Sivilce Kızarıklarım (Resimli) Yardım Edermisiniz?

denizimsii

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2011
171
2
Merhaba arkadaşlar. Ben 17 yaşındayım ve sivilce problemim vardı sadece yanak bölgemde olmak üzere. Sivilcelerim kurudu fakat izleri (izleri derken sadece kızarıklıkları çukurluk yok bir tane dışında) bunlardan çok rahatsızım. Tretin kullanmıştım bir hafta sadece yüzümü kızarttı ve yakmıştı delirmiştim üzüntüden 10 gündür madecassol ile biraz olsun düzeldi. Ama benim bu üst deriyi atmam gerekiyor. Bunun için az önce expigment %2 aldım eczacı verdi durumu anlatınca. Sürekli bilgisayar başında olduğumdan + olarak 50 faktörlük güneş koruyucu aldım. Açıkcası kullanmaya korkuyorum.. Cildim yine yanar mı diye. Ama hem yanan bölgeyi hemde kızarıklığı almak istiyorum.

Elimde olan kremler + olarakta kantaron yağı aldım fakat pek faydası olmadı.

Nasıl bir tedavi uygulamalıyım şuan expigment'e geçtim yüzüme ilk kez sürdüm. Bunu kullanıp sabahları da madecassol mu sürmeliyim en etkili ve çabuk sonucu nasıl alırım?

Buyrun bunlarda yüzümün durumu.

Doktora gittim ilaç kullandım fakat izlere bi faydası olmadı. Gerçekten depresyona girdim yardımcı olursanız minnettar olurum.

canım çok geçmiş olsun ..bende bu yollardan geçtim işin zor zahmetli daha doğrusu o kremlerin hepsini doktormu verdi sen mi aldın..biraz karıştırmışsın bence..sivilce tedavisi hele de leke tedavisi uzun bi zaman ister öle 1 2 aylık bi olay olsa keşke..ben roaccutane isimli hapla geçirdim (tavsiye etmem 2 yıl sonra tekrarladı bidaha kullandım azda olsa 5 yıl sonra yine sivilceye meyilli ve çene bölgem lekelerle dolu..)benim tavsiyem araştırıp iyi bir doktora gitmen kullandıgın ilaçlarıda yanında götürebilirsin önüne dök ilÇLARı durumunun ciddiyetini anlasın ..daha sonra sana uzun vadede kontrollü olarak bir program çıkarsın kontole gitki işe yarıyormu o doktor gözüyle daha iyi anlar tabi bu arada asla dokunma mümkünse elini yüzüne hiç değirme(eldeki mikrop miktarı azınsanmayacak seviyede)ve sabunda kullanma temiz bol suyla sık sık yıka..kuruluklar için doktordan bi nemlendirici iste ..güneş koruyucu kullanayımmı diye sor ne biliym başının etini ye doktorun emin ol çok yöntem denedim o kadar formül krem ilaç varki..burdada fazla tarifler ve çok karışıklık mevcut başkasında işe yarayan bi başkasını mutlu etmiyo ..o yüzden kendi çözümüne kendin git derim buradaki kimse dr deil ve cilt tipin her şeyiyle farklı yağlı diye tüm yağlı kişiler aynı ilaçla çare bulmaz..baktıgında dr anlyacaktır..sen bikaç hastahaneden dr araştır ve geç kALMA İZLERİN KAHVERENGİYE DÖNMEDEN YERLEŞMEDEN GİT..KOLAY GELSİN CANIM

Son düzenleme:
çok geçmiş olsun..
ben tam 1.5 sene savaştımm hani ergenlik sivilcesi felanda diildi 27 yaşındayım yanaklarımda hep senin gibi sivilceler izlerii hiç gitmiyordu..
Eskidende başka bi hastalığım için gittiğim cilt doktoruma gittim bir polklinikde başhekim hemde cildiyeci..
şöle bi baktı derin akne dedi...
1 yıl tedavi grdüm sivilcelerim 2. ayda cevap verdi tedaviye kaybolmaya başladı..
Tedavim..
1 yıl her ay olmak üzre iğne verdi..
6 ay 1 tane ilaç (isim veriliyormu bilmiyorum) her gün 1 tane 6 ay kullandım düzenli..
birde sabah ve akşam kullanmak üzre solüsyon ve temizleme suyu..
Bunları eczacı hazırlıyoo maske olarak kullandığım karışım 6-7 bişiyi karıştırıp yaptı eczacı akşam sürüp bekletip kurutunca yıkadım..
solüsyon suyu sabah firiksiyon şeklinde uyguladım ve hepsi geçtii iz bile yok..
Ve ben niye 1.5 sene bekledimde gitmedim doktora diye kendime çok kızdım..
kremler vs böle hiç bişi vermedi bana içten kurutmak lazım iğne ve ilaç bana iyi geldi..
maske ve solüsyonda dışdan destekledi..

