Sivilceli Ciltler sivilcelerle ilgili başıma gelenler,tavsiyelerinizi bekliyorum :(

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

brc89

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2009
47
6
35
selam herkese.arkadaşlar şimdi ben bu sivilcelerden çok çekiyorum.önce bir hikayemi anlatim.

2-3 sene önce yüzümdeki tüyleri ilk defa iple aldırdım.o zaman topluca şakaklarda sivilceler çıktı.tabi biz cahil,sıktık ettik falan bunlar iyice yer etti.o gün bugündür gitmiyorlar.aslında iltihaplı büyük büyük değiller,küçük küçük çıkıyorlar,sıkmasam da izleri kolay kolay gitmiyor ve niye bilmiyorum son dönem çenemde kocaman kabarıklık,uçsuz,sert şekilde çıkanlar oluyor.

kızılayın dermatoloğuna gittim.bana antibiyotik verd,azitro bunu kullandım.ayrıca sivex losyon ve tretin verdi.biri sabah,biri akşam.fakat cildimi mahvetti bunlar,2 hafta sonra bıraktım.kırmızı,soyuk soyuk,kabuklu oldu cildim.bu şekilde dışarı çıkamazdım.ayrıca yanıyordu çok.

bir sürü evde şey denedim.açıkcası çay ağacı yağı+elma sirkesi iyi geldi,cidden inanılmaz geçti,tabi ki tam geçmedi.fakat şimdi tekrar geldi sivilceler

bunun sebebi sanırım lazer..neden mi? lazer öncesi yaptıkları jilet etki etti galiba.o kısma gelirsem,yüzüme ağda yaparsam sivilce çıkıyor,yapmazsam çok tüylü...ve artık tüylü de değil,kılımsı :KK43: çünkü lazer öncesi jilet kıllaştırdı tüyleri.

benim istediğim şöyle soyulmadan,daha çok sivilce yapmadan yavaş yavaş cildimin iyileşmesi.sivilcelerin küçülüp yok olması,kalan lekeleri sonra düşünürüm.fakat böyle bir ilaç,hap,krem var mı bilmiyorum.sivilceyle ilgili tedavi hep kırmızılaştırıyor,soyuyor,kurutuyor cildi..sivilcelerin tekrar çıkmaması için deri altındaki yağ dengesini sağlamam lazım aslında ama nasıl bilmiyorum :KK43:

kesin çözüm var mı bilmiyorum.hem kıl,tüy hem sivilce..çok yoruldum artık valla,zaten yüzümdeki tüyler iyice sertleşti :KK43: alsam sivilce çıkacak ama almam lazım..acaba aldıktan sonra ne yapmalıyım sivilce oluşmaması için?

ne yapıcam bilmiyorum.çok moralim bozuluyor. senağlama.bu konuda bir öneriniz tavsiyeniz var mı acaba?

Canım sivilceler ile benim de başım dertteydi gitmediğim doktor, kullanmadığım ilaç kalmadı. Prof.lara bile gittim benimde fazla değil ama bir tane çıktımı tam çıkıyordu. Çenemde çıban gibi çıkardı ve çok canımı yakardı. Şimdi kurtuldum çok şükür 6 ay zoretanin tedavisi oldum. Bu ilaç yan etkisi çok diyor herkes ama ben çok araştırdım kontrollerini düzenli yaptırdıktan ve ilacı kullandığın süre içinde ve 1 ay sonrasında hamile kalmazsan hiç bir sakıncası yok.Doktora git ve bu ilacı söyle (ayrıca bu ilacın muadili roaccutane isimli bir ilaç daha var) tabiki eğer doktorun uygun görürse kullanırsın şunuda belirteyim bazı yan etkileri var dudak, vücut kuruması gibi ama bunlar ilacı kesince hemen geçiyor ve inan sonucu görsen bir an tereddüt etmezsin ama mutlaka doktor kontrolünde kullanacaksın tahliller çok önemli benim şu anda bebek gibi bi cildim oldu :eek: herkes cildimde fondöten var sanıyor. Sonra farkettim canım sen kurutmadan bir tedavi yolu sormuşsun ama ben bu sivilceler ile 8 sene savaştım onlarca ilaç kullandım hapından, kremine kadar ...ama kremler kurutuyor, antibiyotikler mantar yapıyor. Kendi adıma konuşayım hiçbiri bana fayda etmedi tabi bu benim bünyem, belki sana iyi gelir. Birde bitkisel yöntemleri dene kayısı yağı diyeceğim ama oda kurutuyor:1no2:

