şişman, bakımsız kendini salmış biriyim

gamyoncu

o artık melek annesi
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2011
3.252
46
363
35
herkese yakşamlar arkadaşlar.26 yaşında 6 senelik evli bir bayanım.
geçen sene 8.5 aylık bebeğimi kaybettim.karnımda öldü kızım.ve onu kaybettikten sonra inanılmaz derecede kendimi saldım.hiçbirşey yapmak gelmiyor içimden.
168 boyunda 110 kiloyum.ve bir türlü diyet ve sağlıklı beslenmeye başlayamadım.sonra sonra derken o sonraların sonu hiç gelmedi.ve ben gün geçtikçe daha da şişman.
diyetisyene gittim çok şükür bir sıkıntı yok herşey benim elimdeymiş.ama hiçbir şey yapamıyorum.sürekli diyet konuları okumaktan,instagram da diyet hesapları takip etmekten gına geldi.
bu bayram üstüme giyecek hiçbirşey bulamadım.üstüne üstlük annem 20 25 kilo verdi ve sanki nispet yapar gibi sürekli fotoğraf çekilmeler,bol gelen kıyafetleri bana vermeler.utanıyorum ama yine birşey yapmıyorum.kilo yüzünden yaşama sevincimi kaybettim sanki.
lütfen arkadaşlar bana bir yol gösterin.benim durumumda olupta düzelen var mı.kilo almamın tek sebebi kola,çikolata,cips,kek,dışardan yemek yemek,hazır gıda.
böyle kilolu olunca insan kendine bakmak da istemiyor sonuç olarak benim gibi bakımsız ve kendini salmış oluyor.okuyan arkadaşlar şimdiden teşekkürler...

Bence kilodan önce (zira belirtmişsiniz kilo sizin elinizde yani bir hormonal engel filan yok) psikolojinizi düşünün.Böyle zor bir dönemi kendinize ve çevrenize başka zararlar vermeden sadece kiloyla atlatmakla çok şanslısınız maşallah.Bir psikologa gidin,sadece ilaç tedavisine güvenmeyin önceliğiniz konuşma terapisi olsun.İnanın geri kalan her şeye odaklanacak enerjiyi bulacaksınız zamanla

Esiniz ne diyor bu duruma. Bu ilerde büyük problem olabilir. Diyette ilk hafta çok önemli ilk hafta azmederseniz arkası gelir kesinlikle bugün yiyeyim yatın başlayayım demeyin karar verdiğiniz an bırakın yemeyi içmeyi. Adimsayar mutlaka alın en az 10 bin olmadam uyumayın. Hazır zayıflama çayı yerine kabul tarçın kök zencefil karanfil elmayı kaynatın altını kapatın Yeşilçay koyun muhteşem bir zayıflama çayı olur üstüne tanımam

geçen sene 8.5 aylık bebeğimi kaybettim.karnımda öldü kızım.ve onu kaybettikten sonra inanılmaz derecede kendimi saldım.hiçbirşey yapmak gelmiyor içimden.
168 boyunda 110 kiloyum.ve bir türlü diyet ve sağlıklı beslenmeye başlayamadım.sonra sonra derken o sonraların sonu hiç gelmedi.ve ben gün geçtikçe daha da şişman.
diyetisyene gittim çok şükür bir sıkıntı yok herşey benim elimdeymiş.ama hiçbir şey yapamıyorum.sürekli diyet konuları okumaktan,instagram da diyet hesapları takip etmekten gına geldi.
bu bayram üstüme giyecek hiçbirşey bulamadım.üstüne üstlük annem 20 25 kilo verdi ve sanki nispet yapar gibi sürekli fotoğraf çekilmeler,bol gelen kıyafetleri bana vermeler.utanıyorum ama yine birşey yapmıyorum.kilo yüzünden yaşama sevincimi kaybettim sanki.
lütfen arkadaşlar bana bir yol gösterin.benim durumumda olupta düzelen var mı.kilo almamın tek sebebi kola,çikolata,cips,kek,dışardan yemek yemek,hazır gıda.
böyle kilolu olunca insan kendine bakmak da istemiyor sonuç olarak benim gibi bakımsız ve kendini salmış oluyor.okuyan arkadaşlar şimdiden teşekkürler...

sorunu biliyorsun eee çözümü de biliyorsun uygulamaktan seni alıkoyan ne, duygusal olarak mı tatmin olmuyorsun acaba?

Evet gerçekten öyle takip ederek falan olmuyor, bende bi başlayamıyorum başlayınca kimse tutamıyor. Evli olmanız da + bi yan çünkü yemekler sizden çıkıyor eve abur cubur, fast food tarzında hiç bi gıda almayın alışverişlerinizde ve öğününüzü öncede hazırlayın, akşamları yürüyüşe çıkın hareket şart en olmadı evde videoları bile yapabilirsiniz. Ama inanın kendinize, yapabilirsiniz, o incecik görüntüye sahip olup giydiğiniz her şeyi yakıştırabilirsiniz. İki haftalık alışma süreciniz var ondan sonra canınız o bi çok sağlıksız besini istemiyor zaten.

