• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sistit sancısı

blackgirl3434_34

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Ekim 2008
1.770
2
116
40
Yozgat
kızlar bildiğiniz gibi sistit çok illet bi hastalık.siz ne gibi önlemler alıyosunuz.sancı başladıgında hangı ilacı alıyosunuz anında kesen bi ilac yokmu? ne tur yıyecek ıcıceklerden uzak duruyosunuz lutfen yardım:43::43::43: kahve ıctıgımde sancı baslıyo hemen:43:
bide forumda okudum bazılar agrı basladıgında ürispas alıyomus gecıyomus hemen .bılgısı olan varmı

Son düzenleme:
canım sistit,in tedavisi antibiotik kullanımı fakat bunun için rasgele bişey kullanamazsın önce idrar kültürü ve atibiogram yaptır çıkan sonuca göre dr,un yazdığı ilacı kullanırsan sonuç alırsın ve tedavi olursun,,ürispas,ta antibiotikle beraber alınıyor tedavi edici değil ama destekleyeyici bir ilaç,,bir nevi spazmolitik,,yani kasılmadan dolayı orada meydana gelen ağrıyı kasları gevşeterek rahatlatıyor,,birde granül falan var, benimde başımdan geçti o ağrıyı iyi bilirim,,geçmiş olsun...

ah canim ah bu illetten ne cektigimi bi ben bi allah bide esim bilir:1::50:
cok gecmis olsun. allaha sukur san 9 aydir falan hic olmadim.
kesinlikle sistit olcagini hissettigin an bol su ic ve cay,kahve,sekerli iceceklerden uzak dur.
sicak su torbasi cok iyi geliyor pubik kemiginin oldugu yere koy.
ayaklarini sicak tut.vajinanin nemli kalmamasi icin eski atletin varya onlari parca parca kes günlük ped gibi tut.
dus jeli veya sabun gibi seylerle vajinani yikama.
ben hergun vajina temizleme jeli kullaniyorum tavsiye ederim.
antibiyotik kismina gelince sakin ezbere gidip alma o anlik gecirir ama kesin tedavisi olmaz doktorun idrar testi yapip vermeli bunu.
yoksa her ay tekrarlar benim öyleydi her ay reglden sonra tekrarlardi.hi bide bol c vitamini al.

doktorun verdigi ilaci kullan kesinlikle.benim böbreklerime cikmisti artik o dereceydim.
bunlarin hepsi doktorumun bana tavsiyesidir insallah senin icinde yararli olur.

Benim bagisiklik sistemim zayif oldugundan sikca hastalanirim ve genelliklede antibiotik kullanmadan gecmez
amaaaa ne zamn bi hafta on gun antubiotik iceyim bu seferde sistit oluyorum.
Tecrubelerime dayanarak sunu soyleyebilirimki benim cozumum : karbonat!
Vajinayi karbonatli su ile yikayin ewet kesinlikle biraz yakiyo ama
bakterileri oldurdugu icin sistiti hemennn kesiyo ayni gun 1- 2 sefer uygulayin bitti gecti!! :)
Eskiden annelerimz boyle yaparmis nerde doktora gidecekk ,utanip sikilacak....
neyse fazla uzattim ama denemeni tawsiye ederm gecmis olsun :5:

ah canim ah bu illetten ne cektigimi bi ben bi allah bide esim bilir:1::50:
cok gecmis olsun. allaha sukur san 9 aydir falan hic olmadim.
kesinlikle sistit olcagini hissettigin an bol su ic ve cay,kahve,sekerli iceceklerden uzak dur.
sicak su torbasi cok iyi geliyor pubik kemiginin oldugu yere koy.
ayaklarini sicak tut.vajinanin nemli kalmamasi icin eski atletin varya onlari parca parca kes günlük ped gibi tut.
dus jeli veya sabun gibi seylerle vajinani yikama.
ben hergun vajina temizleme jeli kullaniyorum tavsiye ederim.
antibiyotik kismina gelince sakin ezbere gidip alma o anlik gecirir ama kesin tedavisi olmaz doktorun idrar testi yapip vermeli bunu.
yoksa her ay tekrarlar benim öyleydi her ay reglden sonra tekrarlardi.hi bide bol c vitamini al.

doktorun verdigi ilaci kullan kesinlikle.benim böbreklerime cikmisti artik o dereceydim.
bunlarin hepsi doktorumun bana tavsiyesidir insallah senin icinde yararli olur.

