Öncelikle herkese iyi günler diliyorum. Ben Betül forumda gezinirken birçok arkadaşımızın Akne ile ilgili olan problemleriyle karşılaştım bunun yanı sıra herhangi bi bilgi sahibi olmadığı halde yanlış bilgiler veren arkadaşlarımızı gördüm şunu belirtmek isterimki öncelikle kafanızdan limonu ve yoğurtu , maskeleri ,kremleri lütfen çıkarın çünkü bunları ne kadar kullanırsanız kullanın asla ama asla aknenin oluşuma engel olamayacaksınız... Evet arkadaşlar sivilceler için kullandığımız ve kesin çözüm olarak gördüğümüz ilaç roaccutane'dir sivilceye/akeneye neden olan dört faktörü etkiler. ciltteki sebum üretimini dramatik olarak azaltır. duktal hiperkeratinizasyonu azaltır ve bunun sonunda siyah ve beyaz noktalar gibi iltihabi olmayan lezyonların oluşumu azalır.... ayrıca şunu belirtmek isterim ki antibiyotik olmamasına rağmen bakteri miktarında önemli ölçüde azalmaya yol açar. Yan etkileri ağır olan bir ilaçtır.. Doktor kontrolünde kullanıldığı süre içerisinde sivilcerinizden kurtulursunuz iyi günler diliyorum sağlıcakla kalın.