Sıra Google'da mı?

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
Twitter ve YouTube'un Ardından Sıra Google'da mı?

Mahkeme, arama motoru sonuçlarında Savcı Kiraz'ın öldürülmesiyle ilgili çıkan içerikler 4 saat içinde kaldırılmadığı takdirde Google'a erişimin engellenmesine karar verdi.

Al Jazeera Türk'ten Selahattin Günday'ın haberine göre, arama motoru Google'a erişimin engellenmesi talebi İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'ndan geldi.

Twitter, Youtube ve bazı haber sitelerindeki Savcı Mehmet Selim Kiraz’ın ölümü ile ilgili yayınların kaldırılmasını isteyen savcılık, bu kez Google'dan da içeriklerin kaldırılması için İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği’ne başvurdu.

Karar YouTube'u da kapsıyor
Talebi değerlendiren mahkeme Kiraz'la ilgili bazı görüntülerin kaldırılması, kaldırılmadığı takdirde Google'a erişimin tamamen engellenmesine karar verdi. Savcılığın talebi doğrultusunda mahkemenin verdiği karar Youtube'u da kapsıyor.

Mahkeme kararında, 'Savcı Kiraz'ın rehin alınması görüntülerinin halen Google arama motorundaki yer sağlayıcı ile bu yer sağlayıcı üzerinden yayın yapan YouTube internet sitesinde yer aldığı' belirtildi.

Google'a 01.30'a kadar süre
Saat 21.30'da verilen kararın uygulanması için Google ve Youtube'a 4 saat süre verildi. Mahkeme, kararı yerine getirmesi için Erişim Sağlayıcıları Birliği’ne gönderdi.

İçerikler kaldırılmaz ise her iki siteye de erişimin gece yarısından sonra saat 01.30 civarında engellenmesi bekleniyor.

Twitter ve Facebook açılmıştı
Twitter, Facebook ve YouTube mahkeme kararıyla erişime engellenmiş söz konusu içeriklerin kaldırılması sonrası Twitter ve Facebook yeniden erişime açılmıştı. Ancak YouTube’un yasağı kalkmadı.

Kaynak: AJ Türk / Selahattin Günday

Haberin Tamamı İçin: http://aljazeera.com.tr/haber/googlea-en...

ya bi twit gördüm bununla ilgili paylaşmazsam çatlarım.

''google'a içerikleri kaldırması için süre tanımışız. ben google'ın yerinde olsam yarına türkiye'ye özel HAS....TİR doodle'ı tasarlardım''

Rahmetli Savcımıza ait görüntülerin kaldırılmasına yönelik talebi haklı buluyorum, o bizim savcımız ve şahsen ne ailesinin, çocuklarının görüntülere erişip o acıyı defalarca yaşamasını isterim, ne de dostun düşmanın o görüntülerle bir mesaj vermesini isterim.

O görüntüler en başından engellenmeliydi

Kesinlikle o goruntuler kaldirilmali. Ben babami o sekilde gormek istemezdim. Allahim cok fena..

yani artık gören gördü, hatta belki de kaç defa kopyalandı, konuyla ilgisi olmayanların o görüntüyü aratıp bakmayanların suçu ne, google dan daha yaygın kullanılan ne var internette benim suçum ne mesela

o görüntüler tabii ki çok iç acıtıcı ama buna benzer şeyler sürekli yaşanıyor ve o vahşet görüntülerinede yasak getirilmeye kalkılırsa toptan yasaklamaları gerekir, ayrıca zaten giren bi yolunu bulup giriyor, o görüntüleri bulmak isteyen hayli hayli bulur, ceza çok daha büyük bi kitleye kesiliyor

Twitter, Facebook, youtube ve google gibi siteler Türkiyeyi, deyim yerindeyse "sallamiyor " ! İşte bu yüzden kapatilmayı hakediyorlar ve kararı yerinde buluyorum. Amerika ve Avrupa ülkelerinde bi icerige ulasilmamasi isteniyorsa, o içerik hemen kaldırılır bu sitelerden! Bizim icin aynı hassasiyeti göstermeyen bu siteler, bu yüzden kapatılıyor. O yüzden yok özgürlüklerimiz engelleniyor yok bilmemne yaklaşımınız çok hatalı

Bi şeyleri engellemek yerine insanların daha mantikli ve duyarlı olmasını sağlasak keşke

Bir arkadaşım Feyste paylaşmis o görüntüyü ve işin trajikomik yani bilmem kaç kişi de beğenmiş

Bunun mantığı nedir allah aşkına, neden ve hangi vicdanla paylaşılır begenilir?

Yasaklarla bir yere varilmaz,rahmetli savcının çocuğunun belleğinden de silebilecekler mi o goruntuleri

şiddete gözümüz alışmış, şiddetle besleniyoruz, ben aratmadım o görüntüleri, hatta öldükten sonraki görüntüleri de varmış galiba, insan hangi akla hizmet o vahşet odasını kanı kurşunu görmek ister, gerçekten insanları bazen anlamıyorum, talep görmese, o görüntüler servis edilmez, yayılmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…