Sivilceli Ciltler Sivilcelerimle başım dertte?

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

garipbirhayat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2017
3.451
1.922
İyi geceler kızlar, :KK54:

Bu aralar yeni ergenliğe girmiş gibi bir haldeyim, alnımda çıkan ağrılı sivilcelerimle, ve beslemeden hallice yeni saçımla :olamaz: hayata küsmüş durumdayım.

Geçen haftalarda konu açtım,istediğim saç resimlerini paylaştım, tuba büyüküstün tarzı olan kesimi kuaföre gösterdim,öyle de kesti saolsun.
Yakıştığını söylediler,oradaki müşteri bayanlar da çok beğendi hatta, görenler de yüzüme yakıştığını söylüyor, ben beğenemedim ama ,gerçekten beslemeler gibi duruyor şuan :KK43: inşallah uzayınca düzelir diye ümit ediyorum..

Asıl sorun sivilcelerim..
26 yaşına girmek üzereyim, ergenlikte tek tük sivilce çıktı bende , ama alnım sivilceden geçilmiyor şu ara :KK14:. Cilt bakımıma dikkat ederim,sabah akşam sebamed in yeşil sabunuyla yıkarım yüzümü, avene nin cleanence (sivilceye meyilli ciltler için) yağsız spf +50 güneş kremini kullanıyorum.
Fondoten , pudra vs kullanmam..
Sivilceler çok rahatsız etmişse clinique bb kreminden çok az kullanırım. Bilmediğim marka ürünü asla yüzüme sürmem..

Beslenme düzenim ise; Fast food tarzı beslenmem, kolayı ağzıma sürmeyeli 6-7 yıl oldu,cips de öyle 2-3 yıl olmuştur en son cips yiyeli..
Afedersiniz inek gibi su içerim ,:KK45:günde en az 3 lt.
sebze,tavuk,balık ,et her şey dengeli beslenmeye çalışırım..

Stresli bir hayatım var,hem de bayağı..
Tek etken onun olabileceğini düşünüyorum.
Onun dışında önerileriniz,kullanmam ,veya değiştirmem gereken ürün vs var mıdır ?
(En yoğun olduğu bölge alnım.. yanaklarımda vs iz yok,ama alnımda yolduğum İçin de olsa gerek iz kaldı hep)

Dermatologa gitmen en mantiklisi olur... Yine de bittim sabunu önerebilirim. Kesinlikle yanlis yönlendirmek istemem ama sabunlar yuzu kuruttugu icin sivilce olusumunu engelliyor sanirim. sivilcenin yagli yuzde oldugunu soylemisti bi calisan bana gittigim eczanede.

Dermatologa gitmen en mantiklisi olur... Yine de bittim sabunu önerebilirim. Kesinlikle yanlis yönlendirmek istemem ama sabunlar yuzu kuruttugu icin sivilce olusumunu engelliyor sanirim. sivilcenin yagli yuzde oldugunu soylemisti bi calisan bana gittigim eczanede.

Cildim yağlı değil, karma.
T bölgesi karma diğer taraflar kuru, yanaklarım çok kuru mesela,sebamed in sabunu ynaklarımı pul pul yapıyor..
Ama Öner’in için teşekkür ederim.

Merhabalar ben bir ay önce benzamycin diye bi krem kullanmaya başladım alkollü bi krem hatta yastığımı falan mahvediyodu hala da devam ediyorum ben baya faydasını gördüm. Sabun falan bende başta bitirir gibi oldu fakat sonra yeniden çıktı yani kalıcı çözümü bulamadım ama bu kremden çok memnunum kullanabilirsin.

X