Evet canim doktora gitmistim antibiyotik tedavisi vermisti ama yine tekrarladi.surekli antibiyotikde kullanmak idtemiyorum.dogal yollara siginmak istiyorum

geçmiş olsun cnm, yıllarca bu hastalığı çekmiş biri olarak önerim; çok çok bol su içmen..dr.a gittikçe antibiyotik veriyor ama o da bir müddet sonra mideye zarar veriyor..günlük üç-beş lt içmemi önermişti son gittiğim dr ve ben bu şekilde kurtuldum..acil şifalar dilerim...

merhaba kızlar;bende evleneli 1 yıl oldu ve bunu kronik şekilde yaşıyorum..fakat şuna dikkat edin ! ben her doktora gidişimde idrar tahlili yapıyolardı fakat idrar kültürü yapmaları gerekiyormuş yani şimdiye kadar içtiğim antibiyotikler boşunaymış..çünkü kültürümde bişey çıkmadı ve ürolog beni kadın doğuma yönlendirdi ordaki muayenemde enfeksiyon çıktı vajinada ağrı sızı yanma ondanmış yani.şuan tedavim devam ediyo,sağlam bi dr a gittiğime inanıyorum antalya medical park doç dr murat inal.kendisi bana vajina içine su dahilhiç bir temizleyicinn girmemesini önerdi çünkü vajinanın kendine özgü asidik bi ortamı olduğnu ve dışardan aldığı maddelerin o blgenin florasını bozduğunu söyledii,yanii öyle foşşş foşş yıkamak doğru değilmiş.

merhaba kızlar;bende evleneli 1 yıl oldu ve bunu kronik şekilde yaşıyorum..fakat şuna dikkat edin ! ben her doktora gidişimde idrar tahlili yapıyolardı fakat idrar kültürü yapmaları gerekiyormuş yani şimdiye kadar içtiğim antibiyotikler boşunaymış..çünkü kültürümde bişey çıkmadı ve ürolog beni kadın doğuma yönlendirdi ordaki muayenemde enfeksiyon çıktı vajinada ağrı sızı yanma ondanmış yani.şuan tedavim devam ediyo,sağlam bi dr a gittiğime inanıyorum antalya medical park doç dr murat inal.kendisi bana vajina içine su dahilhiç bir temizleyicinn girmemesini önerdi çünkü vajinanın kendine özgü asidik bi ortamı olduğnu ve dışardan aldığı maddelerin o blgenin florasını bozduğunu söyledii,yanii öyle foşşş foşş yıkamak doğru değilmiş.

Aaaaaaa bende oyle fos fos yikarim valla.e napcaz peki

herkes gereklı bılgılerı vermıs ama en önemlısı hıjyen önden arkaya doğru yıkamalısınız cunku cogu zaman enj kaynagı dıskıda bulunan bakterılerdır bu bakterıler bagırsak florasında bulunurken enj yapmaz normal floradır fakat ıdrar yollarında enf neden olur.ve en önemlısı bol su ıcmelısınız sureklı ıdrar yollarınız yıkanmalı agrınız basladıgı anda bol mıktarda su ıcerek ıdrara cıkmanızda rahatlatır sızı ne yememelıyım demıssınız asıtlı gıdalar dıyebılırz.ayrıca ıdrarınızı asla tutmayın...

herkes gereklı bılgılerı vermıs ama en önemlısı hıjyen önden arkaya doğru yıkamalısınız cunku cogu zaman enj kaynagı dıskıda bulunan bakterılerdır bu bakterıler bagırsak florasında bulunurken enj yapmaz normal floradır fakat ıdrar yollarında enf neden olur.ve en önemlısı bol su ıcmelısınız sureklı ıdrar yollarınız yıkanmalı agrınız basladıgı anda bol mıktarda su ıcerek ıdrara cıkmanızda rahatlatır sızı ne yememelıyım demıssınız asıtlı gıdalar dıyebılırz.ayrıca ıdrarınızı asla tutmayın...

