Sivilceli Ciltler Sivilcelerden nasıl kurtulurum diyenlere

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

havinia

Guru
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2010
373
61
Sivilcelerden kurtulamıyorsanız, denediğiniz birşey kalmadı ise birde bunu deneyin arkadaşlarım.

Gerekli malzemeler:
* 1 çay kaşığı zencefil,
* 1 tatlı kaşığı bal,
* 1 çay kaşığı tarçın,
* 1/4 fincan limon suyu,
* 1/4 kuru soğan,
* 4 diş sarımsak
Limon suyu, bal, tarçın ve zencefili karıştırıp, maske kıvamında bir karışım elde edin. Maske şeklinde, cildinize sürüp, 15-20 dakika bekletin. Ilık su ile yıkayın.
İnatçı sivilceleriniz varsa soğan ve sarımsak karışımını uygulayın:
Eğer sivilceleriniz çok inatçı ise, soğan ve sarımsağı ezin ve sivilcelerin üzerine koyun. Sivilceleri yakar ve çabuk bir şekilde sivilcelerden kurtulmanızı sağlar.
Akneli cilde sahipseniz aşağıdaki önerileri mutlaka deneyin:
* Türk kahvesi telvesi, sivilcelerin üzerine sürülür. 15 dak bekletip ılık su ile durulayın.
* Esmer şekeri, bir miktar ılık su ile karıştırın. İçine, zeytinyağı ilave edip, karıştırın. Bir pamuk yardımı ile cildinize sürüp, 15-20 dak bekletip, ılık su ile yıkayın.
* Cildinizi sodaya batırmış olduğunuz pamuk ile silin.

Bir başka öneri arkadaşlarım

Elif Güveloğlu sivilceleri gidermek için havuç maskesi tarifini verdi:

Malzemeler:

• 1 tatlı kaşığı bal

• 2 yemek kaşığı havuç suyu

• 1 yemek kaşığı süzme yoğurt

Hazırlanışı: Yoğurdu iyice karıştırdıktan sonra içine balı ve havuç suyunu koyarak iyice karıştırın.

Maskeyi cildinize sürdükten yarım saat sonra cildinizi ılık su ile yıkayın.

Etkileri: Havuç maskesi cildinizin asit-baz oranını dengeler, Aynı zamanda hasarlı ciltler için onarıcı etkisi vardır. Havuç maskesini haftada 2-3 kere uygulayabilirsiniz.

Dr. Elif Güveloğlu

Son düzenleme:
Sivilcelere sarımsağı hiç tavsiye etmiyorum.Hele cildi hassas olanlara asla.Ben bi keresinde yeni çıkan sivilceme sürmüştüm nasıl yaktı kıpkırmızı oldu anlatamam o kızarıklığı gidercem diye neler çekmiştim.Diğer formüller olabilir ama.Denemeyi düşünüyorum.Umarım işe yarar :44:

tarcını pek tavsıye etmıyorum aslında suratta kardesımın suratı kıpkırmızı olmustu cok korkmustuk o gece

X