Umarım sende kurtulursun

Benimde durumum nerdeyse seninkiyle aynı canım okadar kızarık olmasada hafif kızarık benimkilerde kendimi domates gibi hissediyorum şu bayram geçsin gidicem tekrardan doktara verdiği kremler bi halta yaramadı geçen gittiğim doktorun

bi sağlıkcı olarak oral yoldan ilaç kullanma derim canım.. o ilaçlar evet çöok faydalı ama çi organlara çok fazla olumsunz etkisi var. yaşın çok küçk dha ve kötü bi cildin yok. ürün önermek doğru olurmu bilmiyorum ama biodermanın sensibio serisini kullanıyorum ben. tretin ve expigment cildini fazlasıyla tahriş eder dikkatli kullan o kremleri. eğer yüzünde fazla tahriş olduysa bir süre ara ver.

bence bi süre ımex ve madecassolla devam et tatlım sadece. expigmenti gündüz kullanma leke yapar. gece kullandığın zamanlrda da gündüz yüksek faktörlü güneş koruyucu kullan.. expigment te tahriş edici bi krem elindeki jeller de hepsini birlkte kullanmaya kalkışırsan cildinin yağ su dengesini bozarsın ve düzeltmk te zor olkur. madecassola devm et cildinle çok uğraşma derim ben sna:) ben de senin yaşlarında bozdum cildimi ve hala düzeltmeye calışıyorum.

Canım öncelikle geçmiş olsun.. Ben de özellikle regl dönemlerimde uğraşıyorum bu sivilcelerle. O yüzden seni anlayabiliyorum. Genelde çene kısmımda çıkıyor ve bazıları da ağrılı oluyor çok can sıkıcı. Ben imex kullandım dr. tavsiyesiyle.. İlk zamanlar gerçekten çok iyi geldi. Fondöten niyetine de kullanıyorum arada bir. Yüzüne sabun, şampuan, duş jeli vs. gibi köpüklü şeyler sürme çok faydasını göreceksin. Banyoda sadece suyla lifle, çıkınca gül suyuyla temizle mis gibi, sonra da kantaron yağı sür pamukla. Umarım kısa zamanla sen de kurtulursun sivilcelerden.

Son düzenleme:
sakın kullanma deriyi soyuyo çok uzun zaman sonra yanıt alırsın onu kullanıcksan hayatla bağını kopartman gerek çünkü güneş iz bırakabilir
eğer 6-7 ay sabredebilirsen acnelyse kullan yok kısa sürede kurtulcam diyorsan sana bir tarifim vardoğacı kayısı sabunu ile yüzünü sabah akşam yıka haftada 2-3 kezde kil maskesi yap aktardan yeşil kil al toz halinde 2 kaşık çorba kaşığı kili cam kaseye koy içine kayısı çekirdeği yağı koy 1 çay kaşığı ardından pahalı kaliteli bir süt al 1.5 çorba kaşığı süt koy o beklesin yarm saat sen o sırada yüzünü suyla yıka boş su sonra buhar banyosu yap 15 dk yüzüne bir tencereye su koy kaynat kaynayınca altını kısığa al ve yüzünü tut bi havluylada kapan buhar direk yüzüne gelsin sonra yüzünüdoğacı kayısı sabunu ile yıka bidaha yıka maske de kıvamına gelmiştir karıştır iyice ve yüzüne pamukla sür dudak ve göz altlarına gelmesin kuruma süresine göre 20-30 dk beklet ve yıka zamanla değişimi görüceksin saydığım şeyleriaktardan bulabilirsin doğacı kayıısı sabunu bulamazsan internetten satan yerlr var 5 tl 2 günde teslim bu dediğimi harfi harfine uygula değişimi görüceksin bu sabun çok etkili sabah akşam yıka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…