• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinop'ta "Nükleer Santral İstemiyoruz" eylemi

AngryPenguin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2012
5.378
1.437
248
Sinop'ta "Nükleer Santral İstemiyoruz Mitingi" düzenlendi. Bazı illerden otobüslerle kente gelen vatandaşlar, Sakarya Caddesi'nde bir araya geldi. Ellerindeki döviz ve pankartlarla yürüyüşe geçen grup, Uğur Mumcu Meydanı'nda düzenlenen "Nükleer Santral İstemiyoruz Mitingi"ne katıldı.

Mitingde konuşan Nükleer Karşıtı Platformu Dönem Sözcüsü Zeki Karataş, "Çernobiller bir daha yaşanmasın" demek için toplandıklarını belirtti.

Sinop İnceburun mevkisini de içine alan 60 kilometrelik alanın yok edilmek istendiğini öne süren Karataş, "Buna izin vermeyeceğiz. Ormanlarımızın kesilerek katledilmesine izin vermemeliyiz" dedi.

Mitinge katılmak için Mersin, İzmir, İstanbul, Ankara, Denizli, Kastamonu, Trabzon, Ordu, Giresun, Amasya, Çorum, Samsun, Yalova ve Tunceli'den gelen vatandaşlara teşekkür eden Karataş, "Nükleere inat, yaşasın hayat" ifadesini kullandı.

Elektrik Mühendisleri Odası adına konuşan Cengiz Göltaş ise Sinop'a nükleer santral kurulmasını istemediklerini belirterek, "Bunun için mücadelemizi vereceğiz. Bugün burada bizlere destek veren bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Nükleer santral karşıtı sloganların atıldığı mitingde, pandomim gösterisi sunuldu.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/26300248.asp

$BmKR1eQIQAAVEzr.jpg Eki Görüntüle 1089106 Eki Görüntüle 1089107 Eki Görüntüle 1089108 Eki Görüntüle 1089109 Eki Görüntüle 1089110 Eki Görüntüle 1089111 Eki Görüntüle 1089112 Eki Görüntüle 1089113 Eki Görüntüle 1089114

Son düzenleme:
Müzisyenler, oyuncular, avukatlar, gazeteciler ve ekoloji mücadelesi verenler #NükleereİSYAN dediler!
Çernobil'in 28. yılında Karadeniz İsyandadır Platformu'nun çağrısıyla bir araya gelen; müzisyenler, oyuncular, avukatlar, gazeteciler ve ekoloji mücadelesi verenler nükleere karşı hazırlanan şarkıyı seslendirdiler.

Hazırlanan klipte, İstanbul Milletvekili Melda Onur; gazeteci Mehveş Evin, Serkan Ocak ve Utku Zırığ; oyuncu Sadi Celil Cengiz ve Gizem Akman; Çağdaş Hukukçular Derneği'nden Av.Efkan Bolaç ve Ekoloji Kolektifi Derneği'nden Av. Cömert Uygar Erdem; müzisyen Volkan Cebeci ve Aydoğan Topal; Nükleer Karşıtı Platform'dan Fidan Üredi, Yeşil Gerze Çevre Platformu'ndan Canan Armutcuoğlu ve Karadeniz İsyandadır Platformu'ndan Yağmur Sakarya kamera karşısına geçip "Nükleer Katliamdır" dediler.
[video=vimeo;92407540]http://vimeo.com/92407540[/video]

Son düzenleme:
“Türkiye’de bir sistem sorunu var. Beni radyasyon değil Türkiye’deki sistem kanser etti”
Bir kaset yaptım, gazete çıkarır gibi yazdım. Hayatta hep gıcık işlerle uğraştım.
“Beni kanser ettiniz” demek istiyorum. Her şeyin içinde bulunmak zorundaydım. Sistem bizim gibi insanları dinlemiyor. Asi, muhalif...
Kanser beni ilgilendirmiyor. Beni yaşamlar ilgilendiriyor. Mücadele edin. Güç bizde.
Yönetenlerden kanserden ölen var mı son dönemlerde? Ben Türkiye’de her şeyin bir sektör olduğuna inanıyorum. Türkiye’de hiç radyasyon olmasa da sistemin kendisi yeter zaten. Ama hiç merak etmeyin bundan sonra da muhalif, illet, deli bir herif olmaya devam edeceğim.
“O koca burnumu her şeye soktuğum için bu hastalığın da tanrıdan geldiğini düşünüyorum”

KAZIM KOYUNCU
(Trabzon Dernekler Birliği’nce 23 Nisan 2005’te organize edilen “Çernobil’in Etkileri ve Hasta Hakları” konulu panel
konuşmasından)

Son düzenleme:

Ahhh ahhh :ssz:

Hani şu her olayı kendine iş edinen ODTÜ yok mu ODTÜ:51:

Bu açıklamaların müsebbibi ODTÜ'dür, niye rapor hazırlarsınız ki, cıks cıks cıks :19: raporu TAEK istemiş anladım ama hazırlayamayız diyecektiniz ama öyle herşeyi de bilmek olmaz, birazda başkalarına imkan tanıyın:ssz:

Back