• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

şişen ayaklar

Etlibutlu

Guru
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2011
875
151
323
Ankara
hepinize meraba inşallah doğru yere açıyorumdur konuyu.benim derdimde yaz kış şişen ayaklarım ayak bileklerim ve artık dizlerime doğru rahatsız etmeye başladı.dr gittim kan tahlillerime baktı hipotiroit var bende pek ayaklarımla ilgilenmedi yada ben anlatamadım.çok oturma dedi :) sabahtanda şişermi ya bıktım artık zonklamaya başladı.böyle bişey yaşayan varmı arkadaşlar ne yapmalıyım.ayaklarımı yüksektede tutmaya çalışıyorum:( kola içiyodum oda şişirir diyolar bıraktım inşallah.açık ayakkabı giymeye utanıyorum :(

Tuzlu yiyeceklerden de uzak durun.
Tekrar bir doktora gidip güzelce anlatın hatta unutursanız diye bir kağıda yazın.
Geçmiş olsun.

Derhal baska doktora gidin. Devamli ayak şismesi "cok oturma" diyip yollanacak birsey degil cok ciddi sebebleri olabilir kalp, karaciger olabilir, damar tikaniklari olabilir. Bi de kilolu biri misiniz?
İhmal edilcek birsey degil. Baska bir doktor bulun bence, burada sorulmayla olacak iş degil.

Derhal baska doktora gidin. Devamli ayak şismesi "cok oturma" diyip yollanacak birsey degil cok ciddi sebebleri olabilir kalp, karaciger olabilir, damar tikaniklari olabilir. Bi de kilolu biri misiniz?
İhmal edilcek birsey degil. Baska bir doktor bulun bence, burada sorulmayla olacak iş degil.
:( 170 boy 80 kiloyum. haklısınz tekrardan gideyim :(

Kalple ilgili bir sıkıntı olabilir cidden. Başka bir doktora daha gidin.

Gebelikte benimde basladı
Saat bası bes on dk yürüyün
Ayakları sistiginde vucut hizanızdan onbes cm yukarı kaldırın
Tuzlu yemeyi bırakın
Su tüketiminiz cok fazla veya cok az olmamalı yaz ayları 2-2.5lt ideal
Ve bir daha doktora görünün derim

Ayaklarınızı havaya kaldırın, kan dolaşımını sağlayın. Tuzlu yiyecekleri çok abartmayın. Egzersiz yapın. Ve farklı bir doktora başvurun.

gut hastalığı gibi bir rahatsızlığınız olabilir mi
başka doktorlara da gidin

hepinize meraba inşallah doğru yere açıyorumdur konuyu.benim derdimde yaz kış şişen ayaklarım ayak bileklerim ve artık dizlerime doğru rahatsız etmeye başladı.dr gittim kan tahlillerime baktı hipotiroit var bende pek ayaklarımla ilgilenmedi yada ben anlatamadım.çok oturma dedi :) sabahtanda şişermi ya bıktım artık zonklamaya başladı.böyle bişey yaşayan varmı arkadaşlar ne yapmalıyım.ayaklarımı yüksektede tutmaya çalışıyorum:KK43: kola içiyodum oda şişirir diyolar bıraktım inşallah.açık ayakkabı giymeye utanıyorum :KK43:

Merhaba

bundan 5-6 yıl önce(öyle hatırlıyorum) durduk yere ayaklarım ellerim şişerdi doktora gittim bir tah.vs yapıldı ama hareketsizlik yaşam dedi böylelikle yürüşe sonrasında spora başladım günlük 3 ile 3,5 lt su içiyordum zaman zaman şişmeler oluyordu ama eskiye nazaran bir tık iyiydi

sonrasında özellikle 3 aylar ve ramazan ayında yine ayak şişmeler olmaya başladı bende oruç olduğum için vucut susuz kaldığına yorumluyordum böyle 3-4 yılı doldurdum uzatmayam tabi zaman zarfında gece kusma baş dönme baş ağrı ,boyun düzleşmesi falan filan şikayetlerle acile taşınıyordumm taki 3 ay öncesine kadar baş dönmeler giderek artı ve denge kaybı olmaya başladı

yine ofiste başımı masaya koydum o sıra ablamın arkadaşı geldi hayırdır neyın var bende anlatım hiç zaman kayıp etme doktor ismi verdi oraya git dedi gittim elimdeki tahliler filimler VERTİGO

DOKTOr öldürmez ama süründürür dedi ve aynen öyle yapıyor birkaç manevra yaparak normale diöndüm çok şükür

belirtilerii

afedersiniz öğürek kusma çok( özür diliyorum )

vucuda aşırı derecede ödem (kesinlikle susuz kalmayacak) bu yıl oruçlarımı 2 gün tuttum 1 gün ara verdim eğer yapmasaydım her yıl olduğu gibi ramazan bitimine 10 gün kala hastanede gözümü açardım bu yıl çok şükür öyle birşey olamdı

denge kayıbı

baş dönmesi

herkesde farklı olabiliyor tabi

Back