığı için ve siz yüzünüzdeki kılsız görüntüye çok çabuk alıştığınız için kılların yeni yeni baş göstermesi durumunda dikkatinizi çok çekiyor ve sanki çoğalmış gibi düşünüyorsunuz ama hayır o kıllar her zaman ordalardı ve sadece yeni alınmış kıl görüntüsü eklendi.

Dipnot: Ağdayla asla yüzümü almam sivilceli ve kuru ciltli biri olarak tercih etmediğim yöntem, sivilcelerim artıyor ve günlerce beni o acıyla uğraşmak çok yoruyor. Sırtımı da bu yüzden jiletle alıyorum sırt ve yüz benim ağdadan sonra sivilce tarlasına dönüyor. Ama bunun nedeni olarak pudra kullanmamız gerektiğini söylemişti biri, ağdayla devam etmek istiyorsan bebek pudrasıyla pudraladığın yere ağdalamayı dene bir de. Belki o zaman aynı sorundan muzdarip olmazsın. Sevgilerle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…