• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

şirket e-maili

klbkbr

Guru
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2009
1.689
1.155
333
Merhaba ben bir fabrikada çalışıyorum . bir gün gönderilmiş kutumda benim yazmadığım bir mail gördüm. aynı odada oturduğumuz müdürümün yazı stili ve tamamiyle patronla görüşmesine istinaden yazılmış bir mail. şok oldum ve siz mi yazdınız dedim evet dedi. ama benden gitmiş nasıl oluyor dedim hıı bilgi işleme sorarız dedi geçiştirdi hiç şaşırmadı. bilgi işlemde sistemde karışıklık olmuş deyip beni kandırdılar kendilerince. bir kaç mail daha attığını farkettim ve birlikte çalışırken gözümle gördüm kendi mailinin altında benim mail adresim var.
sorularım şöyle cevap verirseniz çok sevinirim;
şirket maili dahi olsa benim adım soyadım yazıyor ve bu benim özel hayatım değil mi?
benim bilgim/iznim olmadan benim mailimi kendi bilgisayarına yükletmiş ve an ve an takip ediyor. Suç mu? bazı sitelerde işveren denetleyebilir diye yazıyor ok ama kendisi sadece müdürlerden biri genel müdür de değil yani işveren vekilliği yok.
bu bir bilişim suçu mu?
herhangi bir itirazda/uyarıda bulunabilir miyim?

Back