Sivilceli Ciltler sivilceli ve problemi cilterde dikkat edilmesi gereken önemli seyler!

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

Nevincee

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ağustos 2010
327
17
kizlar ben bir süre önce bir dermatologa gittim sivilce sorunlarim yüzünden. cildimin nem ve yag oranini ölctü ve cildimin genel olarak karma oldugunu, fakat nem oraninin yag oranina göre daha düsük oldugunu söyledi. cilt de en cok problem yaratan bazi seyler hakkinda bilgilendirdi beni. kullandigim ürünlerin iceriklerini inceledik beraber ve gözeneklerin tikanmasina sebep olan bazi icerikler hakkinda aciklamayapti. Paylasim adina bende kendisinden edindigim bilgileri buraya aktarmak istedim. umarim sivilce ve pürüzlü cilter icin yardimci olur.

1. cogu kremlerde gözeneklerin tikanmasina sebep olan bir sürü icerik varmis. pahalli ürünlerin illaki iyi oldugu anlamina gelmezmis. cogu zaman ürünü degilde etiketi ödemis oluyorsunuz bazi kremlerde dedi.

bu iceriklerden bir kac tanesini yaziyorum. kremlerde bu iceriklerin olmamasina dikkat etmemi söyledi:
- PEG derivatlar
(emülgatör, yani yag ve suyun birbirine karismasina yaridmci olan bir kimyasal, ve cildin koruyucu tabakasini incelterek, tahris olmasina, cildin zayifligindan dolayi cildin sarkmasina sebep olabiliyor

- paraffin yada paraffinim liquidium
(endüstiyel yag, kremlerde yag oranini olustur, petrol artigindan, filtre edip temizlenerek elde edilir, cildin gözeneklerini perde gibi örter, pürüsüz görünmesini saglar fakat gözeneklerde tikanmaya sebep olur ve siyah nokta olusmasinda büyük etkendir. dogal yaglar iceren kremler, misal bademyagi, jojoba yagi, tercih edilmesi daha sagliklidir.

-dimethicone, cyclomethicone, amedimethicone
(silikon yagi, ayni paraffin gibi petrol artiklarindan filtre edilir ve kremde yag oranini olusturmak iicin kullanilir, cilde nem hisi kazandirmak icindir, fakat zamanla paraffin gibi gözenekelri tikar ve siyah nokta vey sivilce olusumuna sebep olur)

- parabenler (ethylparaben, buthylparaben vs, Bht,Trisodium Edta)
bunlar ürünün uzun ömürlü olmasi , bozulmamasi ve icinde bakteri olusmamasi icin katilan maddelerdir. ürünü korusada, cildi tahris edip alerjik reaksiyonlara sebep olur. cogu alerjik reaksiyonlar parabene bagli olarak meydana cikabilir.

- CI boya maddeleri (misal CI 16568)
kreme renk veren boya maddeleridir. kremi renklendirmekten baska bir islevi yoktur. bazi kremlere hos sekilde renklendirsede, ciltte tahris ve alerjik reaksiyonlar uyandirabilir.

-Butyl Methoxydibenzoylmethane, Benzophenone-1, Benzophenone-2
uv isik filtresi, cildi günesten koruma amaclidir fakat yüksek miktarda alerjik reaksiyon tetikleyebilir, cilt kanserine de yol acma tehlikesi vardir. daha zarasiz uv filtreleri iceren kremler tercih edilmelidir, mesela titanium dioxide gibi.

bunlar aklimda kalan bir kac icerik. kremlerde bu iceriklerin bulunmamasina dikkat edilmesi gerektigini söyledi.

Cilde alkol iceren tonik ve temizleme jelleri ( icerik olarakta "alkol" yaziyor) mümkünse uygulanmamaldir, cildi kurutup hassasiyetini arttirir, alkolsüz ürünler cildi tahris etmezmis.

cok fazla ürünü bir arada kullanmak da cildi zamanla tahris edip yorar, cildi temizelyip sadece bir nemlendiri sürmek tamamen yeterlidir. yag icermeyen krem kullanmakta dogru degilmis, cünkü cildin az da olsa yag oranina da ihtiyaci varmis, aksi takdirde, cilt koruyucu tabaka olusturmak adina daha cok sebum salgilayabilirmis, bu da daha cok yaglanmaya, ve siyah noktalarin ve silicelerin cogalmasina yol aciyormus.

birde sunu ekledi: kullandiginiz üründe icerik listesi ne kadar az olursa o kadar iyi olur, cünkü cilt kendi kendisini onarmayi unutmamalidir, bu kadar cok kimyasal madde ile ugrasirsa, bu sefer kendi dogal koruma fonksiyonunu yitirebiliyormus cilt ve elastikiyetini kaybediyormus.

ben dermatologun önerilerini bir süredir takip ediyorum ve uyguluyorum. sivilcelerimde azalma var ve cildimdeki sorunlar bayagi hafifledi. en önemlisi, cildim önceki kadar yagli degil, daha dengeli oldu. ayrica gece kremi kullanmiyorum artik, yüzümü temizleyip tonikliyorum ve öyle yatiyorum, cilt kendini gece, kimyasallarla ugrasmadan kendi kendine onarma ve yenileme firsati bulmus oluyor. bu yazdiklarim dermatologumun önerileridir ve ben paylasim adina buraya aktarmis oldum. belki size de yardimci olabilir kizlar....

pürüsüz bir cilde kavusmaniz dilegi ile...

iklim de önemli.marmara blgesinden egeye tasındım cildim düzeldi yaaa :) bu arada sağol bilgiler için. yaz gelse de denize girsem gecse su izler...

bosuna demiyorlar egenin kizlar en güzelleri diye, havasindan suyundan olsa gerek:))

ben türkiyeye geldigimde cildim o kadar güzellesiyorki, krem bile sürmeme gerek kalmiyor, oysaki trükiyededi sularda kirec orani cokdaha yüksek almanyaya göre. valla bikere kafama takmistim, bir kac sisye su doldurup buraya getirecektimsirf yüz yikamak icin

canim memeleketim havasi suyu baska isteee

Ben dikkat ediyordum yıllardım fakat çözüm yolunu geçen su gibi programındaki reklamda gördüm satın aldım şuan 1 ay oldu,acaip bir değişim söz konusu umarım her zaman ciciş olurum :)

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…