Merhaba herkese öncelikle benim cildim yağlı ve gözenekli hiçbir zaman aşırı bir sivilce sorunum olmamıştı ama geçen sene neden bilimiyorum
stresten olabilir belki yanaklarımda baya büyük sivilceler çıkmaya başladı öyle 1 2 ay fln dolandım ortalıkta
sonra başladım internetten arama yapmaya maskeler ilaçlar fln gördüm hep ama hiçbirini gözüm tutmadı sonra bi youtube kanalında bir videoda bir maske tarifi gördüm ve ilk defa aklıma yatan bir maskeydi maskede
1)aspirin( 2 yada 3 tane)
2)bal (yarım çay kaşığı)
3)su (aspirinleri eritecek kadar 4 5 damla)
bulnuyor.
Öncelikle aspirin bildiğimiz klasik aspirin bebe aspirini yada coraspin değil eczaneye suda hangisi eriyor deseniz verirler zaten ben 100mglık aspirin kullanmıştım diğerleri nası olur yada yapılır mı bilmiyorum ancak şunu söyleyeyim sivilce geçiren en etkili şey salisilik asittir ve buda aspirinde bolca ve ucuzca bulunabilir
aldığımız bir çok kozmetik sivilce ürününde salisilik asit bulunuyor zaten neyse yüzünüzün büyüklüğüne ve sivilceli bölge miktarına göre 2 yada 3 tane aspirini bir çukur kaba koyun üzerine 4 5 damla su koyun bu miktar aspirin püre gibi olana kadar konur sonra tatlı kaşığının arkasıyla aspirinli sulu püreyi biraz ezdirin 2 3 kez ezdirmek yeterli olur sonra yarım çay kaşığı balı(çam yada çiçek balı) ekleyin üstüne ve kaşıkla ezdirmeden iyice karıştırın maske hazır
yani toplam 3 malzemeli
Sonra elinizle göz çevresine kesinlikle değirmemek şartıyla
yüzünüze yada sivilceli yerlere sürün sürerken tüm aspirini kullandığınızdan emin olun çünkü asıl işe yarayan o. Ayrıca sürerken yavaşçe peeling yapar gibi biraz ovalayın heryere sürdükten sonra yüzünüzdeki maskeyi 10 dk civarı bekletin maske kururken çenenizde bal ve su karışımı biraz akabilir bu şekilde maske kuruyacak 10 dk bekledikten sonra ılık suyla ellerinizi ıslatın ve maskeyi sürdüğünüz yerlere koyun yani maskeyi biraz nemlendiriyoruz burda sonra yine peeling yapar gibi ovalayın cildinizin hassasiyet durumuna da dikkat ederek ovalayın sonra ellerinize bbulaşan maskeyi yıkayın ve yine ıslak ellerinizle ovalamaya devam edin sonra yine elleri yıkayın yani maske tamamen çıkana kadar ellerinizdeki maskeyi yıkayıp nemli ellerle tekrar ovalayın tüm maske yüzünüzden temizlenince yavaşca havluyla kurulayın işte bu kadar bebek poposu gibi yumuşak yüzünüz oldu
ben bu maskeyi ilk başta 4 5 gün arka arkaya yaptım zaten sivilceler kurumaya başlıyor. sonra azalttım sıklığını artık sivilce çıkacak gibi olduğu zamanlar yapıyorum bide en önemlisi eski sivilce lekelri de geçiyor
çok uzun bi yazı oldu ama elimden geldiğince ayrıntılı yazmak istedim yalnız bunu uygulamadan önce boynunuzda falan bi yerde mutlaka deneyin alerji fln olmayın çünkü ben alerjiğimdir çok şeye ne olur ne olmaz
bide ben arkasından nemlendirici fln sürmüyorum çünkü bnm cildim zaten cok yağlı ve bal zaten yüzünüze bir nem veriyor. Oh bitti sonunda