• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sivilce ilacı ve pcos yardım lütfen

cicilibicili5

Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2013
17
0
16
Amasya
merhaba kızlar 19 yaşındayım yüzümde geçmek bilmeyen sivilceler yüzünden roaccutane adlı ilaca başladım 4.ayımın 18.günündeyim.ilk iki ay 30 mg son 2 aydır da 40 mg kullanıyorum 50 kiloyum.bunun yanında PCO hastasıyım.4.ayımın içinde olmama rağmen hala yüzümde büyük büyük sivilceler çıkıyor normale baktığımda genelde kullananların 3.aydan itibaren sivilce çıkmamaya başlamış acaba pco yüzünden mi yüzüm düzelmiyor hep sivilce çıkıyor yardım kızlar lütfeeenn

ben cevap yazayım canım benim
ben de sivilce ve PCO hastasıydım
aynı zamanda kolesterolum aşırı yüksek

4 yıl önce sivilcelerim için ruakutan tedavisine başladım
kolesterolum yüksek oldugu için 20 mgı geçmedi günlük dozum
9 ay kullandım
son aya dek hep sivilcelerim çıktı
hatta bıraktıktan sonra da çıktı
ama bıraktıktan bikaç ay sonra sivilceler durdu, yüzüme ve dudaklarıma kan geldi
çok güzel bir kız oldum :))

gelelim PCO'ya
aslında ben ruakuanı bırakır bırakmaz doğum kontrol hapına başladım
sivilcemi geçiren de bu hap olabilir orasını bilemiyorum
ama gerçekten sivilcelerim geçti, şimdi hiç çıkmıyor

PCO da geçti bu arada, geçen sene kuru soğan kürü uyguladım 4 ay felan
şimdi adetlerim düzenli geliyor
sivilcem de çıkmıyor

sonuç olarak, keşke önce doğum kontrol hapını başlatsalardı
ama olsun madem ruakutana başladın
yılma devam et
kullan tedavini bitir
sonra çok rahat edeceksin

merhaba kızlar 19 yaşındayım yüzümde geçmek bilmeyen sivilceler yüzünden roaccutane adlı ilaca başladım 4.ayımın 18.günündeyim.ilk iki ay 30 mg son 2 aydır da 40 mg kullanıyorum 50 kiloyum.bunun yanında PCO hastasıyım.4.ayımın içinde olmama rağmen hala yüzümde büyük büyük sivilceler çıkıyor normale baktığımda genelde kullananların 3.aydan itibaren sivilce çıkmamaya başlamış acaba pco yüzünden mi yüzüm düzelmiyor hep sivilce çıkıyor yardım kızlar lütfeeenn

mrb cnm bende PCO hastasıyım 3. yılım doğum kontrol hapı kullanıorum son 1 yıldır neredeyse yüzümde hiç sivilce çıkmıor bu roaccutane çok güzel bi ilaç olmasınla beraber çokta yan etkileri var doktorun bunlardanda bahsettimi sana? eğer PCO yüzünden sivilcelerin çıkıyorsa doktorunlada konuş doğum kontrol hapına başla derim bende hem tüylenme hem sivilce sorunları vardı çok şükür neredeyse bitme durumunda

mrb cnm bende PCO hastasıyım 3. yılım doğum kontrol hapı kullanıorum son 1 yıldır neredeyse yüzümde hiç sivilce çıkmıor bu roaccutane çok güzel bi ilaç olmasınla beraber çokta yan etkileri var doktorun bunlardanda bahsettimi sana? eğer PCO yüzünden sivilcelerin çıkıyorsa doktorunlada konuş doğum kontrol hapına başla derim bende hem tüylenme hem sivilce sorunları vardı çok şükür neredeyse bitme durumunda

19 yaşımda doğum kont hapına bağlı olmak istemiyorum ama sürekli doğum kont hapı mı kullanmam gerekiyor.sanırım roaccutane kullansamda pco olduğum iiçin sivilcelerim tekrarlıycak bunun için illa doğum kont hapı mı kullanmam lazım :(

ben cevap yazayım canım benim
ben de sivilce ve PCO hastasıydım
aynı zamanda kolesterolum aşırı yüksek

4 yıl önce sivilcelerim için ruakutan tedavisine başladım
kolesterolum yüksek oldugu için 20 mgı geçmedi günlük dozum
9 ay kullandım
son aya dek hep sivilcelerim çıktı
hatta bıraktıktan sonra da çıktı
ama bıraktıktan bikaç ay sonra sivilceler durdu, yüzüme ve dudaklarıma kan geldi
çok güzel bir kız oldum :))

gelelim PCO'ya
aslında ben ruakuanı bırakır bırakmaz doğum kontrol hapına başladım
sivilcemi geçiren de bu hap olabilir orasını bilemiyorum
ama gerçekten sivilcelerim geçti, şimdi hiç çıkmıyor

