meltem hanım ben 31 yaşında 8 yıllık evli ve 6 yaşında bir oğlu olan ev hanımı bir bayanım.benim sorum özellikle oğluma ve eşime çok çabuk sinirlenip inanılmaz tepki veriyorum bağarıyorum avazım çıktığı kadar.aslında eşim çok iyi birisi ilişkimiz iyi ama benim sorunum aslında evlilik öncesine dayanıyor.babam çok baskıcı bir adamdı ondan izin almadan yan evdeki arkadaşıma bile gidemezdim.babam acayip sinirli bir insandı.insanların içinde incitir durupduruken saçma sapan sebeplerle bağarır beni rezil ederdi.elektirik prizine hızlı kapattığımda ,kapıyı yanlışlıkla biraz hızlı çarptığımda vb. sudan sebeplerden bana hep bağarırdı.yine sudan sebeplerden misafirlerin yanında bana vurduğu hatta yerlerde sürüklediği oldu.hep böyle geçti evleninceye kadar hayatım tüm bunlara rağmen ağzımı bir kere açıp birşey söyleyip cevap veremezdim.hem korkudan,hem saygıdan.babaya o ondan.aslında son zamanlarda ağlama krizlerine giriyordum çok yorulmuştum artık evlenmeden önce.şimdi ise hiç bir olumsuzluğa tahammülüm yok eşim saygılı ve çok iyi biri en ufak birşey olduğunda özellikle son zamanlarda onada aşırı tepki veriyorum bağarıyorum tepkimin çok fazla ve aşırı olduğunu biliyorum ama sinirlerime hakim olamıyorum kesinlikle. birde oğlum çok yordu beni a aşırı hareketli bir çocuktu geçen seneye kadar bu sene daha iyi ,şükür pedagog bile hiperaktif olabilir dedi çok hareketli olduğunu söyledi oda.ama öyle değil şükür bu sene baya uslanmaya başladı.oğlumda sabrımı çok zorladı bu yaşadıklarımdan sonra.şimdi en ufak birşeye zaman zaman avazım çıktığı kadar bağarıyorum ve en ufak bir sıkıntıya tahammülüm yok ne yapabilirim hayatta daha çok sıkıntılar bekliyor bizi daha dayanma gücümü nasıl artırabilirim.nomalde çok pozitif ve hayat dolu bir insanım çok hareketliyim depresif bir durumum yok ama sinirlerimede hiç hakim olamıyorum.hemen herşeye anında tepki veriyorum,kaldırmıyor sinirlerim insanların haksızlıklarını ,oğlumun yaptığı yaramazlığı bile. ne yapmam lazım lütfen ama yardım edin...çok teşekkür ederim şimdiden...