• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Üroloji - İdrar Yolları Hastalıkları Sistoskopi olanınız varmı?

CerenliYagmur

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mayıs 2010
1.249
0
66
Diğer
merhaba arkadaşlar benim sorunum o kadar büyükki .. evlenmeden önce idrar yollarından rahatsızlandım yani sistit olmuştum ama düğün telaşında onunla uğraıp dr a gitmedim evlendiğim günün ertesi günü müthiş bi sancıyla tuvalete gitiim idrarım sadece kandı ve öyle boşalıyorduki inanılmaz korktum o günden sonra 2 yıl belirli aralıklarla tedavi gördüm sürekli yanma ağrı sızı tuvalete gidiyorum ama gelen bişey yok bekliyorum sadece acı ve sancı sancılar asla uyutmuyor verdiği huzursuzlukla acilde serum vs. en sonunda bi prof.dr gittim böbreğimde de mercimek büyüklüğünde taş çıktı idrar yollarım için tahliler filimler çekildi fakat herşey temizdi sistoskopi yapalım dedi idrar torbanı o şekilde görebilirm, idrar yaptımız yerden bi telle girilecek içine ilaç vercek ve idrar keseme yani mesaneme bakıcaktı eğer yara varsa yakıcaktı .. 10 dakikalık operasyon 1,5 saat sürüyor çıktığımdaki ağrı ve acıyı size kelimelerle anlatmam mümkün değil çıldırmıştım beni uyandırdıklarında sanki idrarım var ve ben yapamıyorum inanılmazdı neyse iğneler falan ağrıyı dindirdiler..ve idrar kesem sırf yaraymış onu yakmışlar temizlemişler parça aldılar vs. 5 ay hiç bir sorun yaşamadım kontrole gittiM hafif sancılarım vardı ama bu defa farklıydı idrarımı zaten çok tutamam bir damlası rahatsız eder hemen koşarım bu defa inanılmaz bi huzursuzluk sızı oluyor o bölgede idarra rengim yine eskiye döndü yeşilimsi koyu sarı sanki soğan kokuyor tekrar sistoskopi yapalım dedi içinde göremediğimiz yaralar kalmış olabilir onları tekrar temizleyelim ..yılda iki defa sonra birer kez oluyormuş tanı amaçlı yapılan bişey çok anlattım ama neolur olan varsa bana yazsın tekrar olayımmı hamile kalmayı düşünüyorum o zaman inanlımza olur sancısı bıktım 3 senedir bitmiyor ve biliyorum ömür boyu benimle yaşayacak .. tekrar olursam o acıya o sontaya nasıl dayanacam ..çook dikkat ediyorum eskiden kendime bakmamamın cezasını çekiyorum çok hassa bi bünyem var artık herşeye dikkat ediyorum am tekrarlaması eskisi gibi olmasa canımı sıkıyor..herkese şimdiden geçmiş olsun sormak istediğiniz bişey olursa artık araştırmaktan baya bilgi sahibi oldum:)

Canım,çok geçmiş olsun.Ben de idrar yollarımdan dertliyim 2 senedir.Aşırı aktif mesane hastalığım var.Dün not tuttum 21 kere tuvalete çıkmışım ve bu daha yukarılara da çıktığı oldu ve bir sürü de fiziki şikayet.Bana ürodinami yapılcaktı.Korkudan şubat ayından beri yaptıramadım,yaptırmaya karar verdim bu kez de hastanede malzeme yokmuş.Şimdi üniversite hastanesinde ürodinami yaptırcam ama bayağı korkuyorum acı çekermiyim o anda, sonrasında veya enfeksiyon kaparmıyım diye.Sen isim karıştırmıyosun değil mi yani sana yapılan şey?Ürodinami de idrar deliği ve makata kateter,sistoskopi de sonda koyuyorlar.

canım yok karıştırmıyorum.. ama bana hiç ürodinami yapılmadı internetten araştır bakalım nasılmış? oda buna benzer anestezi yapılıyormu bilmiyorum.. beni anesteziyle tamamen uyuttular eşim 1 saati geçti dedi uyandığımda korkunç acı çekiyordum sonuçta telle girildi yara gibi düşünsene ve mesaneyi ilaçla doldurup temizliyorlar galiba ama inan 2 saat sonra iğnelerle geçti sancım .. tamam acısı zor ama iyikide olmuşum eskiden 2 ayda bir acilde antibiotik kullan serum falan 2 ay sonra tekrarlıyordu şimdi sancılarım sızılarım daha farklı aslında tekrar ol dedi doktorum bilmiyorumki olsammı ? bana sorarsan üniversite hastanelerinde çok ii doçentler var proflar var ücretini yatırıp git ve danış onlara ve olman gerekiyorsada ol inan kurtulursun enfeksiyon kapmazsın ona göre ilaçlar sürülüyor ameliyat esnasında çıkıncada 15 gün antibiotik kullanıyosun korkma bende günde en az 10-15 kez çıkıyorum içtiğim suya bağlı da değişiyor...şimdiden çok geçmiş olsun bukadar acı çekeceğine ol kurtul doktorlar bence boşuna demezler ol diye ...