PCO da geçti bu arada, geçen sene kuru soğan kürü uyguladım 4 ay felan
şimdi adetlerim düzenli geliyor
sivilcem de çıkmıyor

sonuç olarak, keşke önce doğum kontrol hapını başlatsalardı
ama olsun madem ruakutana başladın
yılma devam et
kullan tedavini bitir
sonra çok rahat edeceksin

aa çok sevindim pco nun geçtiğine canım .soğan kürüyle mi başardın bunu hormonların artık düzene girdi mi yani

19 yaşımda doğum kont hapına bağlı olmak istemiyorum ama sürekli doğum kont hapı mı kullanmam gerekiyor.sanırım roaccutane kullansamda pco olduğum iiçin sivilcelerim tekrarlıycak bunun için illa doğum kont hapı mı kullanmam lazım :(

ben hastalığın ilk çıktığında 3 hap birden kullanıordum şimdi 2 hapa düştü çok şükür adet düzensizliğim yok tüylenme oluyor bende eğer tek hapa düşersemde doğum kontrol hapına devam edicekmişim taki evlenip çocuk yapmaya karar verene kadar doğumkont. hapıda korkutmasın seni güzel yanlarıda oluyor cildini güzelleştiriyor tüyleri azaltıyor eğer adet düzensizliğinde varsa arkadaşında bahsettiği soğan kürünüde dene ve şunu diyeyim içtiğim roaccutane doğum kontrol hapından daha fazla zararları var bunuda göz önünde bulundur tatlım.

ben hastalığın ilk çıktığında 3 hap birden kullanıordum şimdi 2 hapa düştü çok şükür adet düzensizliğim yok tüylenme oluyor bende eğer tek hapa düşersemde doğum kontrol hapına devam edicekmişim taki evlenip çocuk yapmaya karar verene kadar doğumkont. hapıda korkutmasın seni güzel yanlarıda oluyor cildini güzelleştiriyor tüyleri azaltıyor eğer adet düzensizliğinde varsa arkadaşında bahsettiği soğan kürünüde dene ve şunu diyeyim içtiğim roaccutane doğum kontrol hapından daha fazla zararları var bunuda göz önünde bulundur tatlım.

çok sağol ilgin içinn çok teşekkür ederim.kadın doğum için 2 aydbir falan gidiyorum hiç doğum kont hapını önermiyor ya da kullan demedi yaşın daha küçük sürekli bu yaşta doğum kont hapına başlatmayalım dedi her ay adet olmasam galiba daha ciddi bakardı duruma her ay genelde adet oluyorum ama zamanları çok kaymış durumda mesela 25 ocakta adet olduysam öteki adetim 13 şubat falan gibi alakasız zamanlarda oluyor :( benim taktığım konu daha çok sivilcelerim hormonlarım yüzünden roaccutane işe yaramıyak sanırım 7 ay çilesini çekip bişeye yaramıycak olması korkutuyor

çok sağol ilgin içinn çok teşekkür ederim.kadın doğum için 2 aydbir falan gidiyorum hiç doğum kont hapını önermiyor ya da kullan demedi yaşın daha küçük sürekli bu yaşta doğum kont hapına başlatmayalım dedi her ay adet olmasam galiba daha ciddi bakardı duruma her ay genelde adet oluyorum ama zamanları çok kaymış durumda mesela 25 ocakta adet olduysam öteki adetim 13 şubat falan gibi alakasız zamanlarda oluyor :( benim taktığım konu daha çok sivilcelerim hormonlarım yüzünden roaccutane işe yaramıyak sanırım 7 ay çilesini çekip bişeye yaramıycak olması korkutuyor

rica ederim canım benim roaccutane çok güçlü bi ilaç benim ablam kullanmıştı akne tedavisi için yararıda oldu ama kolestrolü fazla yükselti o yüzden bırakmak durumunda kaldı yararı mutlaka olacaktır ama bişeyleri düzeltirken biyerdende bozuyor.. gerçi bütün ilaçlar öyle sen doktoruna güven önermişsede olacaktırda düzelme

Vaziyetimiz benziyor seninle bende 19 yaşındayım pcos olduğumu yeni öğrendim sayılır sivilce ve adet düzensizliği var cilt doktoruna gittim aksil ve silsal verdi sabah akşam sürmek üzere . Biraz iyi geldi ama yeni sivilceler çıkıyor çok morelim bozuk biraz klasik olucak ama porselen gibi cildim vardı şimdi geçmek bilmiyor biri bitiyor biri çıkıyor hayır iz bırakmasa içim yanmayacak izde kalıyor fondötene mahkum oldum . Bende bir konu açacaktım ama benim yerime açmışsın . Sivilceler pcos tan dır muhtemelen ben önceden sivilce çıkarmıyordum çünkü bugün itibariylede soğan kürüne başladım yeterki sivilce çıkmasınnnn dışardan tamir etmeye çalıştıkça vucud üretmeye deavm ediyor çünkü içten çözmek lazım galiba dıştanda krem sürüyorum ama bakalım ...

