• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinüzit konusunda yardım lütfen

bbilim

Nat.geo
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2009
7.047
18
158
Diğer
Merhaba
öncelikle belki bu konuyu sağlıkla ilgili bölümde açmalıydım bilmiyorum ama hem orası fazla faal değil hemde buda bir dert
benimde derdim başağrım yani
7 gündür süren baş ağrım neticesinde acile gitmiştim c.tesi günü ben sinüzit diye ısrar etmeme rağmen doktor (acildeki pratisyen hekim) yok bu başka bişi nörolojiye git dedi bana, her neyse dün randevumu aldım ve gittim BT ( tomografi) çekildim ve sinüslerim doluymuş
bu öğleden sonra tekrar randevum var KBB ye sevk etti beni

fakat sorum şu daha önce sinüzit için tedavi olan varsa paylaşbilirmi burnumda bişi falan sokcakmı bu durumda kusabilirmiyim?
Muayeneye tek başıma gitmeyi düşünüyorum ama tek gidersem nasıl olur, eşimi çağırsammı mesela?

bunu şunun için soruyorum bi kez kulak temizliği yaptırdım önemsemedim basit bişi diye ama çıkışta başım o kadar dönüyorduki eşimi çağırmak zorunda kaldım sonrasında
benzer bir durum yaşarmıyım

Elmayra bacım, konuyu taşıyacaksan az biraz yorum yazılsın öyle taşı lütfen, orda kimsecikler görmüyor:54:

Merhaba
öncelikle belki bu konuyu sağlıkla ilgili bölümde açmalıydım bilmiyorum ama hem orası fazla faal değil hemde buda bir dert
benimde derdim başağrım yani
7 gündür süren baş ağrım neticesinde acile gitmiştim c.tesi günü ben sinüzit diye ısrar etmeme rağmen doktor (acildeki pratisyen hekim) yok bu başka bişi nörolojiye git dedi bana, her neyse dün randevumu aldım ve gittim BT ( tomografi) çekildim ve sinüslerim doluymuş
bu öğleden sonra tekrar randevum var KBB ye sevk etti beni

fakat sorum şu daha önce sinüzit için tedavi olan varsa paylaşbilirmi burnumda bişi falan sokcakmı bu durumda kusabilirmiyim?
Muayeneye tek başıma gitmeyi düşünüyorum ama tek gidersem nasıl olur, eşimi çağırsammı mesela?

bunu şunun için soruyorum bi kez kulak temizliği yaptırdım önemsemedim basit bişi diye ama çıkışta başım o kadar dönüyorduki eşimi çağırmak zorunda kaldım sonrasında
benzer bir durum yaşarmıyım

Elmayra bacım, konuyu taşıyacaksan az biraz yorum yazılsın öyle taşı lütfen, orda kimsecikler görmüyor:54:

sinüzit tedavisini bilmiorum ama genelde endoskopi gibi yada mide yıkarken falanda boru sokuyorlar onlarda hep uyuşturuyorlar zaten lokal bile olsa. o yüzden sinüzitte de öyle bir işlem yapılırsa lokal anestezi yaparlar. yinede yanında birisiye gitmende fayda var bence. çok geçmiş olsun

Uzun bir antibiyotik tedavisi seni bekliyor canım.
Çok kronik ve ilaçla sonuç alınamayan durumlarda sinüsleri boşaltırlar.:31:

teşekkürler kızlar
uzun antibiyotik tedaviside mantar yapıyor ya ufffffffff

saat 2 gibi randevum var bakalım ne olacak
bu arada tek gitmek zorunda kaldım eşimi aradım ama gelemiyor işleri çok yoğunmuş
zaten yoğun olmadığı günüde görmedimde neyse

ben oldum burnumdan muayne incecik birsey sokuyor burnuna ama sen hissetmiyorsun bile cünkü uyusturuyo burnunu yani bende oyleydi once ilac skp uyusturduktan sonra cubugu soktu burnuma :1:ama sonra butun gun burnum akti grip gibi salya sumuk gezdim ilacin etkisimiydi neydi bilmem artik gecmis olsun bu arada..

