Sıvı azalması kalpte delik ve ayak eğriliği

Hgbrk

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2021
67
17
28
Kızlar merhaba dün detaylı ultrasona girdim ve ilk önce suyu çok azalmış dedi (endol fitil kullanıyorum o azaltmış olabilir dedi) Kalpte küçük bir delik var dedi doğuma kadar kapanır dedi daha sonra ayakta eğrilik var dedi bu kadar belirtiye amniyosentez önerdi başka bir sorun mu var görmek için benim gebeliğim sürekli kanamali geçiyor Sizce napmaliyim amniyosentez yaptırmalimiyim

Aminosentezden korkuyorsan, nift testi var sadece senin kanını alıp , bebeğin dnasini test ediyorlar, biraz pahalı ama risksiz.

Aminosentezden korkuyorsan, nift testi var sadece senin kanını alıp , bebeğin dnasini test ediyorlar, biraz pahalı ama risksiz.
Evet canım biliyorum onu hiç olmadı ondan yaptircam ama kesin sonuç değil diyolar onun icinde

Genetik bir hastalık var mı diye istemiştir doktor. Ben yaptırdım amniyosentez, çok zor bı işlem değil. Ultrasonla bakarak karından iğneyle sıvı alınıyor. Alındıktan sonra hafif arı ısırığı gibi bir ağrı oluyor. 1 hafta kadar da dinlenmek gerekiyor. Bebeğime bir zarar gelmemişti. Genetik sorun var mı merak ediyorsan ya da bebekte sorun çıkması halinde aldıririm diyorsan bence yaptır. Muadil testler nedir, net sonuç verir mi bilmiyorum. Amniyosentez in yanılma payı yüzde 1 miş.

Diğer pahalı testler ihtimal hesaplar amniyosentez ise direkt bebeğin kromozom dizilimini gösterir. Bence emin olmak için yaptırın.

Kızlar merhaba dün detaylı ultrasona girdim ve ilk önce suyu çok azalmış dedi (endol fitil kullanıyorum o azaltmış olabilir dedi) Kalpte küçük bir delik var dedi doğuma kadar kapanır dedi daha sonra ayakta eğrilik var dedi bu kadar belirtiye amniyosentez önerdi başka bir sorun mu var görmek için benim gebeliğim sürekli kanamali geçiyor Sizce napmaliyim amniyosentez yaptırmalimiyim
Merhaba, şu an nasıl durumunuz? Ayak eğriliği kalp delikliği için bende amniyosentez yaptırdım. Bebeğinizin durumu nasış, bilgi verirseniz sevinirim.

Merhaba, şu an nasıl durumunuz? Ayak eğriliği kalp delikliği için bende amniyosentez yaptırdım. Bebeğinizin durumu nasış, bilgi verirseniz sevinirim.
32 haftalıkken doğum yaptım canım bebeğim vefat etti 22 günlükken fakat bu ayak egriligine veya kalp delikligine bağlı bir sebepten değil suyum erken geldiği için akciğerleri susuz şekilde kaldığı için çok gelisememis

Çok üzüldüm. Allahım sizlere sabır ve sağlık versin 🙏🏻 Benim sonucum ve genetik taramam temiz çıktı çok şükür 🙏🏻 Umarım herkes bebeğine sağlıkla kavuşur.

X