Canım sivilceler ile benim de başım dertteydi gitmediğim doktor, kullanmadığım ilaç kalmadı. Prof.lara bile gittim benimde fazla değil ama bir tane çıktımı tam çıkıyordu. Çenemde çıban gibi çıkardı ve çok canımı yakardı. Şimdi kurtuldum çok şükür 6 ay zoretanin tedavisi oldum. Bu ilaç yan etkisi çok diyor herkes ama ben çok araştırdım kontrollerini düzenli yaptırdıktan ve ilacı kullandığın süre içinde ve 1 ay sonrasında hamile kalmazsan hiç bir sakıncası yok.Doktora git ve bu ilacı söyle (ayrıca bu ilacın muadili roaccutane isimli bir ilaç daha var) tabiki eğer doktorun uygun görürse kullanırsın şunuda belirteyim bazı yan etkileri var dudak, vücut kuruması gibi ama bunlar ilacı kesince hemen geçiyor ve inan sonucu görsen bir an tereddüt etmezsin ama mutlaka doktor kontrolünde kullanacaksın tahliller çok önemli benim şu anda bebek gibi bi cildim oldu :eek: herkes cildimde fondöten var sanıyor. Sonra farkettim canım sen kurutmadan bir tedavi yolu sormuşsun ama ben bu sivilceler ile 8 sene savaştım onlarca ilaç kullandım hapından, kremine kadar ...ama kremler kurutuyor, antibiyotikler mantar yapıyor. Kendi adıma konuşayım hiçbiri bana fayda etmedi tabi bu benim bünyem, belki sana iyi gelir. Birde bitkisel yöntemleri dene kayısı yağı diyeceğim ama oda kurutuyor:1no2:

cevap için teşekkürler :) zoratenini duymamaştım fakat roacctane'ı duydum,sanırım hiç olmadı bu ilacı kullanmam gerekecek :KK43:
cidden bir türlü geçmiyorlar :KK43: önemli olan deri altındaki o potansiyel sivilce yapıcı yağ olayını dengelemek,yüzeysel bir şey olmuyor.bu gidişle tekrar bir dermatoloğa gitmem gerekecek,o ilacı da sorarım böylece

Önemli değil canım yardımcı olabildiysem ne mutlu.. Sanırım bizim cildimizin altındaki yağ dengeleyici mekanizma bozuk yani ne sürersen sür dediğin gibi etki etmiyor işte bu ilaç deri altındaki yağ tabakasını kurutarak düzene sokuyor.Ben derimki vakit kaybetmeden iyi bir dermatoloğa git. Çünkü geçen her sivilceli gününe acıyacaksın keşke diyeceksin daha önce bu tedaviyi olsaydım.Tedavi süresince yaşayacağın dudak kurumasından falan hiç korkma nemlendirici ile gez yada sürekli ruj sür ben öyle yaptım dudaklarım hiç acımadı. Vücut kurumasınada banyodan sonra bebe yağı sürersin o da tamam. Güneşe çıkmayacaksın bu nedenle tedaviye bir an önce başlasan yaza sivilcesiz girersin. Yok elma sirkesi, yok pudra limon suyu, kayısı yağı, gülsuyu derken cildinde iz bırakacak o sivilceler . Ben çok mutluyum kurtuldum kabusum sona erdi .Herkes kurtulsun istiyorum. Geçmiş olsun güzelim ama emin ol geçicek

Önemli değil canım yardımcı olabildiysem ne mutlu.. Sanırım bizim cildimizin altındaki yağ dengeleyici mekanizma bozuk yani ne sürersen sür dediğin gibi etki etmiyor işte bu ilaç deri altındaki yağ tabakasını kurutarak düzene sokuyor.Ben derimki vakit kaybetmeden iyi bir dermatoloğa git. Çünkü geçen her sivilceli gününe acıyacaksın keşke diyeceksin daha önce bu tedaviyi olsaydım.Tedavi süresince yaşayacağın dudak kurumasından falan hiç korkma nemlendirici ile gez yada sürekli ruj sür ben öyle yaptım dudaklarım hiç acımadı. Vücut kurumasınada banyodan sonra bebe yağı sürersin o da tamam. Güneşe çıkmayacaksın bu nedenle tedaviye bir an önce başlasan yaza sivilcesiz girersin. Yok elma sirkesi, yok pudra limon suyu, kayısı yağı, gülsuyu derken cildinde iz bırakacak o sivilceler . Ben çok mutluyum kurtuldum kabusum sona erdi .Herkes kurtulsun istiyorum. Geçmiş olsun güzelim ama emin ol geçicek

inşallah,bakalım gidebilirsem en kısa sürede giderim artık..teşekkürler bilgiler için :)

arkadaşım yüzünde seni rahatsız edecek derecede tüy varsa ve sivilce de çıkıyorsa bence bizlere değil doktorlara danış. bana durum hormonal gibi geldi. bence sen iyi bi dahiliyeciye git, o seni yönlendirir artık problem neyle alakalıysa o bölüme. İnşallah çare bulursun derdine...

evet düşünüyorum gitmeyi ama bakalım..inşallah canım :)

X