Davranış Bozuklukları Sınırlar,hırs,tek cocuk

Çocuğumuzda karşılaştığımız huysuzluk, saldırı, şiddet, içe dönüklük, korkaklık, hiperaktiflik, pasiflik, dikkatsizlik, çevreye uyum, utangaçlık, hırçınlık vs birçok sorununuzun paylaşıldığı konular.

Eva2808

Guru
Kayıtlı Üye
27 Kasım 2009
91
4
296
Diğer
merhaba arkadaslar benim yakinda 5 yasina girecek bir kizim var tek cocuk... yuvaya gidiyor yaklasik iki yildir, cok uysal akilli bir kiz Allahima bin sukur son zamanlarda eve gelen misafir cocuklarina karsi biraz sert davrandigini farkettim yuvasindan yasiti bir arkadasi geldi evimize kiskanclik yaptigini farkettim ornegin muzik actik dans etsinler diye o kiz basladi once bizimki oynamak istemedi bizim o kiza ilgimizi kiskandi sanirim...ASLINDA COK HIRSLI BIR COCUK BENCE HEP on planda olmak istiyor herseyde o iyi olsun istiyor bu durumu yasayan arkadaslar nasil basa ciktiniz...birde cocuklariniza sinir verirken onlaarin istemeden sizden korktuklarini dusundunuz mu ben kurallari olan bir anneyim sert degilimde son zamanlarda kizim babasina daha bir duskun oldu babasida benim tam tersim, kiz cocuk kiyamiyorum diye dusunen bir baba:) sinir vermeyen biri...bu sinirlarin cocugunuzla araniza mesafe koydugunuzu dusundunuzmu ...cok tesekkurler

bende babama cokdüşkünüm..annem aramıza duvar ördü resmen..babam yapma dedıgınde yapmadım annem yapma dedıgınde yaptım..cunku annem hep kendı ıstedıklerını yapmamı ıstedı ve kesındi..babam merhametıyle benı tavladı diyebılırım..

Bende 4 yaşında bir kız çocuğu annesiyim benim gözlemlediğim şu insanlar çocukları ezilmesin diye şiddeti aşılıyorlar parkda okulda dayak yeme riskini ortadan kaldırmak için dövmeyi tembihliyorlar çok denk geldim buna sizin için söylemiyorum bunu ama ben hep çocuğuma vurmanın iyi birşey olmadığını aşılamaya çalışdım şimdide ona vurduklarında bile karşılık vermiyor çünkü hiç vur demedim iyimi yapdım bilmiyorum.Yakın zamanda başıma geldi biri iki aynı arkadaşından dayak yedi kızım kızın annesinin savunması oda onun elinden şunu almaya çalışdı ondan dövdü ben olsam böyle bir savunma içine gireceğime çocuğuma ne olursa olsun şiddetin yanlış birşey olduğunu anlatır ve arkadaşından dövdüğün için özür dile derdim ama insanlar kızım kendini ezdirmedi nasıl elindekini vermemek için arkadışını dövdü pozlarındalar sonrada liselerde saçsaça başbaşa giren kız çocukları bıçak taşıyan şiddet yanlısı çocuklar çıkıyor ortaya.Kızınızın kıskanç bir birey olmaması için çaba gösterin bence çünkü çok hırslı insanlar hayatları boyu mutsuz oluyorlar.Evet hırs insanı tetikleyen birşeydir başarı için belki ama dozunda.Direk ona şöyle yapma böyle yapma yerine birşeyler anlatırken benzer konular açarak örnekler vererek hikayeler anlatarak bazı şeyleri işleyebilirsiniz diye düşünüyorum.Ama şunuda söyleyeyim bu yaş çocuklar ev ortamlarında çok güzel oyun kuramıyorlar muhakkak senin benim kavgası oluyor.Bencede annenin babanın sınırları olmalı ve aynı konularda aynı sınırlara sahip olmalılar yoksa bizleri parmağında oynatan çocuklara sahip olmamız işden bile değil

yorumlariniz icin cok tesekkurler. aslinda kendimi tam ifade edemedim sanirim sert davrandi derken siddet dayak falan degil sadece alisik olmadigimiz bir davranis sekliydi sozle dile getirdi oynamak istemedigini dediginiz gibi bu yasta cok da normal aslinda kiz cocuklarinin birbiriyle surekli yarismasi,...aslinda bu gune kadar Allahima bin sukur her donemini problemsiz gecirdi boyle oluncada
ufak bir olumsuzluk gordugumde de dogal olarak tedirgin oluyorum...cocuklarin birbirine siddet uygulamasi konusundada sizinle hemfikirim.. anne babalar biraz empati yapmali bence

canım ben senin konuna istinaden yazmadım yanlış anlaşılmasın senin konunu okuduğumda bende o gün bahsettiğim dertten müzdaripdim o geldi aklıma ona değindim.Hırs konusuna gelince bence normal diye düşünüyorum çünkü bende hiç hırs kıskançlık aşılamadığım halde benimle mesela giyinirken yarışıyor ben önce giyindim ben önden yürüyeceğim beni geçme gibi belkide bilmeyerek biz aşılamış olabilirmiyiz diye düşünüyorum mesela giyinmesini çabuklaştırmak için hadi yarışalım gibi yada yemek mevzusunda kim önce bitirecek gibi belkide bizim bilmeden yapdığımız yanlışlardır yada yaşlarının getirdiği birşeydir bilemiyorum.Yani yarış olayı bu yaşlarda var ben yaparım ben önce yapayım tabi insan herşey dozunda olsun istiyor

Back