Sıvı azalması gelişim geriliği...

OzEnlemgin

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2015
22
6
41
Arkadaşlar meraba...34 haftalık hamileyim ve sıvı azlığı teşhisiyle 3 gündür hastanedeyim. Bebeğimin erken doğum olacağı sürekli takip edilip sıkıntı anında doğum gerçekleşeceği söylendi suyu olmadığından gelişimi olmuyormuş. Bu sıkıntıyı yaşayan varmı geçmişte yada şuan. Yorum yaparsanız sevinirim.

Benim 20. Haftada amniyon sıvısı azalmaya başlamıştı.. Doğuma kadar da hep sınırda kaldı.. Allaha şükür sağ sağlim doğdu kızım..34 haftadasınız umarım bir kaç hafta daha dayanırsınız ama doğsa bile çok erken değil..sağlıcakla kucağınıza alırsınız inşallah..

Teşekkür ederim ama benim galiba sonuna kadar beklemeyecek malesef haftaya doğum olabilir dedi doktor bu su azalması içinde herhangi bir sebep bulunamadı

bebeğiniz buyumus zaten, üzülmeyin içeride beslenemiyorsa bile dışarda güzelce besleyebilirsiniz. sağlıkla gelsin miniğiniz

Çok teşekkür ederim nerisona. Haklısın doktorda öyle söylüyo ama işte zor bir süreç herşeyi normal planlarken birden böyle olması alışamıyor insan...

Sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin Rabbim bebeginizi.
34 hafta çok erken değil, 28-30 haftalarda doğup çokda saglıklı bebekler var çevremde.
Sizde iyi düşünün, pozitif olun ki zaten takip ediyor doktorunuz , en sağlıklı kararı verecektir siz ve bebeğiniz için.

yenidogan yogun bakimda çalışırken 31 haftalik bebeklere bakıyordum ve hala haberini aldigim bebek var 5 aylik olmus cok sağlıklı. tabiki sıkıntılar cekti uzun sure yogunvbakimda kaldi ama atlatti iyilesti.34 hafta cok kucuk degil umarim 2 3 hafta daha kalir saglikli bi şekilde dogar.sevgiler

Bilgim yok ama çokta küçük değil sağlıkla dünyaya gelsin bebişimiz geçmiş olsun

Su seviyesinin normale gelmesi için yapılabilecek birşey yok mudur?Ne bileyim yiyecek içeceklerden tutun da başka tıbbi takviyeler gibi.Yerinizde olsam araştırırım.

Sizin için araştırdım kardeşim:

http://www.cokbilmiskadinlar.com/sik-sik-dusuk-yapanlar-buraya/1023

bu makaleyi bence okuyun.Doktorlarınıza bu çabanızdan bahsetmeyin derim,çünkü onlar alternatif tıbba tamamen karşılar.
Tıbba da alternatif tıbba da karşı olmak saçmalık.Allah doğada çareyi vermiş,tıp da bunu kurallar çerçevesine alarak belli nizamda kullanmalı,yani alternatif tıp bir tamamlayıcı tıptır.

Ben doktor değilim yanlış anlaşılmasın,ama bebeğe zarar vermeyecek gıda takviyesi neden denenmesin ki?

İbrahim Saraçoğlu'nun başka kürlerini ben ve ailemdekiler bazı rahatsızlıklar için uygulamışlardı ve memnun kaldılar. Facebookta kendi sayfasında da havuç suyunun amniyon sıvısını artırdığı yazıyor.Yeter ki kürü doğru ve düzenli uygulayın.

Merhaba biz 26. haftamızdayız, 19. haftamızda su azlığı teşhisi konuldu, iyi bir perinatoloğa başladım, geçen hafta 38 persentildeydi suyum, daha önce ise 12 persentil, peki bu su nasıl arttı, ben aldığım önlemleri ve doktorumun dediğini söyleyeyim:
2 günde bir havuç suyu içtim hala içiyorum muhakkak,
3 güne bir hindistan cevizi suyu içiyorum,
Zemzem suyu içtim bir dönem,
Sol tarafıma yatıp dinlendim boş zamanlarımda.
Doktorum suyun bu kadar artmasına şaşırdı çünkü baya kritiktik, teşekkür etti bana bebeği iyi beslemişsin diye, ve bu su artışının hindistan cevizi suyundan olabileceğini söyledi, ama sen hepsini içmeye devam et dedi :) Yemene içmene sıvı alımına çok dikkat et arkadaşım, çok kritik de bir haftada değilsin içini rahat tut, beterin beteri var biz de çok korktuk erken doğum diye ki biz çok küçüğüz ama şükür şu an tehlikemiz azaldı, yazarsın olur mu durumunu,
Sağlıklı bir doğum diliyorum

Çok teşekkür ederim arkadaşım senin ne güzel düzelmiş çok sevindim. Ben şuan hastanede gözetim altındayım takip ediyorlar herhangi sıkıntı olursa doğum olacak. Ama inşallah dayanır bebeğim biraz daha kalabilir şuan ona çabalıyorum . Havuç suyunu duymuştum denicem bende mutlaka

Kesinlikle dene eşin bulsun meyve suyu satan bir yer günde en az 1 bardak iç, ben faydasını gördüm şükür, sen de görürsün inşallah, moralini yüksek tut, ne kadar içerde kalırsa o kadar iyi, moral de önemli biliyorsun ki :):)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…