• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

'Sırat köprüsü' gibi okul yolu

nicksiz

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2010
1.855
1.642
373
Diğer
Muş'un Korkut İlçesi'ne bağlı Altınova Beldesi'nde Çaksor Deresi üzerine ağaç direk ve tahta kullanılarak yapılan köprüden geçip okula giden öğrenciler, korku dolu anlar yaşıyor. Tahta köprü üzerine toplu olarak çıkan 200 kadar öğrenci, beldenin ortasından geçen dereye köprü yapılmasını istedi.

Muş'a 45 kilometre uzaklıktaki Altıova Beldesi'nin ortasından geçen Çaksor Deresi, özellikle ilkbaharda şiddetli yağmur ve kar sularının erimesi ile taşıyor. Beldenin çocukları ise Altınova İlkokulu ile Altınova YİBO'ya gitmek için her gün 80 santimetre genişliğinde 18 metre uzunluğunda ve 2 metre yüksekliğindeki 'sırat köprüsü'nü andıran bu yükseltiden geçmek zorunda kalıyor.
Altınova'nın Yeni Mahalle Muhtarı İrfan Berak, köprü yapılması için defalarca başvuruda bulunduklarını fakat şimdiye kadar sorunun giderilmediğini söyledi. Çaksor Deresi'nin üzerine kendi olanakları ile yaptıkları derme çatma köprüyü kullandıklarını vurgulayan Muhtar İrfan Barak, "Okullar açıldı mı aklımız hep burada kalıyor. Çünkü geçen yıl 8 yaşındaki Eyüp Baysal suya düşerek yaşamını yitirdi. Belediyenin köprü yapacak maddi gücü yok. Korkut Kaymakamı da söz verdi. Ancak onun da tayini çıkınca köprü hayalimiz suya düştü. Bizim yaptığımız tahta köprü de sırat köprüsünü andırıyor" diye konuştu.
Altınova İlköğretim Okulu öğrencilerin Atilla Duygu ise "Okula gidiş dönüşte buradan nasıl geçeceğiz diye endişe ediyoruz. Bir arkadaşımız gözümüzün önünde suya düştü ve öldü" dedi.
'Srat kprs' gibi okul yolu - Hrriyet Eitim

Önümüz kış, bizler evde sıcacık televizyon karşısında kimbilir daha kaç haber izleyeceğiz bu şekilde. İnşallah başka Eyüpler ölmez.
Çok mu zor oraya düzgün bir köprü yapmak?

Yazık bu çocuklara :((( 21. yüzyıl Türkiye'sinde böyle manzaralar yakışmıyor bize, Giresun'da da benzer şeyler yaşanıyor ne yazık ki:((( Gelivera deresi üzerine yöre halkı tarafından yapılan ilkel teleferikle okula gidip geliyor çocuklar.
Devlet heryere yetişemez belki ama en azından iş adamlarını, her ihtiyacı olan ilin, ilçenin, köyün hatrı sayılır zenginlerini teşvik edebilir.

$image.jpg

Keşke sorun Giresun ve Muş ile sınırlı kalsaydı.
Ama maalesef ki, daha niceleri var bunun gibi sorunları olan...
Hiç görmüyorum "Önceki yıllarda bu zorlukları çeken öğrencilerimiz çocuklarımız için yol yaptık, köptü yaptık." diye bir haber.
Eğitime destek diyoruz ama zor şartları görmemezlikten geliyoruz.
Geçenlerde bir yerel haberde de gördüm. Batı illerin birinde de çocuklar ya saatlerce yürüyor yada at arabasıydı sanırım onla ulaşım sağlanıyor.
Ne diyeyim artık, açık sadece dekoltede olmuyor...
Bu arada Mune hanım duyarlılığınız için ayrıca teşekkür ediyorum.
Kendimce bir çözümü de dile getireyim, belediye seçimleri yaklaştı, aday adayları karşıma çıkıyor şöyle böyle diyor, ben de diyorum ki x köydeki öğrenciler bu şartlarda okula gidiyor bunun için ne düşünüyorsunuz. Belki söyleye söyleye vicdanlara ulaşırız..

Keşke sorun Giresun ve Muş ile sınırlı kalsaydı.
Ama maalesef ki, daha niceleri var bunun gibi sorunları olan...
Hiç görmüyorum "Önceki yıllarda bu zorlukları çeken öğrencilerimiz çocuklarımız için yol yaptık, köptü yaptık." diye bir haber.
Eğitime destek diyoruz ama zor şartları görmemezlikten geliyoruz.
Geçenlerde bir yerel haberde de gördüm. Batı illerin birinde de çocuklar ya saatlerce yürüyor yada at arabasıydı sanırım onla ulaşım sağlanıyor.
Ne diyeyim artık, açık sadece dekoltede olmuyor...
Bu arada Mune hanım duyarlılığınız için ayrıca teşekkür ediyorum.
Kendimce bir çözümü de dile getireyim, belediye seçimleri yaklaştı, aday adayları karşıma çıkıyor şöyle böyle diyor, ben de diyorum ki x köydeki öğrenciler bu şartlarda okula gidiyor bunun için ne düşünüyorsunuz. Belki söyleye söyleye vicdanlara ulaşırız..

Çok haklısınız, ben yıllarca İstanbul'da yaşadım, koca büyükşehir İstanbul dersiniz değil mi? Orda bile köy okulları 2-3 derslik, birkaç sınıf bir arada okuyor, ulaşım sorunu yaşayan yerler var, ülke ekonomisinin ana merkezi olan İstanbul'da bile çocuklar zor durumda, düşünün gerisini:((( madem bizim geleceğimiz çocuklarımız, o zaman onlar için tüm şartlar iyileştirilmeli.

Duyarlı olmamak mümkün mü? Bu çocuklar hepimizin çocuğu, bireysel çabanızı tebrik ederim, bende sizin çözümünüzü kullanayım müsade ederseniz, nasılsa şimdi aday adayları sokaklarda, hedeflerini, yapacaklarını anlatacakları zaman derslikleri yetersiz, ulaşım sıkıntısı yaşayan yerlerdeki okullar hakkındaki düşüncelerini, aday olarak ne vaad ettiklerini sorayım:34:
Fikir için teşekkür ederim.

Back