Ben ürodinami'yi araştırdım nasıl yapıldığını biliyorum.Uyutmadan sadece idrar deliğine biraz uyuşturucu jel sürüyorlarmış.Hem idrar deliğine hem de makata ince kateter sokuyorlar.Peki sana sistoskopi neden yapıldı.Sende de "Aşırı Aktif Mesane"hastalığımı vardı?

canım bana yapılma nedeni yukarıda anlattığım gibi evlendiğimde başaldı idrarımı yaparken müthiş sancı acı son damlasında çığlık atardım artık her ay acilde serum antibiotik sonra tekrarlardı, ilk zamanlarda tuvaletim geldiğinde asla tutamıyordum kaçırmaya balıyordum ve o kadar çok yapıyordumki oturduğumda ayrıca (15 kez falan ) sık sık çıkıyordum tuvalete .. ahh canım hangi birini anlatsam sonra idrar da mikrop çıkıyor antibiotik temizliyor kültür tertemiz idrarımın rengide çok sarı ya da yeşilimsi gibi kötü kokulu çok tutnca ateş gibi oluyor sonrada zorla yapmaya başladım..işte doktorum mesaneyi görmem gerekli dedi sonuç sırf yara sürekli geçirilen idrar yolu enfeksiyonu sebebi!!! beni bayıltıllar tamamen çok daha ii oldu en azından operasyon anını bilmiyorum.. senin yanma ağrı sızı falan yok sadece sık tuvalete çıkmamksa sorunun çözümü ürodinami olabilir.. bir kaç doktora daha git istersen hepsi aynı şeyi söylerse bu operasyonu geçir canım belki çok büyük faydası olacak... eğerki bu ağrılar sancılar varsa gün aşırı sıcak su banyoları yap ayağından çorap batik eksik olmasın sıcak su torbası al ayaklarının altına koy iç çamaşırını sürekli değiştir. önder arkaya doğru silin.. bol bol su iç bakalım nasıl olacak..

Canım benim,sana çok geçmiş olsun.ınşallah benim de bir gün bu aşırı aktif mesane hastalığım son bulur.Geçen sene 25 ve daha üstünde tuvalate gidiyordum ve hala yapmamış gibiydim,ölmek istiyordum artık.Ayrıca bir sürü de ürolojik şikayetlerim vardı.8 ay kadardır antidepresan kullanıyorum geçmedi ama daha iyiyim.Ama bazen aşırı derecede gittiğim oluyor ilaçların yan etkisiyle de oluyor.Şu an ağrım falan yok.O söylediklerinin hepsini yapıyorum.Konuşmak istersen yine yaz.Sevgiler.....

gülnilcim doktoruna sistoskopiyide sor olmanın faydası olacksa ol bak ben çok rahatladım .. dediklerimi uygula belini ayaklarını sıcak tut sıcak su banyoları yap..saanada çook geçmiş olsun gerçekten çok zor bi hastalık allah dermansız dert vermesin ...görüşmek üzre..

Kadınlarda idrar kaçırma kabusu

Kadınlarda orta ve ileri yaşlarda görülen idrar kaçırma, sosyal hayatla birlikte cinsel yaşamı da etkiliyor. Kadınlar cinsel ilişki kurmaktan utanır hale geliyor. Oysa idrar kaçırma probleminden çok kısa süren cerrahi müdahaleyle kurtulmak mümkün.

ıdrar kaçırma problemi belki yaşamı tehdit eden ölümcül bir sorun değil ama sosyal yaşamı sekteye uğratan, hatta kadınların iş yaşamlarında onları başarısızlığa mahkum eden bir sorun.

ıdrar kaçırmaya menopoz, zor ve çok sayıdaki doğumlar ve aşırı kilolar neden oluyor. Öksürme, hapşırma, koşma ve yürüme gibi eylemler sırasında ortaya çıkan idrar kaçırmanın tedavisi cerrahi yöntemlerle mümkün olabiliyor.