Vaziyetimiz benziyor seninle bende 19 yaşındayım pcos olduğumu yeni öğrendim sayılır sivilce ve adet düzensizliği var cilt doktoruna gittim aksil ve silsal verdi sabah akşam sürmek üzere . Biraz iyi geldi ama yeni sivilceler çıkıyor çok morelim bozuk biraz klasik olucak ama porselen gibi cildim vardı şimdi geçmek bilmiyor biri bitiyor biri çıkıyor hayır iz bırakmasa içim yanmayacak izde kalıyor fondötene mahkum oldum . Bende bir konu açacaktım ama benim yerime açmışsın . Sivilceler pcos tan dır muhtemelen ben önceden sivilce çıkarmıyordum çünkü bugün itibariylede soğan kürüne başladım yeterki sivilce çıkmasınnnn dışardan tamir etmeye çalıştıkça vucud üretmeye deavm ediyor çünkü içten çözmek lazım galiba dıştanda krem sürüyorum ama bakalım ...

ben de soğan kürü uyguluyorum canım 2.kürümdeyim hatta.sivilce ilacım sayesinde hiç sivilce çıkmıyor ama bırakınca ilacı nolur bilmem ama roacctane tedavimin sonuna geldim

ben de soğan kürü uyguluyorum canım 2.kürümdeyim hatta.sivilce ilacım sayesinde hiç sivilce çıkmıyor ama bırakınca ilacı nolur bilmem ama roacctane tedavimin sonuna geldim

Canım işe yaradımı soğan kürü adet oluyor musun ? bendede akne çıkmıyor en nefret ettiğim o . sivilcede küçük küçük ve nadir çıkıyor . roacctane yi duymadım hiç

Canım işe yaradımı soğan kürü adet oluyor musun ? bendede akne çıkmıyor en nefret ettiğim o . sivilcede küçük küçük ve nadir çıkıyor . roacctane yi duymadım hiç

canım 2 bçuk aydır adet olamıyordum soğan kürü yaptım ilk kürde yine gelmedi 2.küre başladım bu sefer adet oldum.bakalım öteki aya gelicekmi bilmiyorum :(

15 yaşımdayken aşırı sivilce sorunu yaşamıştım aniden yanaklarımda kistik sivilceler olmuştu dışarı çıkmak istemiyordum makyajla bile kapanmıyordu.daha sonra endokrinolojiye gittim tahililler yaptı doktor.diane 35 ve aldactone verdi 6 yıldır kullanıyorum.bütün sivilcelerimi geçirdi şimdi hiç çıkmıyor.kullanmaya başladıktan 3 ay içinde bütün yüzüm düzelmişti iz filan da kalmadı sadece sağ yanagımda cok az.bence bi endokrinoloji doktoruna git pcos la daha cok onlar ilgileniyor çünkü.doğum kontrol hapıyla yaşın da bi alakası olduğunu düşünmüyorum zaten artk diane 35 daha çok bu problem yüzünden veriliyor korunma amaçlı değil.yurt dışında yaşayan bir arkadaşım var ona da doktoru 14 yaşındayken vermiş bu ilacı 8 yıldır kullanıyor.

roaccutane gibi ilaçlar da işe yaramıyor bence.bizim sorunumuz hormonlarla ilgili çünkü.bende ilk sivilce problemi yaşadığımda bir sürü cilt doktoruna gitmiştim hepsi o ve ona benzer ilaçlar vermek istedi ama annem hiçbirini kullandırmadı hem işe yaramıyorlar hemde çok zararlı diye.şimdiye kadar roaccutane kullanıp sonuç alan kimseyi de görmedim zaten.diane 35 i kullanmaya başlayınca rahatladım belli sürelerde ara vere vere kullandırıyor doktor.sürekli kontrol altında olman gerek ben hala sürekli doktora gidiyorum tahliller yaptırıyorum 4-5 ayda bir.ayrıca beslenmene çok dikkat etmelisin direk hormonlarını etkiliyor.beyaz un ve şekeri hayatından çıkarmaya bak onun yerine tam buğday unlu ya da kepekli şeyler tüket.şekeri zaten olabildiğince çıkar hayatından.biraz zor oluyor evet ama cildin düzelmesinde çok etkililer.

Back