SİVİLCE TEDAVİM

llillya

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Ocak 2016
11
4
28
Öncelikle herkese merhaba arkadaşlar.Size sivilce tedavimden bahsetmek istiyorum umarım sizinde işinize yarar.Öncelikle cildim karma bir cilt .T bölgem yağlı özelliklede burnum.Parmağımla ellediğim anda elime yağ geliyor resmen.Ve siyah nokta problemim var.Sürekli sivilcem çıkar sivilcemin olmadığı bi gün şu zamana kadar olmadı diyebilirim. Ama şu açıdan şanslı olduğumu düşünüyorum çünkü sadece çene bölgemde sivilcelerim çıkıyo . Ve ben sürekli ellediğim ve sivilcelerim kuruduğunda onları koparttığım için hep iz kaldı ve sizde bilirsiniz ki hiç hoş bi görüntü değil her ne kadar kapatıcıyla fondotenle kapatmaya çalışsamda bu beni rahatsız ediyor. Çok uzun zamandır bir doktora gidip sivilce tedavisine başlamak istemiştim. Bi türlü kısmet olmamıştı ta ki 1 hafta önceye dek. O kadar çok şey denedimki bugune kadar hiçbiri bende işe yaramadı ve bende en sonunda doktora gitmeye karar verdim. Öncelikle gittiğim hastane surp pırgiç ermeni hastanesi . Doktorum ise Vahe Kösem. Doktorla ilgili iyi yada kötü bi yorum yapmak istemiyorum çünkü tedaviye yeni başladım ilerki günlerde yorum yapıcam. Vahe beye gittiğimde çenemde her zamankinden daha az sivilce vardı vahe bey yaşımdan kaynaklı sivilce sorunumun olduğu çok fazla siyah noktamın olduğunu ama bunları geçiriceğini söyledi. İlk başta bana 4 tane ilaç yazdı. 1-tetradox kapsül 100 mg 2-Sivex losyon 3-Isotrexin jel 30g 4-Clindoxyl . Tetradox antibiotik her akşam yemek yerken arada içiyorum bundan 2 kutu yazdı 1 ay boyunca kullanmam gerektiğini söyledi. Sivex losyon akşamları sivilce üstüne uyguladığım bi krem. Isotrexin (buna gece güzeli diyolarmış) geceleri maske halinde yüzüme uyguluyorum sabah kalkınca yıkıyorum ve son olarak clindoxyl onuda sabah kalktığımda tekrardan sivilce üzerine uyguluyorum. Şimdi bendeki etkilerine gelelim. Isotrexin jeli 4 gün sürdüğümde ertesi sabah bi kalktım yüzüm kıpkırmızı sivilcelerim özellikle ve bildiğiniz cildim kupkuru halı gibi. O kadar iğrenç bi görüntü ki inanamazsınız. Bu arada vahe bey demiştiki herhangi bi ilaç yan etki yaparsa hemen gel ilacını değiştirelim neyse aradan 1 gün geçtikten sonra doktora gittim ve ilacımı değiştirdi ve dediki isotrexin çok etkili bi ilaç zaten amacımız sivilceleri kurutmaktı ama sen bu görüntüden rahatsız olduysan ilaçları değiştirelim dedi . Yeni ilaçlar yazdı 1-Differin 2-Locoid Lipokrem 3-Bepanthen Plus . İsotrexini bırakıp bunlara başla dedi. Aradan 1-2 gün geçti cildimdeki kuruluk gitti eskiden olan sivilce lekelerimde azalma olduğunu gördüm ve siyah noktalarım kesinlikle azaldı. Bende daha çabuk iyileşsin diye belki iyi bişey yapmadım ama isotrexine devam ettim bu arada isotrexine devam ederken diğer ilaçlarıda kullandım:) yani toplamda 7 ilaç kullanmış oldum. Gelelim hepsini bi güne nasıl sığdırdığıma :) bu arada sivilce kremlerini yüzüme sürdükten sonra yüzümü yıkamak zorunda olduğum için sebamed in kompakt sabununu aldım fiyati 21 tl. Sabah kalktığımda clindoxyl sürdüm akşamüstü sivex losyon yüzümü yıkayıp tekrardan bepanthenle locoid i karıştırıp sivilcelerime ve sivilce lekelerime sürdüm akşam yemeğimi yerken tetradox içtim gece yatarken sivilcelerime (çabuk geçmesini istediğim yerlere) isotrexin sürdüm ve diğer yerlerede differin sürdüm. Sürekli bunu tekrarladım ama bu arada isotrexini 3 gün kullanıp 1 gün bıraktım differinide aynı şekilde kullandım bugün sivilce tedavimde 9.günüm . Kesinlikle sivilce izlerimde azalmalar var ve siyah noktalarımda. Umuyorum ki 1.ayın sonunda istediğim gibi bi cilde ulaşıcam :) sizinlede sürekli gelişmeleri paylaşıcam . Hepinize teşekkür ederim okuduğunuz için herhangi bi sorunuz olursa cevaplamaktan memnuniyet duyarım. Umarım sivilcesiz günlere hepimiz ulaşırız :)

sıvılce ve akneye tek çözum kil arkadaslar bos yere paralarınızı harcamayın derım . rabbım vermıs deneyın ve hemen zaten sonuc alırsınız.

Bende bir karışım denedim yüzümde sivilceler geçti. Bu karışımın bir artısı da yara ve iz kapatıcı kırışık önleyici etkisinin olması.

Benim de cildim çok yağlı ve akne problemim var.Ve daha önce sivilceleri koparıp patlattığım için izler var.Ben her akşam yatmadan önce yüzümü limon sabunu ile yıkıyorum,suyla seyreltilmiş elma sirkesi ile siliyorum ve avon winter insentive yüz kremiyle nemlendiriyorum.Sivilce ve izlerden çok rahatsızım.Yüzüme yaptığım uygulamalarla ilgili görüş ve önerilerinizi alabilir miyim,lütfen...

bu kadar zahmete katlanmanıza gerek yok arkadaslar Lr ın urunleri ıle cok daha kolay ve hızlı veda edebılırsınız bu soruna.yardımcı olmamı ısteyen arkadaslar instagram hesabımdan takip edip ulasabılırler..SAGLIKGUZELLİKKOZMETİK

Çok yağlı bir cildim var kimyasal peeling yaptirmayi dusunuyordum doktorum Mehmet Akgun le gorustum gec kalmışım :KK43: simdi bu yazdiklarinizi deneyecegim verdiginiz bilgiler icin tesekkurler

X