Sagol canim ben kahve ictigim zaman basliyo sancim:5:

burda yazılanların hepsine katılıyorum ancak ben son 2 yıldır hiç olmuyorum nedeni hem jinekolog hemde üroloji doktoru vajinanı çokta temiz tutma vajina kendi kendini temizleyen bi organdır devamlı her ilişkiden sonra dahi yıkama bu tarz bakterileri dahada çok üretirsin dikkatli ol ve kendi haline bırak vajinanı demişlerdi.
bende bu denilenleri uyguladım her idrarımı yaptığımda foşur foşur yıkamadım sadece sildim her ilişkiden sonra foşur foşur yıkamadım sadece sildim banyoda köpüklerle ovalamadım sadece yıkadım ve gerçekten kurtuldum.

kızlar bana esımden bulastı mıkrop var ve uremısler bı senelık evlıyım ve evlendıgım haftadan berı cekıyorum suan tedavım devam edıyor esımde gıdıyor dra bol bol su ıcmeye calısıyorum ıyıde gelıyor ama sureklı bır sızı ıdrarımı yaparken en kotusude beraber olurken cok canım yanıyor resmen sogudum :(

burda yazılanların hepsine katılıyorum ancak ben son 2 yıldır hiç olmuyorum nedeni hem jinekolog hemde üroloji doktoru vajinanı çokta temiz tutma vajina kendi kendini temizleyen bi organdır devamlı her ilişkiden sonra dahi yıkama bu tarz bakterileri dahada çok üretirsin dikkatli ol ve kendi haline bırak vajinanı demişlerdi.
bende bu denilenleri uyguladım her idrarımı yaptığımda foşur foşur yıkamadım sadece sildim her ilişkiden sonra foşur foşur yıkamadım sadece sildim banyoda köpüklerle ovalamadım sadece yıkadım ve gerçekten kurtuldum.

Ben sürekli çok temiz tutmaya çalışıyorum. İlişkiden sonra hemen suyla yıkıyorum. Yıkamamak mı lazım? Ne diyorsun pptya87?
Bir de banyodayken genital yıkama jeli ile sadece dışını yıkıyorum. Bu da zararlı mı?

Selam arkadaslar... Ben bu aciyi o kadar cok cektim ki, iliski, wc acı icinde geciyordu ve sonun 1 demet maydanozla acılarım dindi :) yaklasik 2 yildir cok rahatim..
Öncelikle 1 litre suyu kaynatin.. İcine yikanmis 1 demet maydanozu saplariyla birlikte atin.. Rengi degistigin an altini kapatin... İlidiktan sonra suyunu icin.. Kalan posasini ince bir bezin icine sarip vajina bolgesine koyun... Bez kalin olmayacak. 3 gun her aksam yapin.. Maydanozdan cikan buhar icinize isleyecek ve rahatlatacak... Yatar pozisyonda olursaniz daha etkili olur... Maydanoz soguduktan sonra atabilirsiniz... Hepinize gecmis olsun

Ben sürekli çok temiz tutmaya çalışıyorum. İlişkiden sonra hemen suyla yıkıyorum. Yıkamamak mı lazım? Ne diyorsun pptya87?
Bir de banyodayken genital yıkama jeli ile sadece dışını yıkıyorum. Bu da zararlı mı?

ben o jellerin çokta sağlıklı olduğunu düşünmüyorum bence sadece suyla yıkamanız yeterli birde birşey duydum sperm sadece proteinden oluştuğu için kir mikrop barındırmadığından vajinaya çok iyi geliyormuş hatta birçok cilt kremlerinde kullanılıyormuş biraz rahat bırakın bakalım bi deneyin inş kurtulursunuz

Selam arkadaslar... Ben bu aciyi o kadar cok cektim ki, iliski, wc acı icinde geciyordu ve sonun 1 demet maydanozla acılarım dindi :) yaklasik 2 yildir cok rahatim..
Öncelikle 1 litre suyu kaynatin.. İcine yikanmis 1 demet maydanozu saplariyla birlikte atin.. Rengi degistigin an altini kapatin... İlidiktan sonra suyunu icin.. Kalan posasini ince bir bezin icine sarip vajina bolgesine koyun... Bez kalin olmayacak. 3 gun her aksam yapin.. Maydanozdan cikan buhar icinize isleyecek ve rahatlatacak... Yatar pozisyonda olursaniz daha etkili olur... Maydanoz soguduktan sonra atabilirsiniz... Hepinize gecmis olsun

Merhaba, bu 3 günlük bir tedavi mi?
3 gün boyunca 3 litre maydonoz suyu öyle mi? 1 litre tek seferde mi içilecek? Bunu yaptın ve 2 senedir her şey yolunda, ay maşallah canım ya.

Back