Sivilceli Ciltler sivilce sıkılmalımı sıkılmamalımı

Sivilceli Ciltler ve Çözümleri

CennetKokulum

kuzusu'nun kuması
Kayıtlı Üye
17 Ağustos 2007
2.451
36
sıkılmamalı denır hep ama sıkmayıncada lanet şey derının altında 3 ay bıle patlamadan kalır kıstlesır eeeeeee hangısı ıyı bır bılen varmı ben sıkmadım 1 ayı ectı grı renge dondu sıktıklarımın ızı kırmızı sıkmkadıklarımın grı hangısı ıyı acep hangısını secsem kırmızı daha ıyı heralde

canim sikilmamasi yönünde hep fetvalar var ama dedigin gibi ellemiyorsun,bi bakiyorsun sönmüs rengi morarmis,bide bakiyorsunki tekrar ayni yerlerden patlak vermis.hangisi daha iyi bende acikcasi bilmiyorum.

yani bu kadar derinden sivilceler cikiyorsa hala bir doktorla gorusmeni oneririm..
28 yas cunku artik sivilce zamaniini coktan asmis olan bir yas.
derinden diyorsun bi de..

sıkmamak daha iyi canım...
ben roaccutane tedavisi görüyorum, sana şunu söyliyim,

o hani sivilceyi sıktığımızda dışarı çıkan beyaz sıvı var ya, o sivilceye neden olan şey değil...beyaz sıvı, sivilcenin (yani mikroplu kapalı komedonun), kendini korumak adına ürettiği bir çeşit ödem.

eğer onu sıkıp çıkarırsan, sivilceyi mikroplara karşı savunmasız bırakırsın ve kenarlarına, yanlarına yayılmasına sebep olursun...

ve asıl sivilceye sebep olan mikrop-bakteri neyse artık, o çok derindedir ve onu sıkarak yok edemezsin...

ki, yaş 28 diyorsun, bu yaşta sivilcen varsa, bir iç hastalık sorunun olabilir ve hassas demişsin, hiç elleme derim...
sonra izlerle uğraşır durursun...

ben bi ara sıkmıyordum sivilceler ellemedikçe yayıldı ve hep mor mor iz kaldı
şimdi sıkıyorum sivilce sayısı azaldı ve izleri daha çabuk geçiyor
tabi bu benim fikrim

Tabii ki sıkılmamalı.
Sıksam mı sıkmasam mı diye düşünenler buradakı 1-2 kişinin "sıktım birşey olmadı" laflarına bakıp da yüzlerine zarar vermesinler. Bütün doktorlar, cilt uzmanları bas bas bağırıyor "kesinlikle sıkmayın, ellemeyin" diye. Bunlar birşeyi biliyorlar ki söylüyorlar. Siz hiçbir uzmanın sivilcelerinin sıkılmasını önerdiğini duydunuz mu?

kızlar benım hormonal bır problemım yok normla cıkmıstı 2 sene once hepsı cılt dengem bozuldu sanırım bu agda olayı ıyıce attırdı hepsını yapmıycam artık capılexsıde 1 yıl kullanırım olsun

Şmdiye kdr ben oluşan akneleri hep sıktım..içinde kalmaları dha kötü diye..Ve belkide cildimden bilmiyorum hiç birisinin izi kalmadı...İçinde kalırsa daha kötü değil mi zaten sonuçta içinde bir sürü bakteri var...bence sıkılıpp sabunla yıkanmalı daha sonrada limon suyunu yüzünüzde 3-4 dk.bekletinde yumuşacık oluyo...

siyah noktalar sıkılmalı bence ama hijyenli bir şekilde yani duştan sonra cilt açıldığı gözenekler genişlediğinde eller temizken bir pamuk yardımıyla yada temiz tırnaklarla fazla bastırmadan burun ve kenarlarındaki siyah noktaları sıkıyorum biraz kızarıyor o gun dışarı çıkmıyorum ama ertesi gün cilt bakımına gitmişim gibi bembeyaz cildim oluyor:)opuyorumnanaktan

ben ne zaman sıkmadıysam acısından öldüm öldüm dirildim.. belki benimkinin cinsi öyleysi.. cildimde cok hassastır.. içten cıkar benimkilerin cogu ve yüzeye pek vurmaz.. vuranlarıda hiç affetmedim.. cunku canımın acısını ben bilirim =) yaş 23 hala bu işle ygrasıyorum.. insallah daha fazla ugrasmam... canım sen elleme yinede iz kalır leke olur dahada dagılır belli mi olur...ant,biyotik kremler sür işac yazdır...

siyah nokta problemim yok ama bi kac tane cıktı ilac alırken.. fakat siyah noktalarını sıkmayıp zamanla cok buyuyen tanıdıklarım var.. bide babam hiç ellememiş tas gibi sert kocaman bişey cıkardık.. igrencti.. bence temizlenmeli en temiz yolla...

yaş ilerledikce cilt dengemiz bozuluyor yani beslenme sekli sigara kullanımı stres cildi bayagı yaglandırırıyor gozeneklerı acıyor gozeneklerımde cok genısledı delık delık gıbı bayagı benımkıler de ıcden cıkıyor sıkılacak gıbı degıl zaten ızı kalanlar ıcten cıkanlar

ya benim cildimde mi bi gariplik var bilmiyorum ama ben sıkmazsam daha kötü oluyor kafamçokkarıştı izi kalıyor resmen sıkmadıgımda...bu yuzden içinden artık iltihabı bitip kan çıkmaya baslayana kadar sıkıyorum ben sonra da temizliyorum...bu arada tavsiyem sıkacaksanız tırnakla sıkmayın...ben parmaklarımı büküp ortadaki kemiklerle sıkıyorumdaha iyi oluyo valla :lepi: zaten izi yapan tırnakla sıkmak derdi etrafımdakiler hep

X