Sivilceli Ciltler Sivilcelerime çözüm buldum

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

Aysolin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2017
107
134
Bu yöntem daha önce burda açılmış olabilir umarım gereksiz konu açmıyorumdur amacım tekrar gündeme getirmek.
Öncelikle sivilce tipimden bahsediyim. Alnımda göze aşırı batmayan renksiz yani ten rengi ama sayısı çok olan minik pütür pütür sivilcelerim vardı.

Şöyle bi formül okudum;

Resorcine: 8 gr.
Alkol: 125 gr.
Aseton: 125 gr.
Eau de Rose (Saf gül suyu): 100 gr.

Bu formül rahmetli bi dermatoloğun tarifiymiş şuanda adını hatırlayamıyorum yani her hangi birinin uydurduğu bişey değil bu yüzden gönül rahatlığıyla kullandım.
Bunu eczanelerde yaptırabiliyoruz ama hepsi yapmayabiliyor. Ya malzemelerden biri olmuyo ya reçetesiz yapmak istemiyolar. Bi kaç eczane gezdikten sonra yaptırdım. Karışımı yaptırmadan önce fiyat sormamıştım yapıldıktan sonra 90 tl dediğinde kısa süreli bi şok yaşamadım değil:KK48: Siz bi kaç eczane gezin ve yaptırmadan önce fiyat sorun sonradan benim gibi acaba kazıklandım mı hissine kapılmayın :) Aldım tabiki ve uygulamaya başladım.
500 mllik pet şişede tamamı dolu olmasada doluya yakın bi miktar karışımdı. Bunu spreyli bi şişeye koydum böyle kullanmak daha kolaydı. Her sabah ve akşam makyaj temizleme pediyle yüzümü bastırarak bu karışımla sildim. Bastırarak silme kısmı önemli. Karışımı kullanırken ekstra olarak yüzünüzü banyo yapmak dışında sabunla yada temizleme jelleriye falan yıkamayabilirsiniz. Çünkü zaten yeterince temizleyen ve arındıran bi karışım olduğu için ekstra temizlemek kuruluk yaratabilir cildinizde. 1 ay içerisinde alnımdaki her dokunduğumda elime pütür pütür gelip sinirlerimi bozan sivilcelerimden eser kalmadı. Şuan alnıma dokundukça inanamıyorum pürüzsüz:KK6: Tabi daha şiddetli sivilcelerde nasıl etki eder hiç bi fikrim yok ama denemenizde fayda var diye düşünüyorum.

Soru işaretlerinize cevap vermiş olmak için biraz uzun oldu kusura bakmayın, umarım işinize yarar :)

X