bildiğiniz duyduğunuz memnun kalınan kreşler var mı bu civarlarda ?
şimdiden çok teşekkür ederim iyi akşamlar
2 yaşındaki oğlumu tv bağımlığını azaltmak ve akranlarıyla iletişim kursun diye Pembe Balon a yarım gün kreşe kaydettirdik. Biraz hareketli yerinde duramayan bir çocuk. Oryantasyon sürecinde etkinliklere katılımda zorlanabilecegini açık açık ifade etmemize rağmen tüm yeni çocukların bu şekilde olduğunu ilk 15 gün hiç bir etkinliğe tam katılmadıklarını bazılarında bu sürenin 1 ayı bile bulduğunu ifade ederek kaydımızı aldılar.
11.okul günümüzde sınıf öğretmeniyle whatsappda görüştüm ve çocuğun genel durumunu sordum. Oğlumda kreşe başladıktan sonra kendi elini ısırma ve okuldaki arkadaşlarının üzerine yatarak oyun oynama gibi sıkıntılar başlamıştı ve başka çocuklara zarar vermesinden tedirgindim. Öğretmen hanım detaylıca ve beni şaşırtan bilgiler verdikten sonra verilen bilgilerin başka bir çocuğa ait olduğunu ve karışıklık olduğunu belirtti(!?) Oğlumun sıkıntısı hakkında Pedagog ile görüşeceklerini onun akabinde beni bilgilendireceklerini söylediler.
Bu konuşmanın ertesi gününde sabah 8.30da çocuğu okula bıraktık 11de telefon çaldı okulun pedagoguyla görüştüklerini okul için yaşının henüz erken olduğunu şimdi okuldan alıp Eylül'de tekrar getirmemizi söylediler. Gerekçeleri çocuğun 12 günlük süreçte hiç bir etkinliğe katılmamasıymış (!) Eee ne oldu hani 1 ay sürüyordu çocuğun alışması?? Neyse.
Eşimle beraber yaklaşık 40 dk sonra hem çocuğu almak hem de durumu konuşmak için okula gittik. Sıkıntı nedir bi konuşalım diye sorduğumda siz bizimle konuşmak istediniz buyurun siz konuşun gibi saçma sapan bir tavırla karşılaştım. Sanki okulun pedagogu ile ben görüşmüşümde onlara ben bilgi vereceğim. Sormasam, konuşmak istemesem kimse bişey demeyecek öyle bir tavır. Doğru olan pedagog çocuğu gördükten sonra okulun veliyi çağırıp bilgilendirmesidir telefon edip alın çocuğunuzu okuldan demek bilgilendirmek olmuyor. Veli olarak okulun bana destek olmasını yol göstermesini beklerken resmen çocuğum kapının önüne konuldu. Hala şoktayım bu tavır karşısında.
Daha yetişkin bir insanla sağlıklı iletişim kurmayı beceremeyen öğretmenlerin 2 yaşında konuşmayan bir çocukla 12 gün boyunca nasıl bir iletişim kurduğu ise meçhul.
Sonuç olarak biraz hareketli, yaramaz ve etkinliklerde oturup cici cici poz veremeyecek bir çocuğunuz varsa önünden bile geçmemeniz gereken yer. Ek olarak;
- Aylık kreş ücretini elden teslim istiyorlar nedeni malum.
- Kayıt gününe kadar asla bahsedilmeyen 1500 TL bir kırtasiye ücretleri var. (Bu bizim ilk kreş deneyimimiz belki her okulda vardır bilmiyorum ama ön bilgilendirme yapılmaması can sıkıyor)
- sınıfların whatsapp grubu olmasına rağmen çocukların foto/videoları arkasına müzik koyularak video haline getirilip Instagrama yükleniyor whatsapptan göndermiyorlar. Çocuğunuzu videoda yakaladınız yakalanadınız yoksa o gün ne yaptığı hakkında siz sormazsanız bilgi vermiyorlar.