Operasyon 20 dakika sürüyor

Günümüzde bu operasyonların artık 20 dakika gibi kısa bir sürede sonuçlandığını belirten Türk Jinekoloji ve Obstetrik Derneği Başkanı Prof. Dr. ısmail Mete ıtil, dünyada yaygın olarak uygulanan ve mesane boynuna sentetik bir yama yerleştirmekten ibaret olan bu ameliyatların Türkiye’de de başarıyla gerçekleştirildiğini söyledi.

Operasyondan sonra hastaların yüzde 90’lara varan oranlarda kuru kaldığını ve sürekli ped taşımaktan kurtulduğunu kaydeden ıtil, şunları söyledi:

"Sık tuvalete gitme ve gece sık idrara kalkma gibi şikâyetlere yol açan idrar tutamama sorunu fizik tedavinin yanı sıra son yıllarda geliştirilen ilaçlarla da çözülebiliyor. Bu ilaçlar kısa ya da orta vadede kullanıldığında kadınların rahatlamasına ve sosyal yaşantılarında kaliteyi tekrar yakalamalarına olanak sağlıyor. Şunu iyi bilmeliyiz ki, idrar kaçırma, yaşlanma ya da kadın olmanın doğal bir parçası değildir. Hastanın durumu incelendikten sonra en uygun tedavi yönteminin uygulanması halinde son derece yüz güldürücü sonuçlar elde edilebilir. Bu tür sorunları olan kadınlar durumlarını çekinmeden doktoruyla paylaşmalı ve gerekli tetkikleri yaptırarak bir an önce tedavilerine başlamalıdırlar."

Arkadaşlar geçmiş olsun sizinle aynı sorunları paylaşıyorum.
güllinciğim ben de çok sık idrara çıkıyorum ve artık bu yüzden 2 yıl depresyon tedavisi gördüm.bir yere gittiğimiz zaman önce wc nerede diye bakıyordum.misafirliğe gitmek istememem,çarşıya gitmekten falan korkmaya başlamıştım.depresyon tedavisi faydalı oldu,korkudan bastırılmış duygulardan olur dedi doktor.yolculuğa hala çıkmaktan korkuyorum.neyse ilaç iyi geldi iyileştim diye antidepresanı bıraktık birkaç ay normal yaşadım artık takmıyordum,unutuyordum ,idrarım gelcek diye korkmuyordum.Rahat günlerim çabuk bitti.tekrer antidepresan içiyorum.işyerinde herkesten daha sık wcye gitmem beni öyle çok sıkıyor ki.tam iyileşemicekmiyim.o kadar çok ürolağa gittim,iyisin,sağlıklısın diyorlar.sen nasıl oldun.tedavin ne durumda.merak ettim.

Arkadaşlar geçmiş olsun sizinle aynı sorunları paylaşıyorum.
güllinciğim ben de çok sık idrara çıkıyorum ve artık bu yüzden 2 yıl depresyon tedavisi gördüm.bir yere gittiğimiz zaman önce wc nerede diye bakıyordum.misafirliğe gitmek istememem,çarşıya gitmekten falan korkmaya başlamıştım.depresyon tedavisi faydalı oldu,korkudan bastırılmış duygulardan olur dedi doktor.yolculuğa hala çıkmaktan korkuyorum.neyse ilaç iyi geldi iyileştim diye antidepresanı bıraktık birkaç ay normal yaşadım artık takmıyordum,unutuyordum ,idrarım gelcek diye korkmuyordum.Rahat günlerim çabuk bitti.tekrer antidepresan içiyorum.işyerinde herkesten daha sık wcye gitmem beni öyle çok sıkıyor ki.tam iyileşemicekmiyim.o kadar çok ürolağa gittim,iyisin,sağlıklısın diyorlar.sen nasıl oldun.tedavin ne durumda.merak ettim.

gülnilcim doktoruna sistoskopiyide sor olmanın faydası olacksa ol bak ben çok rahatladım .. Dediklerimi uygula belini ayaklarını sıcak tut sıcak su banyoları yap..saanada çook geçmiş olsun gerçekten çok zor bi hastalık allah dermansız dert vermesin ...görüşmek üzre..

arkadaşlar bende sık idrara çıkma ve idrar yaparken yanma var tahliller hep temiz çıktığı için doktor sisteskopi yapalım dedi özel hastanede fiyatı 500tl normal mi siz kaç para verdiniz.

Back