Sistiti nasıl geçireceğim

pasasinin_hatunu

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
0
Puanlar
36
Yer
Ankara
kızlar sistitim bi süredir kesilmişti ama yeniden başladı ve deli olucam çok moralim bozukk.ya napıcam da geçiricem ben bu illeti :(

kızlar sistitim bi süredir kesilmişti ama yeniden başladı ve deli olucam çok moralim bozukk.ya napıcam da geçiricem ben bu illeti :(

valla canım eskiden benimde ara ara olurdu bol bol su içiceksin üşütmüceksin bide sıcak çok iyi geliyo zararlı diolar ama ben yapıodum valla sıcak havlu falan yada sıcak su buharının üstüne oturuodum geçiyodu ama allah yardımcın olsun çok sinir bozucu bişey bu sistit

Bende şuan antibiyotik kullanıyorum sistit yüzünden:(( ayrıcada maydonuzu kaynatıp suyunu içiyorum gerçekten çok çok iyi geldi bana (maydanozun enfeksiyonlar üzerinde etkisi var) sanada tavsiye ederim.

manurol saşe gece yatmadan önce alıosun sabaha çiçek gibi oluyosun ve herzaman bol su tüketiyosun.. gecmiş olsunnn:)

kızlar sakın antibiyotik hap kullanmayın bana doktorum dedi etkisi yokmuş en iyisi fitil diyor fitili uyumadan önce koyuyorsun orana elinle itip sabah öyle bir iltihap geliyor ki ve 5gün sonra hiçbir şeyin kalmıyor şahsen ben bu fitili kullandıktan sonra hamile kalmıştır yollar açılınca öneririm.

ben yıllarca çektimm bunu. Allaha şükür iyiyim 2 senedir. :nazar:
bol su içip tuvalete çıkmak korunmak için bire bir.
geçmiyorsa doktora gitmelisiniz. lökosit oranınıza göre size ilaç vericek. bazen lökosit fazlaysa iğnede verebiliyorlar ki ben çok iğne de vurulmuştum.
Benim bir ara hiç geçmiyor diye bir sürü testten geçtim. en beteride sistoskopiydi. hiç anlatmıyım. ama şükürkii bişey çıkmadı.
ayaklarımı sıcak tutuyorum,bol su içiyorum,atlet içime mutlaka giyiyorum.
yazın çok soğuksa su denize girmiyorum.
havuz kesinlikle yasak. denize girincede mayomu değiştiriyorum.

birde sıcak su oturması yapabilirsen faydasını göreceksin mikroplar dışarı çıkıyormuş sıcağa ordan da idrarla atılıyormuş bunu da doktorum söylemişti. tabi en en önemliside bol su içmek, sakın portakal suyu ve asitli içecekler de içme iltihabı daha da artırıyormuş....

benim de tekrarlayan sistitim var.. ayaklarım falan şişiyo ağrıdan ağlatıyo o derece..
en son gittiğim üroloji uzmanı 10 tane iğne verdi.. onları vurdurduktan sonra çok şükür ki geçti..
iyi bir uzmana gitmeni tavsiye ediyorum vakit kaybetme.. geçmiş olsun canım..

çok tşeekkür ederim kızlar hepinize de.bende sıcak suyun buharına oturuyorum ama onun faydası bir süre sonra gidiyo yeniden başlıyo .( şimdi bgünden itibaren maydonoz suyunu kaynatıp içicem bakalım inşallah yararı olur.baktım ki geçmiyo bi doktora görünmenin zamanı gelmiştir :(
kullandktan sonra durumdan sizi haberdar edicem

geçmiş olsun bende çok çektim sistiti bol bol su içmen gerekiyor birde aguamentin diye bir aantibiyotik var bana çok iyi geldi ama yinede doktora gitmeni tavsiye ederim ..

üşütmemeye dikkat edin özellikle ayaklarınıza bilhassa dikkat edin..ben 1 yıldır yün çorap çıkarmıyorum AYAĞIMDAN VE ŞÜKÜR Kİ YAKALANMIYORUM..15 GÜNDE BİR SIKLIKLA YAŞIYORDUM,AYRICA KİRAZ SAPI KAYNATIP İÇEREK DE AŞTIM...

GEÇMİŞ OLSUN

unutmadan birde ütü de temiz gazlı bezi ısıtıp oraya koyardım sıcak sıcak sıklıkla yapardım çok iyi geliyordu,antibiyotik kullanımına çok meyilli olmadığım için hiç yeltenmedim.bol suyu ve sıcak içecek olarak d a kiraz sapını ihmal etmeyin...;)

unutmadan birde ütü de temiz gazlı bezi ısıtıp oraya koyardım sıcak sıcak sıklıkla yapardım çok iyi geliyordu,antibiyotik kullanımına çok meyilli olmadığım için hiç yeltenmedim.bol suyu ve sıcak içecek olarak d a kiraz sapını ihmal etmeyin...;)

5 aylık bebeğim var emziriyorum ve sistit oldum nasıl geçicek yardımcı olurmusunuz bana

Kızlar maydanoz suyu bu hastalığa birebir ancak sabahları bir kahve fincanı kadar aç karna içmelisiniz, en kısa sürede buşekilde iyileşme oluyor ben bunu denedim ama bir ay kadar devam edin hemen bırakmayın

ah ah bende bu illeti az cekmedim psikolojimi bozmustu artik her ay her ay yasiyordum en son böbreklerime cikma yapti.
benim aldigim önlemler:
bol bol su icmek
vajinayi nemden korumak(bunu eskimis atletlerimi kesip ped gibi vajinaya koyuyorum.günde 2 defa degistiriyorum)
bide doktorumun tavsiyesiyle vajina temizleme jeli kullaniyorum gün asiri ve iliskiden sonra.

10 ay önce falan böbreklerime cikma yaptiginda yine antibiyotik kullandim o günden beri hic olmadim:nazar: sicak su torbasini bacaklarimin arasina alir otururdum.
bol bol vitamin almalisiniz cay,kahve ve sekerli iceceklerden uzak durmalisiniz.

bactrim işe yarıyor.3 gün boyunca günde 3 defa içtiğimde geçirmişti.bir daha da tekrarlamadı.bir de salep içmeni tavsiye ederim iyi geliyor.

Ben de sıklıkla oluyorum ve antibiyorik ilaçlar içtiğimde ve sıcak su torbası ile (ayak ve karın) sıcak tuttuğumda geçiyor.Ama tekrarlıyor en son dün sabah oldum ağrılı sık sık idrara çıkma yanma kasıklarda ağrı hiddediyordum. Kurum doktorumuza gittim.Monurol Şase -buskopan (ağrı için) verdi. Henüz kullanmadım. Kısmetse bugün kullanacağım.
ama özellikle bana dediki sistit yaşadığın gün 2litreye yapın su içeçeksin tuvalete çıkma süreni uzatacaksın çok sıkıştıktan sonra gideceksin dayanamayacak duruma geldiğinde tuvaletini yapacaksın o zaman enfeksiyon su yardımıyla atılıyormuş.
Doktorun bana söylediği şeyi arkadaşımda yapmış ve gün içinde normale döndüğü söyledi.

son olarak ilişki yaşıyorsanız dikkatli olun ve ayaklarınızı sıcak tutun.

sevgiler.

Back