merhaba ben ayse, onaltiyasindayim,onikiyasindan beri sivilcelerle başım dertte.çeşitli sabunlar, kremler,jeller,maskeler,sirke vb denedim.başkalarında işe yarayan önerilen şeyler bana yaramadı.hakiki kil maskesi kullaniyorum yaglardan arindiriyor temizliyor ama sivilce olusumuna fayda etmiyor.birinin önerisiyle nerisona c adlı kreme başladım birkaç gün etki etti ama duzenli kullanmama ragmen sivilce cikmaya devam etti. sonra farkettimki suratımda yağ bezesi gibi küçük küçük sivilceler var alın bölgemde çenemde ve yanaklarımda özelliklede yanak çizgilerimde ve ben bu şeyleri yok edemiyorum bu yuzden teker teker büyüyüp sivilce oluyorlar. ne yapmalıyım sıkınca içindeki yağlar hafif çıkıyor ve kayboluyor ama hem iz kalabilir hemde
aşırı derecede var sıkılmıycak kadar kücük olanlarda var isilik gibi. bunları kaybetmek için ne yapmalıyım ne kullanmalıyım. bunlardan kurtulursam sivilce olusumuda durur diye düsünüyorum okul açılıcak ve suratim berbat halde yardimlarinizi bekliormm (normalde fotograftaki gibi yagli degil cildim fotografta krem var) (