selam herkese.arkadaşlar şimdi ben bu sivilcelerden çok çekiyorum.önce bir hikayemi anlatim.
2-3 sene önce yüzümdeki tüyleri ilk defa iple aldırdım.o zaman topluca şakaklarda sivilceler çıktı.tabi biz cahil,sıktık ettik falan bunlar iyice yer etti.o gün bugündür gitmiyorlar.aslında iltihaplı büyük büyük değiller,küçük küçük çıkıyorlar,sıkmasam da izleri kolay kolay gitmiyor ve niye bilmiyorum son dönem çenemde kocaman kabarıklık,uçsuz,sert şekilde çıkanlar oluyor.
kızılayın dermatoloğuna gittim.bana antibiyotik verd,azitro bunu kullandım.ayrıca sivex losyon ve tretin verdi.biri sabah,biri akşam.fakat cildimi mahvetti bunlar,2 hafta sonra bıraktım.kırmızı,soyuk soyuk,kabuklu oldu cildim.bu şekilde dışarı çıkamazdım.ayrıca yanıyordu çok.
bir sürü evde şey denedim.açıkcası çay ağacı yağı+elma sirkesi iyi geldi,cidden inanılmaz geçti,tabi ki tam geçmedi.fakat şimdi tekrar geldi sivilceler
bunun sebebi sanırım lazer..neden mi? lazer öncesi yaptıkları jilet etki etti galiba.o kısma gelirsem,yüzüme ağda yaparsam sivilce çıkıyor,yapmazsam çok tüylü...ve artık tüylü de değil,kılımsı
çünkü lazer öncesi jilet kıllaştırdı tüyleri.
benim istediğim şöyle soyulmadan,daha çok sivilce yapmadan yavaş yavaş cildimin iyileşmesi.sivilcelerin küçülüp yok olması,kalan lekeleri sonra düşünürüm.fakat böyle bir ilaç,hap,krem var mı bilmiyorum.sivilceyle ilgili tedavi hep kırmızılaştırıyor,soyuyor,kurutuyor cildi..sivilcelerin tekrar çıkmaması için deri altındaki yağ dengesini sağlamam lazım aslında ama nasıl bilmiyorum
kesin çözüm var mı bilmiyorum.hem kıl,tüy hem sivilce..çok yoruldum artık valla,zaten yüzümdeki tüyler iyice sertleşti
alsam sivilce çıkacak ama almam lazım..acaba aldıktan sonra ne yapmalıyım sivilce oluşmaması için?
ne yapıcam bilmiyorum.çok moralim bozuluyor. senağlama.bu konuda bir öneriniz tavsiyeniz var mı acaba?