Sivilce takıntısı

_sushico_

Guru
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2010
1.712
1.192
38
merhabalar sayın meltem hanım
Ben sizinle kardeşim hakkında konuşmak istiyorum.Kendisi üni.hazırlık öğrencisi,erkek ve 19 yaşında.yaklaşık 2-3 senedir ciddi anlamda sivilce takıntısı var.yüzünde minicik bir sivilce çıktığı anda hayatı kendine zindan ediyor.dışarı çıkmıyor,kimseyle göruşmüyor,konuşmuyor,iştahı kesiliyor.zaten sivilcesi çıkıcak diye senelerdir çikolata,baharat gibi yiyecekleri tuketmiyor.genel anlamda hayattan zevk alan biri değil,çok zor mutlu oluyor,bu durumun 2 sene önce yaşadığımız kötu olaylarla ilişkili olduğunu düşünüyorum.şuanda ilaç kullanıyor psikiyatra gittik ancak pek etkili olmadı.okul ve iş hayatında hiç başarılı olamıycak böyle giderse.sizin fikrinizi almak istedim..teşekkurler

Anlattıklarınız kardeşinizde ergenlik ile ilgili tipik bir sıkıntı olan bedeni ile henüz tam barışmamış olmayı gösteriyor. Bu da son derece normal. Ama kardeşinizin barışıksızlığı sıradan bir ergenin göstereceğinden çok daha yüksek. İki sene önce neler yaşadınız bilemiyorum, ama ciddi deprese edecek bir olaysa ve ilaç kullanmasına rağmen beklenen etki oluşmadıysa, ilaç kullanımı ile eşzamanlı olarak ergenlerle çalışan bir psikologa başvurarak bir süre düzenli psikoterapi almak doğru olacaktır.
İyiliklerle,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…