Konu, içeriği sebebiyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Edit; bblimcim yeteri kadar BDV de kalmış konun :)

teşekkür ederim elmayra

ayrıca cevap veren herkesede teşkkürler
muayeneden şimdi geldim burnuma bişi sokmadı korktuğum gibi olmadı yani tomo sonuçları yeterli dedi eyvallah koçum dedim bende doktora :))
antibiyotik falan yazdıda sonra norollojiye gittim tabi tekrar
ilaçlarımı gördü bunlar bitince gel bende migren ilacı yazcam sana dedi bende ozamana kadar gebe kalırım inş. ozaman gelemem dedim,
oda bana bu ilaçlar ağır bi kaç ay gebelik düşünme dedi
ne bu ya o kadarda ağır değilki bildiğin antibiyotik üstelik 7 gün sürcek

off kafam bulandı

ben de aynı dertten muzdaribim. yılın 365 günü tıkalı burunla, baş ağrısıyla, nefes alamamaktan dışarı pörtlemiş gözlerle geziyorum. hatta yüzümün sol tarafı metamorfoz geçirdi resmen. sağ gözüm daha pörtlek ve yine yüzümün sağ kısmı daha sarkık. suratımdaki bu asimetriklik son üç dört yıldır daha da belirginleşti fotoğraflardan farkediyorum. burnum iyice yamuldu. fotoğraf çektirmekten nefret eder oldum. internetten randevu aldım ben de ama bakalım ne diycekler. antibiyotik kullanmak istediğim pek söylenemez.

ben de aynı dertten muzdaribim. yılın 365 günü tıkalı burunla, baş ağrısıyla, nefes alamamaktan dışarı pörtlemiş gözlerle geziyorum. hatta yüzümün sol tarafı metamorfoz geçirdi resmen. sağ gözüm daha pörtlek ve yine yüzümün sağ kısmı daha sarkık. suratımdaki bu asimetriklik son üç dört yıldır daha da belirginleşti fotoğraflardan farkediyorum. burnum iyice yamuldu. fotoğraf çektirmekten nefret eder oldum. internetten randevu aldım ben de ama bakalım ne diycekler. antibiyotik kullanmak istediğim pek söylenemez.

thearcanesea yüzünde asimetriklik olduğunu söylemişsin sinüzitin ilerlemesi böyle birşey mi yapıyor :53: bende de sinüzit var ve uzun zmndır asimetriklik gözlemliyorum yüzümde eyvah eyvah yani bu sinüzit ilerledikçe ilerleyen bişey ozman :53::53:

thearcanesea yüzünde asimetriklik olduğunu söylemişsin sinüzitin ilerlemesi böyle birşey mi yapıyor :KK53: bende de sinüzit var ve uzun zmndır asimetriklik gözlemliyorum yüzümde eyvah eyvah yani bu sinüzit ilerledikçe ilerleyen bişey ozman :KK53::KK53:

Geç gelen cevap..
Evet sinüzit burun kemiğinde eğrilik yapıyomuş araştırdığım kadarıyla. Benim burnum gittikçe daha fazla yamuluyo sanki sağ tarafa. En sonunda estetikle deviasyon ameliyatını bir arada olucam belli

Geç gelen cevap..
Evet sinüzit burun kemiğinde eğrilik yapıyomuş araştırdığım kadarıyla. Benim burnum gittikçe daha fazla yamuluyo sanki sağ tarafa. En sonunda estetikle deviasyon ameliyatını bir arada olucam belli
nekadar zamandır hastasınız siz tedavisi olmuyormu?Ben 4 aydır sinuzitim 3 kez antibiyotik en son ocaktada igne oldum hiçbir faydasını görmedim,şimdi günde 4-5 bardak tuzlu su çekiyorum birde papatya buharı yapıyorum akşamlarıda balgam sökücü alıyorum soğuk havada dışarı çıkmazsam baş ağrım olmuyor ama iltihaplı akıntı bitmiyor kış sonu doktora gideceğim.Benim merak ettiğim bu hastalıktan kurtuluş yokmu?İnternette tedavi olamayanlarıda okudum iyileşenleride okudum çözemedim yani.Ben sigarada kullanıyorum malesef.

Back