• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sinirlerim alındığı halde dişim çok fazla ağrıyor çekilmesi gerekir mi?

Disimagriyoraga

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2020
5
1
1
24
Asıl sorum sinirleri alınan diş çekim sırasında ağrır veya acır mı?
Dişim kırıldı, kanal tedavisi yapılmaya başlandı. İlk önce sinirler alındı. Sinirler alındıktan sonra dişteki ağrının durması gerekiyor diye bir çok açıklama okudum. Sadece dişim de değil kulağım başım ve çene bölgesi olmak üzere çok şiddetli ağrı çektim, gece gündüz uyuyamadım. Artık daha fazla dayanamıyorum. Dişimi çektirmeye karar verdim. Sizde uyuşturucu iğne yapmazsa ağrı veya acı oluşur mu çekim sırasında??? Dişim sağ altta en arkadaki azı dişi. Bilgilerinizi varsa lütfen cevap verir misiniz

kanal tedaviniz yeni yapıldıysa normal bir haftaya kadar acı ızdırap. Kök ucuna defalarca dokunuyor kalıyor ağrı.
Çekildiğinde de yine daha zor olacak. Yeri boş kalacak,bu sizin kararınızla değil diş hekimi izle vereceğiniz ortak karar olmalı.
Şu an açık yada geçici dolgu mu koydular?
Kanal tedavisini özellikle bir kaç haftaya yaymaya çalışıyorlar, oradaki ağrı durumunu gözden kaçan bir şey var mı diye.

kanal tedaviniz yeni yapıldıysa normal bir haftaya kadar acı ızdırap. Kök ucuna defalarca dokunuyor kalıyor ağrı.
Çekildiğinde de yine daha zor olacak. Yeri boş kalacak,bu sizin kararınızla değil diş hekimi izle vereceğiniz ortak karar olmalı.
Şu an açık yada geçici dolgu mu koydular?
Kanal tedavisini özellikle bir kaç haftaya yaymaya çalışıyorlar, oradaki ağrı durumunu gözden kaçan bir şey var mı diye.
Çok fazla şiddetli ağrı vardı, üstelik tedaviye başlayalı 1 haftayı geçmişti. Diş hekimiyle görüştüm ve aslında sinirlerin tam alınmadığını söyledi. Canlı canlı diğer kalan sinirleri aldı. Bu yaptığı işlemden dolayı 1 2 gün içinde ağrı olabileceğini fakat bu süreden sonra ağrının tamamen kesileceğini söyledi. Ardından iyileşme sürecine bakarak da dolgu yapacakmış.
Evet şu an geçici dolgu var dişimde.
O kadar fazla canım acıyordu ki artık tedaviyi düşünecek durumda değildim. Aslında okuduğumda dişim alınırsa diş düzeninin bozulacağını, diğer dişlerde de oynamaların olacağını farkettim.
Şu an çektirme gibi bi durum yok, cevap verdiğin için teşekkürler.

Çok fazla şiddetli ağrı vardı, üstelik tedaviye başlayalı 1 haftayı geçmişti. Diş hekimiyle görüştüm ve aslında sinirlerin tam alınmadığını söyledi. Canlı canlı diğer kalan sinirleri aldı. Bu yaptığı işlemden dolayı 1 2 gün içinde ağrı olabileceğini fakat bu süreden sonra ağrının tamamen kesileceğini söyledi. Ardından iyileşme sürecine bakarak da dolgu yapacakmış.
Evet şu an geçici dolgu var dişimde.
O kadar fazla canım acıyordu ki artık tedaviyi düşünecek durumda değildim. Aslında okuduğumda dişim alınırsa diş düzeninin bozulacağını, diğer dişlerde de oynamaların olacağını farkettim.
Şu an çektirme gibi bi durum yok, cevap verdiğin için teşekkürler.

Rica ederim. Kanal tedavisi bence en can yakan tedavilerde birisi. Dişi ile ilgili çok işlem görmüş birisi olarak söylüyorum. Dişim tam anlamıyla uyuşmuyor mesela benim de o yüzden günlerce o acıyı çekiyor ve o ses beynimi yiyor.
Geçmiş olsun. Bir kaç hafta sabır elbet geçecek düzelecek.

Back