Benim de 36 haftalik bebegom karnimda ölmüştü nasil bir travmadir cok iyi bilirim oyle bir bunalima girmistim ki cok tutiz olan ben darmafagin pasakli evini mok goturen biri oluvermistim eşim de durumu bildiği için seslenmiyordu gunde üç adet bisküvi ile ayakta durdugumu bilirim ama bu hayat boyle surmez biliyorsun degil mi Allahtan fazla kilom yoktu 5 6 kilokadar bu süreçte almistim 2 sene sonra yine hamile kaldim oglumu sagsalim kucağıma aldim anca toparlandim simdi eski titizligim yok ama en azından evimi mok goturmuyor kisacasi hersey sende bitiyor gerekiyorsa diyetisyenden once destek alin

Bende doğumdan sonra 6 kilo fazlam vardı veremediğim ve abur cubur çok seviyodum.. son 4 5 aydır falan abur cubur sokmuyorum eve.. ev yemeği sebze yemeği genelde tüketiyorum.. ekmekle çok aram yok zaten.. bir de akşam 7den önce yiyince kilolar gidiyo.. ben öyle verdim.. bi de gece acıksan bile küçük bi kase yoğurt veya 2 3 hurma ve 1 bardak sütten başka bi şey tüketme.. sahurda 7 tane hurmayla orucu bitirdim diyebilirim.. çok güzel tok tutuyo..

Acını çok iyi anlıyorum.. Rabbim sağlıklı hayırlı bir evlat nasip etsin inşallah.. artık toplanma vakti..

Cok uzucu bir sey yasamissiniz. Allah sabir versin.

Fakat yeni bir bebek icin bedenen ve ruhen hazirlanma vaktiniz gelmemis mi sizce?

Zayiflayin, folik asit kullanimina başlayın.

Bunu dusunerek motive olmanızı umarim :KK66:

Mümkün olamayan ya da durumun detayini bilmeden sizi uzecek bir sey yazdiysam simdiden ozur dilerim.

Senin durumun zincirleme bi şekilde gitmeli. Önce psikolojini hazırla, yardım al, sonra bunu gerçekten istediğinde ve hazır olduğunda spor ve diyeti aynı anda uygula. Hayatının bi parçası olsun spor. Ben mesela günde iki öğün yiyorum. Kahvaltımı çok geç yapıyorum ama kalkar kalkmaz üç dört tane hurma yiyorum, bi de ılık su içiyorum öğlende de kahvaltı yapıyorum. Akşamda çok çeşit yapmıyorum. Çorba salata bazen et türü, sebze türü şeyler işte. Kilo vermenin sırrı boğazımızı tutmak napalım. Abur cubur yiyeceğine kuru yemiş al onları ye. Fındık ceviz kaju kabak çekirdeği filan.

Kilo almama tek sebep diyerek bir sürü şeyi saymissiniz. .
Bunlar olduğu sürece böyle kalırsın.
Diyet yapamiyorsan da sağlıklı beslenmeye çalış. Bu saydiklarını alma eve

Ya istediğini ye
ya da istediğini giy .. Seçim senin. .

Ben sizin durumunuzun yasadiginiz depresyonla alakali oldugunu dusunuyorum. Bazi antidepresantlar bu tarz durumlardaki istah sorununu koreltebiliyorlar. Eger yeni bi hamilelik henuz dusunmuyorsaniz kisa sureli ilac tedavisi ve saglikli beslenme ile ideal kilonuza donebilirsiniz. Daha yasiniz genc yeniden hamile kalacaksiniz insallah onemli olan sizin saglikli olmaniz ki ilerde baska komplikasyonlar yasanmasin

26 yasindasin cocuk degilsin once cips cikolata olayina son vermelisin
Madem yemek yerken mutlu oluyorsun patates hasla ustune pul biber ve kekik dok surekli bunu ye hem tadi cok guzel hemde kilo verdiriyor
Bol bol haslanmis gidalar ye
Yasadigin aci cok buyuk anlamaya calisiyorum ama daha buyuk acilar yasamamak icin tutmalisin kendini
Kilo vermek almaktan daha kolay bu yuzden kendine yeni bir sayfa ac
Sen kilo verdikce kendine guvenin gelecek mutsuzlugun bi nebzede olsa gececek emin ol

Bence kilodan önce (zira belirtmişsiniz kilo sizin elinizde yani bir hormonal engel filan yok) psikolojinizi düşünün.Böyle zor bir dönemi kendinize ve çevrenize başka zararlar vermeden sadece kiloyla atlatmakla çok şanslısınız maşallah.Bir psikologa gidin,sadece ilaç tedavisine güvenmeyin önceliğiniz konuşma terapisi olsun.İnanın geri kalan her şeye odaklanacak enerjiyi bulacaksınız zamanla
+1

Sürekli diyetler okumayin,diyetisyenden sağligınıza uygun sadece br diyet programini uygulayin.Spor salonuna yazilin ve spor yapmaya başlayin.Plates kesinlikle yapın derim cunku verilen kilolarsa sarkan vucudu toplamada birebir. Ve lütfen bunlar için 1 2 ayda mucize beklemeyin.kendinize zaman verin.En az 8 9 ay olsun.Sadece kendine güven ve biraz sabır

Bu süreç de size destek olan es dost arkadaş olmadı mı? Gerçekten çok üzüldüm yaşadığınız duruma,ama inanın biraz destekle ve motive ile bir başarı öyküsü görüyor gibiyim suan:) hiiic veremem, edemem demeyin düşünmeyin böyle, ben size inanıyorum size inananlar ve kendiniz ile bunu basaracaksiniz. O yüzden suan dolu gözlerle yazdığınız mesajı yazilan güzel mesajlara tebessüme çevirin. He birde yemeyin,aç yatın vs gibi şeyler söylemek olmaz yerinizde olmayan biri için eminim kolaydır. Yediklerinizi azaltmakla baslayabilirsiniz, hafif spor hem verdikçe daha da azimli olucaksiniz. Gazaniz mübarek olsun :)

Canim ben hayatımın diyetini hamileyken yaptım tek derdim normal doğurmakti.ve şükür oldu. Bebeğin olsun istiyorsan dikkat etmeye çalış. İmkanın varsa spor salonuna yazıl çok zor biliyorum bende aynıyim. Yavaş yavaş kesmesi düşünüyorum

Back
X