Lekeler, Çiller sivilce sonrası kızarıklıklar

Lekeler, Çiller ve Cilt Rengi Sorunları

enamel43

Üye
Kayıtlı Üye
26 Ağustos 2019
3
1
26
Merhabaa Kadınlar Klübü

21 yaşındayım karma bi cildim var (çene burun ve çevresi yağlı yanak ve geri kalan bölgeler kuru)
Fazla akneleri olan biri değilim çok çikolata yiyince ve sadece özel günler esnasında sivilcem çıkar siyah noktalarım da orta denebilecek seviyede.
Fakat ne zaman sivilcem çıksa ve kaybolsa arkasından kırmızı iz bırakıyor fotoğrafları bıraktım rahatsız olursanız özür dilerim :KK43:

Ne yapsam bilemedim alabileceğim krem maske var mı? sizlerinde çözüm için böyle deneyimi ya da duymuşluğu varsa yazabilir mii :KK15:

çen.jpeg
WhatsApp Image 2019-08-26 at 20.31.16.jpeg

Cilt bakım rutinin nasıl hangi ürünleri kullanıyorsun?

günde 1 kere akşam dermoskinin yüz temizleme köpüğüyle yıkayıp dermoskin nemlendirici ile yüzümü nemlendiriyorum
evden çıkmadan önce ise su ile yıkayıp nivea 30 faktörlü güneş kremi sürüyorum ama çok yoğun nemlendirici tarzı bi yapısı var yüzüme yağ sürmüş gibi yapıyo fakat 1 haftadır köydeyim bunların hiçbirini yapmadım

haftada 1 de aloevera kakao bal ve türk kahvesi ile bi maske hazırlıyorum genelde bu şekilde bu rutinin dışına pek çıkmam

Dermoskin markasından hiç ürün kullanmadım ama iyi diye duydum. Aynı markadan Aha+bha kremi deneyebilirsiniz. Rutininize salisilik asitli bir tonik veya krem de ekleyebilirsiniz benim de sivilcelerim çıkıyor ve bütün yaz salisilik asitli bir ürün kullanmadığımı fark ettim.

Bu arada güneş kreminizi de eve geldiğinizde temizlemeyi unutmayın bu da sivilceye neden olur.

Bu arada benim de sivilce izlerim var geçen ilkbaharda la roche posay'ın effaclar kremini denemiştim. Yoğurt gibi sadece lekeli kısma üst üste 2 3 gece sürdüğümde resmen sürdüğüm bölgeyi kızartıp birkaç gün içerisinde de o bölge kızarıp kabuk oluşturmuştu. Kabuğun altından kahverengi bir deri gözükmüştı ve ilk önce iz kalacak zannetmiştim. Ancak yine la roche'un cicaplast kremini bölge mümkün olduğunca çabuk iyileşsin diye yine onu da yoğurt kıvamında sürmüştüm ve bazı lekelerim iyileşmişti bu şekilde. (Benim cildim asitlere karşı hassas olduğu için soyuldu belki de herkeste aynı etkiyi göstermeyebilir sonuçta dermokozmetik bir üründen gözle görülür bir soyulma beklemek çok mantıklı değil.) Tabi araya yaz girince asitli ürün kullanımına son verdim ve sivilcelere artan hava sıcaklıklarıyla birlikte yüzümün daha da yağlanması sonucu meydan çıktı. Eylül'ün sonuna doğru o dediğim ürünü ve başka ürünleri tekrar alıp kış için teni bir rutin oluşturacağım. Sivilce lekelerine müdahale etmek için henüz erken, en azından benim yaşadığım bölgede. Eğer denediğim yöntem işe yararsa tekrar eylül sonu ekim başı yazarım yinr sana burdan. Şu anda ben de kırmızı sivilce izlerimle dolaşıyorum dokunmuyorum.

Dermoskin markasından hiç ürün kullanmadım ama iyi diye duydum. Aynı markadan Aha+bha kremi deneyebilirsiniz. Rutininize salisilik asitli bir tonik veya krem de ekleyebilirsiniz benim de sivilcelerim çıkıyor ve bütün yaz salisilik asitli bir ürün kullanmadığımı fark ettim.

Bu arada güneş kreminizi de eve geldiğinizde temizlemeyi unutmayın bu da sivilceye neden olur.

Bu arada benim de sivilce izlerim var geçen ilkbaharda la roche posay'ın effaclar kremini denemiştim. Yoğurt gibi sadece lekeli kısma üst üste 2 3 gece sürdüğümde resmen sürdüğüm bölgeyi kızartıp birkaç gün içerisinde de o bölge kızarıp kabuk oluşturmuştu. Kabuğun altından kahverengi bir deri gözükmüştı ve ilk önce iz kalacak zannetmiştim. Ancak yine la roche'un cicaplast kremini bölge mümkün olduğunca çabuk iyileşsin diye yine onu da yoğurt kıvamında sürmüştüm ve bazı lekelerim iyileşmişti bu şekilde. (Benim cildim asitlere karşı hassas olduğu için soyuldu belki de herkeste aynı etkiyi göstermeyebilir sonuçta dermokozmetik bir üründen gözle görülür bir soyulma beklemek çok mantıklı değil.) Tabi araya yaz girince asitli ürün kullanımına son verdim ve sivilcelere artan hava sıcaklıklarıyla birlikte yüzümün daha da yağlanması sonucu meydan çıktı. Eylül'ün sonuna doğru o dediğim ürünü ve başka ürünleri tekrar alıp kış için teni bir rutin oluşturacağım. Sivilce lekelerine müdahale etmek için henüz erken, en azından benim yaşadığım bölgede. Eğer denediğim yöntem işe yararsa tekrar eylül sonu ekim başı yazarım yinr sana burdan. Şu anda ben de kırmızı sivilce izlerimle dolaşıyorum dokunmuyorum.

Benim bulunduğum bölgede 1 ay sonra güneş kalmaz kış başlar ama bir ay güneşe maruz kalmak bile bu kırmızılıkları kahveye dönüştürüp kalıcı olmakta yeterli diye düşünüyorum o_O
La Roche Posay cicaplastını alacaktım bende araştırdım fakat çoğu kişide sizdeki tepkilere benzer kızarma vermiş bazıları da dediğiniz gibi bölgesel kullandığı halde o bölgelerde sivilce oluşturmuş o yüzden Avene cicaplast sipariş verdim onu kullanıp eğer faydasını görürsem bende burayı yeşillendiririm, salisik asit konusunda kesinlikle haklısınız bende ürün yerine maskeme limon damlası eklemeyi düşünüyorum tavsiyeleriniz için çokkk teşekkür ederim eğer çözüm bulursanız yazar mısınız takip ediyo olacağım.

o kızarıklıklar bir süre sonra geçer, belki iki hafta a3 hafta alır ama gider endişelenme, tabi bunun için birşeyler kullanırsan daha hıozlı geçer

X