Sivilceli Ciltler Sivilcelerimden nasil kurtuldum

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

Awaken

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Kasım 2016
2.910
5.083
Alnimda üc dört yildir pütür pütür minik renkli renksiz sivilcelerim vardi kizlar.
Yanak bölgemde de normal sivilcelenme vardi.
Alnimdakiler gecti cok sükür.
Yanagimdakiler de gecmek üzere..izler kaldi sadece.
Daha önce herseyi denemistim hicbirsey ise yaramamisti. Sonra kimyasal peelingler hakkinda birkac birsey okudum bilgilendim.
Yüzüm icin aha ve bha karisimli kimyasal soyucu peelingler aldim. Ayrica Niacinamide ve cinko karisimi jel aldim.
Bunlarin ikisini kullandim. Niacinamide ve cinko karisimi sivilcelerime cok iyi geldi. Sonra salisilik asit yani bha kullandim. Yuzdeki üst tabakayi soyuyor en hafifi buymus. Sonra 30% li aha karisimina gectim ama kimyasal peeling lerle daha once tanismamis kisilere daha az % karisimlarla baslamalarini tavsiye ediyorum. Alnimdaki pütürcükler gitti resmen kizlar :halay:
Makyaj bile kapatamiyordu onlari ama kurtuldum sonunda.
Yüzümün rengi acildi resmen. Simdi de kirisikliklara sira geldi.
Retinol ve türevleri hakkinda bilgiler edindim. Bu arada onlarda sivilce ve akneye karsi iyi geliyor ama soyucu islemi ve kirisikliklara karsi etkiside var uzun sure kullanimda.
Yalniz soyucu etkisi olan ürünlerde en hafif % den baslamali kizlar.
Yani yuzunuzu yavas yavas bunlara alistiracaksiniz. Benim ilk kullandigim retinol ürünü 1% .sonra 2ye gectim ve hedefim tretin kullanmak suan.
Alistirma yapmazsaniz kimyasal yaniginiz olur. Cildiniz birden soyulur kizarir aci cekersiniz.
Gunesten korunmak da en onemlisi bunlari kullanirken. Cunki yeni cilt tabakaniz daha hassas olur.

Sivilceli olan ciltler icin bu ürünleri arastirmalarini tavsiye ederim. Kendiniz bilgilenin okuyun arastirin yukarda yazdiklarimi. Bilmediginiz seyleri kulaktan duyma veya okuma ile kullanmayin. Sivilceleriniz icin uzulmeyin cunki dogru seyleri kullaninca gececek hepsi merak etmeyin.
Ben gercekten yazdiklarimin faydasini gordum ve baskalari da faydalansin diye kisaca paylasiyim dedim.

Son düzenleme:
Konunuz güzeli, önerileriniz doğrusu. Merak etttim yalnız bu çinko niacinamide karışımı jeli nereden aldınız hangi marka bu?

Konunuz güzeli, önerileriniz doğrusu. Merak etttim yalnız bu çinko niacinamide karışımı jeli nereden aldınız hangi marka bu?

Marka paylasimi yasak galiba..
Ama uzun süredir üyeyim..umarim sorun olmaz.
The ordinary markasinda bulunuyor bu jel.

Marka paylasimi yasak galiba..
Ama uzun süredir üyeyim..umarim sorun olmaz.
The ordinary markasinda bulunuyor bu jel.

Aldım bir kaç ürün onlardan, daha da almayı düşünmüyorum. Cerave kullanıyorum, salisilik asit ve benyozl peroxide. Ve retinoik asit

Aldım bir kaç ürün onlardan, daha da almayı düşünmüyorum. Cerave kullanıyorum, salisilik asit ve benyozl peroxide. Ve retinoik asit

Ben bircok ürünlerini aldim ve daha da almayi dusunuyorum. Bütceme göre fiyatlari uygun. Ama cerave markasina da bir göz atayim..bir ara gördum ama uzerinde durmamistim.

Gerci markasi pek önemli degil. Önemli olan cilde ve cildin problemlerine karsi uygun iceriklerinin olmasi bir üründe..oda herkese göre degisiyor zaten.

Ben bircok ürünlerini aldim ve daha da almayi dusunuyorum. Bütceme göre fiyatlari uygun. Ama cerave markasina da bir göz atayim..bir ara gördum ama uzerinde durmamistim.

Gerci markasi pek önemli degil. Önemli olan cilde ve cildin problemlerine karsi uygun iceriklerinin olmasi bir üründe..oda herkese göre degisiyor zaten.
Sanırım yurtdışından yaşıyorsunuz Türkiye de bunları bulmak oldukça zor çünkü

Sanırım yurtdışından yaşıyorsunuz Türkiye de bunları bulmak oldukça zor çünkü

Evet yurtdisinda yasiyorum.
Turkiyede yasasaydim bu karisimlari eczanelerde yaptirirdim kendime sanirim.
Tabi oluyorsa..
Hyalüronik asiti kapsül formunda kullanmak istiyorum ayrica ek olarak.
Sizin daha cok bilginiz varmis. Bu konuda önerileriniz varmi acaba bana? Ya da siz kullandiniz mi hic?

Evet yurtdisinda yasiyorum.
Turkiyede yasasaydim bu karisimlari eczanelerde yaptirirdim kendime sanirim.
Tabi oluyorsa..
Hyalüronik asiti kapsül formunda kullanmak istiyorum ayrica ek olarak.
Sizin daha cok bilginiz varmis. Bu konuda önerileriniz varmi acaba bana? Ya da siz kullandiniz mi hic?

Açtığım bir konu var aslında orada epey yazdım. Sen de zaten benimle aynı noktaya gelmişsin ne ve nasıl kullanman gerektiğini biliyorsun.

X